5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Λαμία – Παναθηναϊκός 0-5: Οδοστρωτήρας Ιωαννίδης, πεντάρα το Τριφύλλι

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-5: Οδοστρωτήρας Ιωαννίδης, πεντάρα το Τριφύλλι

By on 21 Απριλίου, 2024 0 127 Views


Με πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Φώτη Ιωαννίδη που δημιούργησε δύο γκολ και σκόραρε επιπλέον δύο, ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα με 5-0 από τη Λαμία, τρεις μέρες πριν από το καθοριστικό ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ στην OPAP


Λαμία-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν


Ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ είχε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση της Λεωφόρου την προηγούμενη Κυριακή. Ο Λοντίγκιν ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Ακαϊντίν με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Λημνιός και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης. Στο 20′ ο Μπερνάρντ έγινε αναγκαστική αλλαγή και την θέση του πήρε ο Βέρμπιτς.

Η Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου παρατάχθηκε με τον Κοσέλεφ στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερός ο Αμαράλ και ο Κορνέζος με τον Τζανετόπουλο οι δύο στόπερ. Τζανδάρης, Σλίβκα, Νούνιες στον άξονα του κέντρου. Τσιλούλης και Λέικ πίσω από τον Μάλτσι.

Η δημιουργία του Ιωαννίδη έβαλε τον Παναθηναϊκό σε ρόλο οδηγού
Ο Φώτης Ιωαννίδης βρίσκεται εδώ και καιρό σε beast mode και δεν επηρεάζεται από τίποτα. Ούτε και από την εμετική διασπορά ψευδών ειδήσεων της προηγούμενης εβδομάδας. Ο Έλληνας στράικερ όταν δεν σκοράρει, φορά την στολή του δημιουργού, είναι εξίσου εξαιρετικός και έξω από το «κουτί», οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο 2-0 του ημιχρόνου.

Στο 23′ διέσπασε από τον άξονα την άμυνα της Λαμίας, σέρβιρε στον Λημνιό, το σουτ του οποίου κατέληξε στο δοκάρι για να σκοράρει σε κενή εστία ο Βέρμπιτς στη πρώτη του επαφή με την μπάλα. Ο Ιωαννίδης είχε στείλει το… μήνυμα από το 4′ όταν έστρωσε στον Μπακασέτα αλλά ο Κοσέλεφ έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά το γκολ, το «τριφύλλι» άφησε την μπάλα στους γηπεδούχους και έψαξε το γκολ στο ανοιχτό γήπεδο. Κάτι που πέτυχε στο 44′. Από εξαιρετική πάσα του Μπακασέτα, ο Ιωαννίδης… χόρεψε τον Κορνέζο, πάτησε περιοχή και έδωσε την ασίστ στον «Μπάκα» που με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0.

«Πράσινος»… σίφουνας με show από Φώτη και Μπακασέτα
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος φουριόζος και μέσα σε έξι λεπτά σκόραρε τρεις φορές και μετέτρεψε σε πάρτι μία δύσκολη εκτός έδρας αποστολή.

Στο 54′ από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, ο Ιωαννίδης νίκησε τους πάντες στον αέρα και έκανε το 3-0. Στο 57′ ο Μπακασέτας με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 4-0 και στο 60′ ο Ιωαννίδης πήρε… παραμάζωμα την άμυνα της Λαμίας και νίκησε τον Κοσέλεφ για το 5-0.

Οι «πράσινοι» διέλυσαν την Λαμία, δίνοντας την ευκαιρία στον Τερίμ να ξεκουράσει βασικούς ενόψει ΑΕΚ. Χουάνκαρ, Ακαϊντίν, Μπακασέτας, Ιωαννίδης πήγαν νωρίς νωρίς στον πάγκο.

Το «τριφύλλι» άφησε το πόδι από το γκάζι, με τα υπόλοιπα λεπτά του ματς να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Η Λαμία προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής αλλά ο Λοντίγκιν με δύο σπουδαίες επεμβάσεις είπε «όχι» στον Τσιλούλη, όπως επίσης αρνήθηκε το γκολ και στον Βασιλαντωνόπουλο.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος (62’ Στάνκο), Τζανετόπουλος, Αμαράλ (46’ Σίντγκλεϊ), Τζανδάρης (62’ Κοντονίκος), Νούνιες, Τσιλούλης, Σλίβκα, Λέικ (46’ Μαρτίνεθ), Μάλτσι (77’ Τσούκαλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Ακαϊντίν (63’ Βιλένα), Γέντβαϊ, Χουάνκαρ (63’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (63’ Μαντσίνι), Λημνιός, Ιωαννίδης, Μπερνάρ (21’ λ.τ. Βέρμπιτς)