4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Επιβλητική πεντάρα η Πάφος FC.Με πολλές απουσίες η Ανόρθωση αν και προηγήθηκε δεν κράτησε πολύ

Επιβλητική πεντάρα η Πάφος FC.Με πολλές απουσίες η Ανόρθωση αν και προηγήθηκε δεν κράτησε πολύ

By on 21 Απριλίου, 2024 0 169 Views

Η Πάφος FC πέτυχε μεγάλη νίκη με επιβλητική εμφάνιση απέναντι στην Ανόρθωση(που έπαιξε με πολλές απουσίες για άλλη μια φορά) με 5-1 στο «Στέλιος Κυριακίδης». Η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ με τον Φερέιρα αλλά τα γκολ των Ζάιρο (2), Τάνκοβιτς, Γκολντάρ και Τζάτζα έφεραν τούμπα το ματς και οδήγησαν την Παφιακή ομάδα στη νίκη. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 60 βαθμούς και παρέμειναν στην 5η θέση ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν στην 6η θέση με 52.

Οι γηπεδούχοι ήταν φοβεροί και έκαναν ότι ήθελαν στο παιχνίδι, μέσα σε μερικά λεπτά ανέτρεψαν το 0-1 της Ανόρθωσης και ολοκλήρωσαν τον αγώνα έχοντας πετύχει πέντε τέρματα ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τόσα.

Με τη νίκη της αυτή η Πάφος πλησίασε τον τέταρτο Άρη στον ένα βαθμό και περιμένει το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα με το ΑΠΟΕΛ για να δει που θα είναι μετά το τέλος της αγωνιστικής.

Αν η Πάφος πάρει την τέταρτη θέση πάνω από τον Άρη, τότε ότι και να γίνει στον τελικό Κυπέλλου, θα εξασφαλίσει εισιτήριο για Ευρώπη.

Ο αγώνας

Στην πρώτη φάση του αγώνα στο 9’, η Ανόρθωση κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Φερέιρα ο οποίος υποδέχθηκε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με ένα πολύ ωραίο πλασέ έκανε το 0-1 για την ομάδα της Αμμοχώστου.

Όμως πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η Πάφος έφερε το παιχνίδι στα ίσα καθώς στο 11’ ο Ζάιρο πήρε τη δεύτερη κεφαλιά μετά από αυτή του Κβίντα σε εκτέλεση κόρνερ πέτυχε το τέρμα για το 1-1.

Στο 16’ η Πάφος έφτασε στην ολική ανατροπή με τέρμα του Τάνκοβιτς σε σουτ μέσα από την περιοχή, με τους γηπεδούχους να κάνουν ότι θέλουν στο παιχνίδι.

Και στο 20’ η Παφίτικη ομάδα πέτυχε και τρίτο τέρμα, με τον Γκολντάρ με πολύ ωραίο πλασέ μετά από παράλληλο γύρισμα του Ντράγκομιρ με ένα ωραίο πλασέ κάνει το 3-1!

Εκτός από τα τρία τέρματα η Πάφος είχε και άλλες μεγάλες φάσεις, και στο 45’+2 πέτυχε και τέταρτο τέρμα με τον Ζάιρο ο οποίος με κοντινό πλασέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο υπέρ σκορ της ομάδας του.

Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα η Πάφος πέτυχε και πέμπτο γκολ με τον Ζάζα, γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από εξέταση της φάσης από το VAR. Ήταν ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο για την Ανόρθωση με τους παίκτες των γηπεδούχων να κάνουν πάρτι στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και στο 48’, η Πάφος είχε τεράστια διπλή ευκαιρία. Ο Ζάιρο μπήκε στην περιοχή της Ανόρθωσης, κάνει το πλασέ αλλά απόκρουσε ο Κεραυνός, νέο σουτ στην εξέλιξη από τον Ντράργκομιρ με τη μπάλα να χτυπάει στην πλάτη του Κορρέα.

Σε εκείνη την φάση ο Κεραυνός χτύπησε με τον Κορρέα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να φύγει με ασθενοφόρο για το Νοσοκομείο.

Στο 67’ η Πάφος κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Κίκο στον Ζάζα με τον Ζάιρο στο 68’ να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια! Όμως τρία λεπτά αργότερα ο Ζάιρο έστρωσε με το κεφάλι στον Ζάζα ο οποίος με ένα καταπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το πέμπτο γκολ για τους γηπεδούχους!

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Ρους, Κβίντα, Γκολντάρ (71′ Δημητρίου), Μπότσκαι, Κανέ (71′ Βαλακάρι), Πέπε, Ντράγκομιρ, Τζάτζα (Τουμασί), Τάνκοβιτς (86′ Μπρούνο), Ζάιρο (71′ Κοντρέρας).
Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Αμπντουσαλάμοφ, Μιχαήλ, Ναμ, Νταλίνια.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κεραυνός (58′ Μιχαήλ), Κάργας, Κορέια, Μακούν, Αντωνίου (58′ Κίκο), Κορρέα, Τεχέρα, Χρυσοστόμου, Παρούτης, Φερέιρα, Καστέλ (86′ Τζουλίου).
Στον πάγκο: Ουαρίς, Πισιηάς, Κωνσταντίνου, Χαραλάμπους, Περέα.

ΣΚΟΡΕΡ: 11′, 45+2′ Ζάιρο, 16′ Τάνκοβιτς, 20′ Γκολντάρ, 70′ Τζάτζα/ 8′ Φερέιρα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρους (3)/ Χρυσοστόμου (3), Κάργας, Μακούν (3)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2500.

Στο όριο καρτών:
Πάφος FC: Ρους, Γκολντάρ, Μελούσο, Μπότσκαϊ, Πέπε (2)
Ανόρθωση: Μακούν, Χρυσοστόμου (2)

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Αντωνίου Μάριος
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας