1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Βαριά η φανέλα της Ανόρθωσης! Άλωσε το ΓΣΠ και έβαλε φωτιά στη μάχη του τίτλου. Το ΑΠΟΕΛ απογοήτευσε και νιώθει την ανάσα της ΑΕΚ

Βαριά η φανέλα της Ανόρθωσης! Άλωσε το ΓΣΠ και έβαλε φωτιά στη μάχη του τίτλου. Το ΑΠΟΕΛ απογοήτευσε και νιώθει την ανάσα της ΑΕΚ

By on 7 Απριλίου, 2024 0 802 Views

Τι αν ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα; Τι κι αν πήγε με μισή ομάδα στο ΓΣΠ και δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο; Η Ανόρθωση πήρε την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ, επικρατώντας του ΑΠΟΕΛ με 2-0 κι έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα!

Μεγάλη νίκη για την «κυρία», με σκόρερ τον Έλντερ Φερέιρα στο 8’ και τον Παρούτη στο 59’, με τον πρώτο να έχει και δοκάρι στο 40’.Μάλιστα πέτυχε ακόμα ένα γκολ με τον Αντωνίου αλλά δεν μέτρησε γιατί ήταν οφασάιντ για λίγα εκατοστά ενώ ο Τζούλιου έχασε εμγάλη ευκαιρία στο 91΄για τρίτο γκολ . Το ΑΠΟΕΛ είχε κάποιες ευκαιρίες στο α’ ημίχρονο, αλλά συνολικά απογοήτευσε με την απόδοσή του και ουσιαστικά  με την ήττα αυτή πήγε στράφι το διπλό επί της ΑΕΚ, από την οποία η διαφορά είναι ξανά στο -1, ενώ η Ομόνοια είναι πλέον στο -4 και ο Άρης στο -5!

Βαρύ το όνομα της Ανόρθωσης ,βαριά και η φανέλα της .Πήγε στο ΓΣΠ με πολλές απουσίες βασικών παικτών για διάφορους λόγους και ο Γ.Οκκάς με 5 Κύπριους στην 11αδα και ένα εντυπωσιακό  Κορέια και ένα πολύ καλό Αρμπολέδα με αψεγάδιαστη τακτική αιφνιδίασε το ΑΠΟΕΛ και κέρδισε κατά κράτος τον Πίντο στην σκακιέρα των προπονητών. Βαθμολογικά δεν έχει σημασία για την Ανόρθωση η νίκη αλλά έχει μεγάλη αξία για την ιστορία και το γόητρο της αλλά και απόδειξη ότι αυτή η ομάδα πρέπει να στηριχθεί από τους παράγοντες της όπως την στηρίζει ο κόσμος της.

Το ΑΠΟΕΛ απογοήτευσε. Ο Πίντο παρέμεινε σταθερός σε ένα αρχικό πλάνο που δεν ταιριάζει στην ομάδα του και αυτή την φορά το πλήρωσε ακριβά αφού οι αλλαγές ήρθαν αρκετά αργά όταν η Ανόρθωση ήδη επιβλήθηκε και δεν απέφυγε την ήττα που εξαφάνισε την διαφορά ασφαλείας.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους αλλά μόλις στην πρώτη φάση στον αγώνα η Ανόρθωση μπήκε μπροστά στο σκορ! Συγκεκριμένα στο 8’ οι παίκτες των φιλοξενουμένων έφυγαν γρήγορα μπροστά, η μπάλα έφτασε στα αριστερά στον Κορέια ο οποίος γύρισε μέσα στον Φερέιρα και αυτός με ένα υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1!

Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε τον έλεγχο του αγώνα με την Ανόρθωση να προσπαθεί να κλείσει καλά τους χώρους πίσω. Ένα σουτ του Μαρκίνιος έξω από την περιοχή στο 13’ δεν ανησύχησε τον Αρμπολέδα ο οποίος μπλόκαρε εύκολα, όμως πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο Ζέφτε μετά από μακρινή μπαλιά του Ντβάλι έφυγε μόνος απέναντι στον Αρμπολέδα, έκανε το πλασέ αλλά απόκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης.

Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα κρατούσαν ακόμη περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους με την Ανόρθωση να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να βγει σωστά στην επίθεση. Ένα σουτ του Μαρκίνιος στο 27’ δεν ανησύχησε τον Αρμπολέδα ενώ ο Ζέφτε πήγε να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή δύο λεπτά αργότερα αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 34’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαρκίνιος, η κεφαλιά του Πέτροβιτς πέρασε μόλις έξω στη δεύτερη σπουδαία φάση του ΑΠΟΕΛ μέχρι εκείνο το σημείο.

Η επιθετικότητα του ΑΠΟΕΛ είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν κενοί χώροι στα μετόπισθεν και στο 40’ η Ανόρθωση έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ήταν ξανά η γρήγορη αντεπίθεση από τους φιλοξενουμένους, υπήρχαν μεγάλα κενά στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ με τον Παρούτη να βγάζει την κάθετη πάσα στον Φερέιρα ο οποίος έφυγε μόνος απέναντι στον Μπέλετς αλλά το πλασέ του κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι!

Στο ίδιο λεπτό το ΑΠΟΕΛ απείλησε ξανά με τον Τομανέ να υποδέχεται την κάθετη πάσα και απέναντι στον Αρμπολέδα να κάνει το πλασέ αλλά να αποκρούει ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης. Ένα λεπτό αργότερα σε εκτέλεση κόρνερ, ο Κονσταντίνοφ πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω. Μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζέφτε στις καθυστερήσεις με τη μπάλα να φεύγει ψηλά έξω ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε ακόμη πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο με την Ανόρθωση να προσπαθεί να αμυνθεί σωστά και να βρει τους χώρους στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα στο 52’ η Ανόρθωση σκόραρε με τον Μηνά Αντωνίου ο οποίος έκανε το 0-2 με πολύ ωραίο τρόπο απέναντι στον Μπέλετς αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Τρία λεπτά αργότερα η Ανόρθωση έφυγε ξανά στον κενό χώρο, η μπάλα έφτασε στον Μηνά Αντωνίου ο οποίος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα απελπιστικά έξω.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι και στο 59’ η Ανόρθωση έκανε το 0-2! Ο Παρούτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφυγε στην αριστερή πλευρά εκεί που ήταν ο Κορέια, ο οποίος με ένα εξαιρετικό παράλληλο γύρισμα βρήκε τον Παρούτη μόνο στην περιοχή έχοντας κάνει την κίνηση μπροστά και αυτός σε κενή εστία έκανε το 0-2!

Μάλιστα ο Κίκο στο 67’ μετά από νέα αντεπίθεση της Ανόρθωσης έκανε το σουτ, με τον Μπέλετς να πέφτει και να βγάζει σε κόρνερ διατηρώντας το 0-2.

Το ΑΠΟΕΛ τα έπαιξε όλα για όλα για την ανατροπή και στο 75’ είχε σπουδαία φάση, με τον Κβιλιτάια μέσα στην περιοχή από τα δεξιά να κάνει το παράλληλο γύρισμα, ο Μαϊόλι απευθείας το πλασέ αλλά να βγάζει ο Αρμπολέδα.

Όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν καθαρό μυαλό με την Ανόρθωση όχι μόνο να κρατάει το ΑΠΟΕΛ μακριά από τις μεγάλες φάσεις αλλά σταδιακά να κρατάει περισσότερο μπάλα καθώς το παιχνίδι της ομάδας της Λευκωσίας είχε γίνει άναρχο.

Μάλιστα η Ανόρθωση στο 90’+4 είχε τεράστια φάση για ένα τρίτο τέρμα, με τον Κορέια να βγάζει μόνο τον Τζούλιου απέναντι στον Μπέλετς, με τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ να αποκρούει το πλασέ του Κύπριου επιθετικού.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο παιχνίδι με την Ανόρθωση να παίρνει μία σπουδαία νίκη που βάζει φωτιά στο πρωτάθλημα!

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς (74′ Εφραίμ), Βιτάλ, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Κοσταντίνοφ (53′ Μεχρί), Ντάλσιο, Μαρκίνιος (53′ Κβιλιτάια), Ντονγκαλά, Δώνης (63′ Μαϊόλι), Τομανέ (74′ Γουΐλσον).

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Σιπριάνο, Εφραίμ, Φαουάζ, Γουΐλσον, Βιγιαφάνες, Κβιλιτάια, Μαϊόλι, Τσεπάκ, Σατσιάς, Σαρφό, Μεχρί.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Κορέια, Αντωνίου (63′ Κάργας), Μαρμούκ, Κορρέα, Μακούν, Αρτυματάς, Χρυσοστόμου (85′ Τζουλίου), Παρούτης (70′ Γουαρίς), Φερέιρα (63′ Κίκο), Γκερέρο (85′ Περέα).

Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Ουαγκέ, Κάργας, Γουαρίς, Κίκο, Τζουλίου, Κωνσταντίνου, Χαραλάμπους, Περέα.

ΣΚΟΡΕΡ: 8′ Φερέιρα, 59′ Παρούτης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εφραίμ, Μπέλετς / Γκερέρο, Αρμπολέδα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 14.000

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Obrenovic Rade

AVAR: Γεωργίου Παύλος

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας