4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στα πόδια του ο τίτλος!Το ΑΠΟΕΛ με καλή εμφάνιση και μαγικό Κβιλιτάια κέρδισε τον Άρη και κρατά την κορυφή

Στα πόδια του ο τίτλος!Το ΑΠΟΕΛ με καλή εμφάνιση και μαγικό Κβιλιτάια κέρδισε τον Άρη και κρατά την κορυφή

By on 21 Απριλίου, 2024 0 342 Views

Το πορτοκαλί ηφαίστειο… έλιωσε τον περσινό πρωταθλητή και ζήτησε πιο δυνατά από ποτέ τον τίτλο.

Με μια εξαιρετική εμφάνιση το ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον Άρη στο ΓΣΠ με 2-0 και θα πάει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να διεκδικήσει τον τίτλο με την ΑΕΚ, η οποία κέρδισε την Ομόνοια και την έθεσε εκτός μάχης.

Στο +1 οι γαλαζοκίτρινοι, οι οποίοι σκόραραν με τους Τσεπάκ και Κβιλιτάια. Αμφότεροι σημάδεψαν τα δοκάρια του Βανά, ο Γεωργιανός από το σημείο του πέναλτι. Ο τελευταίος και ο Ντάλσιο σκόραραν, αλλά προηγουμένως χρησιμοποιήσαν τα χέρια τους. Δέχθηκε κίτρινη και θα χάσει Ομόνοια ή ΑΕΚ ο Μαρκίνιος. Κόκκινη δέχθηκε ο Σανέ του Άρη, ο οποίος κινδυνεύει να χάσει και την 4η θέση, μετά τη νίκη της Πάφου και το +1.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερη δεν μπορούσε να ήταν η ομάδα του Σα Πίντο στο πρώτο ημίχρονο. Οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και με φοβερή διάθεση να επιτεθούν στον αντίπαλο τους. Στο 8ο ο Τσεπάκ με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και προκάλεσε χαλασμό κόσμου στις κερκίδες του ΓΣΠ. Οι γαλαζοκίτρινοι ήλεγχαν το παιχνίδι, σε αντίθεση με τον Άρη που προσπαθούσε να προσαρμοστεί στις συνθήκες του. Οι ποδοσφαιριστές του Σπιλέφσκι αδυνατούσαν να δημιουργήσουν, αλλά και να κερδίσουν τις μονομαχίες.

Ο κόσμος στις κερκίδες τραγουδούσε και στο 31′ ο Κβιλιτάια χόρευε στους ρυθμούς του. Ο Γεωργιανός πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με σταυρωτή ντρίμπλα πέρασε τους Μπρόρσον και Σανέ, βρέθηκε φάτσα με τον Βανά και με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι με το ισχυρό προβάδισμα και τα ντεσιμπέλ να χτυπάνε… κόκκινο, διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το υπέρ τους αποτέλεσμα και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το σκηνικό επαναλήφθηκε. Ο Σπιλέφσκι μπορεί να έριξε στο παιχνίδι του Σάβο και Γκομίς για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, όμως, η ομάδα που έχασε τις τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρει ήταν το ΑΠΟΕΛ.

Στο 52′ ο Μουσούντα ανέτρεψε τον Κβιλιτάια, το VAR κάλεσε το διαιτητή να επαναξιολογήσει τη φάση και ο Γεωργιανός στήθηκε στα 11 μέτρα. Ωστόσο η εκτέλεση του σταμάτησε στο δοκάρι, ο Τσεπάκ πήρε το… ριμπάουντ και έκανε το δυνατό σουτ, αλλά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βανά. Στο 57′ ο Μαρκίνιος έκανε πολύ καλή προσπάθεια, όμως, έστειλε την μπάλα λίγο έξω, όπως έκανε και ο Γκομίς στην πρώτη καλή ευκαιρία του Άρη στο 60′.

Έντεκα λεπτά μετά ο Σανέ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ δεν έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα τη συγκέντρωση τους. Το αρνητικό για το ΑΠΟΕΛ ήταν η κίτρινη που δέχθηκε ο Μαρκίνιος και θα χάσει το πιο πιθανόν την Ομόνοια, αφού το ντέρμπι με την ΑΕΚ εκτός απροοπτου θα κρίνει το φετινό πρωταθλητή.

Το τριπλό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ποδοσφαιριστές να πανηγυρίζουν μαζί με τους χιλιάδες οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι ζήτησαν επίμονα την κατάκτηση του τροπαίου.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Κβιλιτάια (82′ Τομανέ), Τσεμπάκ, Σούσιτς (71′ Γέφτε), Ντάλσιο, Μαρκίνιος (71′ Δώνης), Σαρφό (71′ Βιγιαφάνες), Κοσταντίνοφ, Ντονγκαλά (87′ Εφραίμ).

ΑΡΗΣ: Βανά, Μουσούντα (58′ Μάτισικ), Μπένγκτσον, Μπράουν (46′ Σάβο), Σανέ, Μαγιαμπέλα (74′ Μποάκι), Νίκολιτς, Μπρόρσον, Σζόκε, Μοντνόρ (46′ Γκομίς), Ουρόσεβιτς.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σούσιτς, Μαρκίνιος / –

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / Σανέ (2η κίτρινη)

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Kajtazovic Nejc
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης