17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Πέρασε κορυφή η Άρσεναλ.Kέρδισε 2-0 τη Λούτον

Πέρασε κορυφή η Άρσεναλ.Kέρδισε 2-0 τη Λούτον

By on 4 Απριλίου, 2024 0 762 Views

Η Άρσεναλ επικράτησε εύκολα 2-0 της Λούτον εντός έδρας και βρέθηκε στην κορυφή της Premier League, αλλά με ματς περισσότερο.

Η Άρσεναλ με εξαιρετικά διαστήματα στο παιχνίδι της, επέστρεψε στις νίκες, επικράτησε 2-0 της Λούτον εντός έδρας και βρέθηκε στην κορυφή, αλλά με ματς περισσότερο από τη Λίβερπουλ. H Άρσεναλ παρουσιάστηκε με αλλαγές, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να πάρει τον έλεγχο και να υπερκεράσει το εμπόδιο της αντιπάλου. Οι Λονδρέζοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν κι έβαλαν δύσκολα στην αντίπαλό τους. Οι γηπεδούχοι είχαν 10 τελικές μέχρι το 41ο λεπτό, ενώ κατάφεραν με τον Μαρτίν Όντεγκααρντ στο 25’ να σκοράρουν. Ο Σμιθ Ρόου έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, ο Νορβηγός με τον Χάβερτς συνεργάστηκαν άψογα και ο πρώτος πέτυχε το 7ο γκολ του στην Premier League.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα συνέχισε να πιέζει, έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα στο 34΄, ξανά με τον Όντεγκααρντ και στο 42’ με τον Πάρτεϊ. Ωστόσο, στο 44’ ήρθε το 2-0. Ο Σμιθ Ρόου μοίρασε στον Νέλσον, η μπάλα βρήκε στον Χασιόκα και κατέληξε στα δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος κατέβασε ταχύτητα, είχε τον ρυθμό, δεν απειλήθηκε και κράτησε το μηδέν. Κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού παρέμεινε η Λούτον.

Χαμένη ευκαιρία… ανάβασης για την Μπράιτον

Η Μπράιτον ήταν καλύτερη στο Δυτικό Λονδίνο απέναντι στην Μπρέντφορντ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητά της και έμεινε με την… όρεξη και τη λευκή ισοπαλία. Με τον βαθμό οι Μέλισσες παρέμειναν στην 15η θέση και οι σπάταλοι Γλάροι έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν στην 7η. Η ομάδα του Ντε Τσέρμπι είχε το πάνω χέρι, ειδικά μετά το πιο ισορροπημένο πρώτο μέρος, όμως πέταξε στα σκουπίδια τις στιγμές της. Ο Γουέλμπεκ έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες στο τέλος και η Μπράιτον δεν μπόρεσε να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο.

Βαθμολογία Premier League