2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μπράιτον – Άρσεναλ 0-3: Τριάρα στο… ρελαντί και επιστροφή στην κορυφή!

Μπράιτον – Άρσεναλ 0-3: Τριάρα στο… ρελαντί και επιστροφή στην κορυφή!

By on 6 Απριλίου, 2024 0 768 Views

Μια κυρίαρχη Άρσεναλ σε όλα τα σημεία του γηπέδου δεν άφησε πολλά περιθώρια στη Μπράιτον, επικράτησε άνετα 3-0 και επέστρεψε έστω και προσωρινά στην κορυφή της Premier League και περιμένει το ντέρμπι στο Ολντ Τράφορντ μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ

Με τη φόρμα του 2024 έμοιαζε αναπόφευκτο πως η Άρσεναλ κάποια στιγμή θα πατούσε ξανά στην κορυφή… Οι Gunners δεν καταλαβαίνουν από έδρες – παγίδες και ποιοτικούς αντιπάλους, με την απόδοση που έπιασαν κόντρα στη Μπράιτον να αποδεικνύει του λόγου του αληθές. Με κυριαρχική εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η Άρσεναλ πήρε τη νίκη με 3-0 και πέρασε ξανά στην πρώτη θέση, αλλά με ματς περισσότερο από τη Λίβερπουλ..

Το ματς

Οι Λονδρέζοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, έχοντας τις περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν, ειδικά στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Ωστόσο βρήκαν τη λύση από την άσπρη βούλα. Ο Ζεσούς κέρδισε πέναλτι στη γωνία της περιοχής σε μαρκάρισμα του Μπαλέμπα και ο Σακά ευστόχησε στο 33ο λεπτό.

Η Μπράιτον προσπάθησε να ανεβάσει στροφές και είχε την ευκαιρία της με το σουτ του Ενσίσο από τη γωνία της περιοχής, αλλά ο Ράγια με υπέροχη επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα συνέχισαν σε αυτό το μοτίβο και βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο Ζορζίνιο με ωραία ενέργεια και γύρισμα βρήκε τον Χάβερτς, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τρίτο γκολ ήρθε από τον Τροσάρ στο 86ο λεπτό, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Μπράιτον και με υπέροχο σκαπτό σουτ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Φερμπρούχεν, Λάμπτεϊ, Βαν Χεκ, Ντανκ, Εστουπινιάν, Γκρος, Μπαλέμπα, Ενσίσο (64΄Ζοάο Πέδρο), Μόντερ (64΄Μπουονανότε), Αντιγκρά, Ουέλμπεκ (76΄Φατί)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ραγιά, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (72΄Τομιγιάσου), Ζορζίνιο, Όντεγκααρντ (90΄Βιέιρα), Ράις, Σάκα (64΄Μαρτινέλι), Γκάμπριελ Ζεσούς (64΄Τροσάρ), Χάβερτς (90΄Ενκέτια)