5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Μάντσεστερ Σίτι: Ξέσπασμα Γκουαρδιόλα για το καλεντάρι – «Απαράδεκτο το ότι παίξαμε σήμερα»

Μάντσεστερ Σίτι: Ξέσπασμα Γκουαρδιόλα για το καλεντάρι – «Απαράδεκτο το ότι παίξαμε σήμερα»

By on 20 Απριλίου, 2024 0 1697 Views

Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup αλλά ο Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά τη νίκη επί της Τσέλσι, ξέσπασε στον «αέρα» του BBC για το επιβαρυμένο καλεντάρι και τον κίνδυνο για την υγεία των παικτών του.

Το γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα έστειλε τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του FA Cup, δίνοντας τη νίκη σε ένα δύσκολο, για τους κουρασμένους Πολίτες, παιχνίδι απέναντι στην Τσέλσι, λίγες μέρες μετά τον σκληρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό στα πέναλτι από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά το τέλος του ματς, ο Πεπ Γκουαρδιόλα εμφανίστηκε έξαλλος για τη μέρα διεξαγωγής του ημιτελικού και ξέσπασε στον «αέρα» του BBC για το επιβαρυμένο καλεντάρι, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των παικτών του.

«Είναι απαράδεκτο το ότι παίξαμε σήμερα, πραγματικά απαράδεκτο. Είναι αδύνατο. Για την υγεία των παικτών. Δεν είναι φυσιολογικό, καθόλου φυσιολογικό. Ακριβώς επειδή νικήσαμε, έχω το κουράγιο να σας τα πω αυτά. Το να παίξουμε 120 λεπτά, η συναισθηματική φόρτιση από τον αγώνα απέναντι στη Ρεάλ, ο τρόπος που αποκλειστήκαμε. Ξέρω πως σε αυτή τη χώρα το FA Cup είναι ξεχωριστό, αλλά αυτό έχει να κάνει με την υγεία των παικτών. Δεν ξέρω πώς επιβίωσαν σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκουαρδιόλα.

«Πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι; Η μόνη μου δύναμη είναι το να μιλάω για αυτό, δεν θα αλλάξει τίποτα. Το ξέρω. Αλλά γιατί να παίξουμε σήμερα και όχι αύριο, όταν η Κόβεντρι, η Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι δεν παίζουν μεσοβδόμαδα; Γιατί; Γιατί να μην έχουμε μια μέρα παραπάνω για την υγεία των παικτών;», είπε στη συνέχεια.