4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Superleague, η βαθμολογία: Η ΑΕΚ στο +1 από τον Παναθηναϊκό πριν τον… τελικό της Ν. Φιλαδέλφειας!

Superleague, η βαθμολογία: Η ΑΕΚ στο +1 από τον Παναθηναϊκό πριν τον… τελικό της Ν. Φιλαδέλφειας!

By on 21 Απριλίου, 2024 0 778 Views

Η ΑΕΚ έκανε το σπουδαίο διπλό στο «Κλ. Βικελίδης» κι έμεινε μόνη πρώτη, ο Παναθηναϊκός με τον… περίπατο στη Λαμία παραμένει στο -1 από την κορυφή και την Τετάρτη οι δύο τους… λύνουν λογαριασμούς στον «τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας». Στο -6 από την κορυφή ο Ολυμπιακός, με ματς λιγότερο.

Σε ένα ψυχοβγαλτικό βράδυ για την ΑΕΚ, ο Αμραμπατ ήταν αυτός που… έλυσε τον γρίφο, πέτυχε το γκολ της νίκης στο 2-1 του «Κλεάνθης Βικελίδης» και κράτησε την Ένωση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα πριν το σπουδαίο ματς με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Τετάρτη. Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ήταν εμφανώς καλύτερος από την αγχωμένη ΑΕΚ, που είχε μεταξύ άλλων και την σοβαρή απουσία του Γκατσίνοβιτς.

Μάλιστα πρωταγωνιστικό πρόσωπο για την Ένωση ήταν ο Γιώργος Αθανασιάδης, που έκανε μερικές σπουδαίες επεμβάσεις στις επιθέσεις των γηπεδούχων. Μάλιστα φάνηκε στο 38′ να κάνει ακόμη μια σημαντική στο σουτ του Μορόν που άλλαξε πορεία. Τελικά μερικά λεπτά αργότερα και αφού συμβουλεύτηκε το VAR ο διαιτητής Βεργέτης έδειξε σέντρα, με τους Θεσσαλονικείς να ανοίγουν το σκορ, που ήταν κι αυτό του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε το σκηνικό. Η ΑΕΚ χωρίς περιθώρια για γκέλα μπήκε δυνατά στο ματς και στην πρώτη της καλή στιγμή στο 49′ ισοφάρισε με τον Σιντιμπέ, που σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από κει και πέρα όλο το ματς ήταν… ΑΕΚ vs Χουτεσιώτη. Η Ενωση έκανε ότι ήθελε μέσα στην περιοχή του Άρη, αλλά ο κίπερ των Θεσσαλονικέων… έπιανε τα άπιαστα.

Η πίεση ήταν συνεχής από τους πρωταθλητές Ελλάδος, οι αμυντικοί του Άρη δεν μπορούσαν να διώξουν την μπάλα από την περιοχή τους και στο 84′ από ένα διώξιμο… πάσα του Ρόουζ, ο Αμραμπάτ με δυνατό σουτ νίκησε τον Χουτεσιώτη και έδωσε τη μεγάλη νίκη στην Ένωση που την κρατάει στην κορυφή και στο +1 από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο υποδέχεται την Τετάρτη το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με τον Φώτη Ιωαννίδη σε διαστημική μέρα, σε ρόλο και σκόρερ (2 γκολ) αλλά και… σερβιτόρου των γκολ και επίσης σκόρερ τους Βέρμπιτς (στην πρώτη του επαφή με την μπάλα όταν πέρασε στο γήπεδο στην θέση του τραυματία Μπερναρ) και Μπακασέτα (2 γκολ), ο Παναθηναϊκός έφυγε από τη Λαμία με ένα σπουδαίο, αλλά και εύκολο διπλό (0-5) στην μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο κόσμος του «τριφυλλιού» έκανε… κατάληψη στο «Αθανάσιος Διάκος» και το… μετέτρεψε σε Λεωφόρο, δίνοντας επιπλέον ώθηση στους παίκτες του Φατίχ Τερίμ. Εξ αρχής οι «πράσινοι» έγιναν… αφεντικά του αγώνα, δείχνοντας το πόσο επιθυμούν το τρίποντο.

Μάλιστα το ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό ήταν πως το 0-2 του Μπακασέτα έγινε με το φινάλε του πρώτου μέρους, έτσι ώστε στην επανάληψη να υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης και ξεκούρασης βασικών παικτών, αφού την Τετάρτη υπάρχει το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Χωρίς όμως το… πράσινο γκάζι να το αφήσει κανείς, αφού μέσα σε 7 λεπτά ο Ιωαννίδης (δυο φορές) και ο Μπακασέτας… απογείωσαν το σκορ από το 0-2 σε 0-5.

Με… σπασμένα φρένα από την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League, αλλά και με πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός πήρε τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι του Φαλήρου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες με… πουσάρισμα κι από τον κόσμο τους που γέμισαν το γήπεδο, επικράτησαν με 2-1 χάρη στα γκολ των Κίνι (πήρε το… ριμπάουντ από το πέναλτι του Ποντένσε που απέκρουσε ο Κοτάρσκι) και Ζέλσον.

Μάλιστα έχασε ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ, απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά που φάνηκε πως μετά το ματς κόντρα στη Μπριζ… έμεινε από δυνάμεις, αφού μόνο μετά το 2-0 φάνηκε ανταγωνιστικός και μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Μάρκος Αντόνιο. Πλέον με ένα μεταξύ τους ματς λιγότερο, ο Ολυμπιακός είναι στο -1 από τον ΠΑΟΚ και στο -6 από την κορυφή.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

7η αγωνιστική – Τετάρτη 24 Απριλίου

17:00 Λαμία-ΠΑΟΚ

19:30 Άρης-Ολυμπιακός

20:30 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS (6η αγωνιστική)

1. ΑΕΚ 72

2.Παναθηναϊκός 71

3. ΠΑΟΚ 67

4. Ολυμπιακός 66

5. Αρης 48

6. Λαμία 34

* ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ματς λιγότερο

1η αγωνιστική

Λαμία-ΑΕΚ 0-4

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3

ΠΑΟΚ-Άρης 0-1

2η αγωνιστική

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-3

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0

Άρης-Λαμία 3-1

3η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Άρης 3-0

ΠΑΟΚ-Λαμία 3-1

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1

4η αγωνιστική

Λαμία-Ολυμπιακός 1-5

Άρης-Παναθηναϊκός 0-2

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2

5η αγωνιστική

Παναθηναϊκός-Λαμία 3-1

ΑΕΚ-Άρης 2-0

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ΘΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ

6η αγωνιστική

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-5

Άρης-ΑΕΚ 1-2

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

7η αγωνιστική – Τετάρτη 24 Απριλίου

17:00 Λαμία-ΠΑΟΚ

19:30 Άρης-Ολυμπιακός

20:30 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

8η αγωνιστική – Κυριακή 28 Απριλίου

17:00 Ολυμπιακός-Λαμία

19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

20:30 Παναθηναϊκός-Άρης

9η αγωνιστική

19:00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ

19:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

19:00 Λαμία-Άρης

10η αγωνιστική

20:00 ΑΕΚ-Λαμία

20:00 Άρης-ΠΑΟΚ

20:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός