30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στα δύσκολα είναι ΑΠΟΕΛ!Με νίκη στην Πάφο 2-0 κρατά την κορυφή και περιμένει…

Στα δύσκολα είναι ΑΠΟΕΛ!Με νίκη στην Πάφο 2-0 κρατά την κορυφή και περιμένει…

By on 14 Απριλίου, 2024 0 290 Views

Οι «γαλαζοκίτρινοι» με μια εμφάνιση με πολύ καλή τακτική νίκησε 2-0 την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης», ανέβασε την διαφορά από την 2η θέση στους τέσσερις βαθμούς, έγινε ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο και περιμένει.
Η ομάδα του Σα Πίντο με μια μεστή εμφάνιση στο β ημιχρονο , άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Κβιλιτάια στο 59ο λεπτό, ενώ εφτά λεπτά αργότερα στο 66ο καθάρισε το ματς και με δεύτερο γκολ με δράστη τον Μαρκίνιος.
Στο Α ημίχρονο πάντως το ΑΠΟΕΛ ήταν μέτριο απέναντι σε μια Πάφο που είχε το μυαλό στο κύπελλο και έπαιξε με αρκετές αλλαγές

Μετριο το παιχνίδι στην Πάφο, πολύ λίγες οι φάσεις και για τις δύο ομάδες, με τη γηπεδούχο ομάδα να είναι λίγο πιο επιθετική στο πρώτο ημίχρονο, να έχει δύο-τρεις πολύ καλές φάσεις αλλά το ΑΠΟΕΛ στο 59’ να ανοίγει το σκορ από τα 11 βήματα με τον Κβιλιτάια και μετά να διαχειρίζεται σχετικά εύκολα το παιχνίδι.

Το 0-2 έκανε ο Μαρκίνιος με διπλή προσπάθεια σε αντεπίθεση στο 67΄, οι παίκτες της Πάφου δεν είχαν καθαρό μυαλό στις δικές τους τελικές προσπάθειες και έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε την ομάδα της Λευκωσίας να φεύγει με ένα τεράστιο διπλό από την Πάφο.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο είχε γενικότερα αργό ρυθμό από τις δύο ομάδες, με το ΑΠΟΕΛ να μπαίνει λίγο πιο δυνατά και να έχει δύο τελικές σε κεφαλιές του Σούσιτς στο 10’ και Κβιλιτάια στο 12’ αλλά πέρασαν πολύ μακριά από την εστία.

Στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο η Πάφος και ήταν η ομάδα που κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα με το ΑΠΟΕΛ να προσέχει περισσότερο αμυντικά και να δυσκολεύεται να βγει σωστά στην επίθεση.

Καλύτερη φάση στο πρώτο ημίχρονο η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς στο 22’ με τη μπάλα να φεύγει μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι, με ένα σουτ του Δημητρίου στο 28’ να φεύγει πολύ έξω ενώ ο Ζάζα στο 42’ με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα απευθείας στον Μπέλετς.

Η Πάφος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων είχε σπουδαία προϋπόθεση, με την άμυνα του ΑΠΟΕΛ να κάνει λάθος, ο Ντράγκομιρ μέσα στην περιοχή να δίνει την πάσα στον αμαρκάριστο Κοντρέρας αλλά τελευταία στιγμή να απομακρύνει ο Ντβάλι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ξανά με μέτριο ρυθμό με την Πάφο στο 54’ να έχει την πρώτη σπουδαία φάση. Ο Τάνκοβιτς έκανε παράλληλο γύρισμα στον Ζάζα ο οποίος γύρισε το κορμί του και μόνος απέναντι στον Μπέλετς δεν βρήκε τη μπάλα στην προσπάθειά του για σουτ!

Ένα λεπτό αργότερα ο Τσεμπάκ μπήκε στην περιοχή της Πάφου και δέχθηκε το μαρκάρισμα από τον Δημητρίου με το διαιτητή να μην δίνει κάτι και μετά από παρέμβαση του VAR το ΑΠΟΕΛ να κερδίζει το πέναλτι. Ο Κβιλιτάια ανέλαβε την εκτέλεσή του, ήταν εύστοχος και στο 59’ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Μάλιστα στο 67’ το ΑΠΟΕΛ διπλασίασε τα τέρματά του και πήρε τεράστιο προβάδισμα νίκης. Ο Μαρκίνιος μπήκε στην περιοχή της Πάφου, έκανε το πλασέ με τη μπάλα να χτυπάει σε αμυνόμενο, στην επιστροφή ο Βραζιλιάνος επιχείρησε νέο πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ίβουσιτς για το 0-2!

Η Πάφος προσπάθησε να αντιδράσει αλλά πέραν μίας κεφαλιάς του Μιχαήλ στο 72 που απόκρουσε ο Μπέλετς, τα υπόλοιπα τελειώματα των παικτών των γηπεδούχων δεν ήταν καθόλου καλά.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με το ΑΠΟΕΛ να επιστρέφει στις νίκες και να βάζει πίεση στους διώκτες του.

ΠΑΦΟΣ FC (X.K.Καρσέδο): Ίβουσιτς, Κβίντα, Γκολντάρ, Δημητρίου, Μιχαήλ (77′ Μπότσκαϊ), Κανέ, Ναμ, Ντράγκομιρ (77′ Αμπντουσαλάμοφ), Τζάτζα, Τάνκοβιτς, Κοντρέρας.
Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Μπρούνο, Ζάιρο, Μπότσκαϊ, Ρους, Αμπντουσαλάμοφ, Βαλακάρι, Νταλίνια, Πέπε.

ΑΠΟΕΛ (Σα.Πίντο): Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Τσεπάκ (84′ Σιπριάνο), Σούσιτς, Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Σαρφό (69′ Βιγιαφάνες), Μαρκίνιος (77′ Ζέφτε), Ντονγκαλά (46′ Δώνης), Κβιλιτάια (84′ Τομανέ)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Σιπριάνο, Ζέφτε, Εφραίμ, Φαουάζ, Γουΐλσον, Βιγιαφάνες, Μαϊόλι, Σατσιάς, Τομανέ, Μεχρί, Δώνης.

ΓΚΟΛ: 59′ Κβιλιτάια (π.), 66′ Μαρκίνιος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Δημητρίου/Τσεπάκ, Μαρκίνιος

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5.489 (5.439 για την Πάφος FC και 50 για το ΑΠΟΕΛ)

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
ΑΠΟΕΛ: Κοσταντίνοφ (2)
Πάφος FC: Ρους, Γκολντάρ, Μελούσο, Μπότσκαϊ, Πέπε (2)

Διαιτητής: Sozza Simone
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας