6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Άρσεναλ – Τσέλσι 5-0: Τη συνέτριψε, +3 και… περιμένει

Άρσεναλ – Τσέλσι 5-0: Τη συνέτριψε, +3 και… περιμένει

By on 24 Απριλίου, 2024 0 359 Views

Η Άρσεναλ διέσυρε το «φάντασμα» της Τσέλσι στο «Emirates» με 5-0 και συνεχίζει στην κορυφή της Premier League με 77 βαθμούς, στο +3 από τη 2η Λίβερπουλ που έχει ματς λιγότερο και στο +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι που έχει δυο ματς λιγότερα.

Ποιο λονδρέζικο ντέρμπι; Η Άρσεναλ ήταν… ανελέητη στην αναμέτρηση με την για ακόμα μια φορά στην τρέχουσα σεζόν αποκαρδιωτική Τσέλσι και τη συνέτριψε με το επιβλητικό 5-0. Στην κορυφή το σύνολο του Αρτέτα στο +3 από τη Λίβερπουλ και στο +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι, με τους Reds να έχουν ένα ματς λιγότερο και τους Πολίτες δύο. Σκόραραν από δυο φορές Χάβερτς και Γουάιτ, ενώ το σκορ άνοιξε ο Τροσάρ. Μεγαλύτερη νίκη των Κανονιέρηδων σε ντέρμπι κόντρα στους Μπλε.

Γκολ με το… καλησπέρα ο Τροσάρ, δοκάρι η Τσέλσι

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 4′. Ο Ράις κουβάλησε την μπάλα, πάσαρε αριστερά και ο Τροσάρ με διαγώνιο σουτ έβαλε τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού. Στο 15′ ο Τομιγιάσου σηκώθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή, πήρε την κεφαλιά ανάμεσα σε Τζάκσον και Μαντουέκε αλλά αστόχησε.

Η Τσέλσι είχε δυο καλές φάσεις για να σκοράρει, στο 16′ και στο 19′ αλλά τόσο ο Μαντουέκε, όσο και ο Ντισασί δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 24′ ο Τζάκσον έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το γύρισμα η μπάλα κόντραρε στον Γκάμπριελ και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ράγια. Η Άρσεναλ απάντησε στις ευκαιρίες στο 26′ όταν ο Τροσάρ σούτα μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ο Πέτροβιτς έβγαλε με δυσκολία.

Το «καθάρισε» από το 60′ αλλά δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και δεν… έκοψε ρυθμό μέχρι το φινάλε. Σο 48′ μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Όντεγκααρντ πέρασε την μπάλα, ο Ράις έκανε διαγώνιο σουτ αλλά ο Πέτροβιτς απέκρουσε. Ένα λεπτό αργότερα ο Τροσάρ αστόχησε μετά από ατομική ενέργεια και στο 50′ ο Πέτροβιτς νίκησε με το πόδι τον Χάβερτς σε τετ α τετ έπειτα από μαγική μπαλιά του Όντεγκααρντ.

Στη συνέχεια οι Κανονιέρηδες πέτυχαν δυο γκολ μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών. Στο 52′ μετά από πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ,Σάκα και Όντεγκααρντ έκαναν το 1-2, ο πρώτος έβγαλε την μπάλα στο ημικύκλιο προς τον Ράις, ο Βρετανός χαφ, σούταρε, ο Γκάλαχερ έβαλε την κόντρα και ο Γουάιτ εξ επαφής διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 57′ ο Όντεγκααρντ έβγαλε την μπαλιά, ο Χάβερτς έφυγε στην αντεπίθεση, πλάσαρε και έκανε το 3-0. Ο Γερμανός σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα και το πανηγύρισε.

Στο 61′ η Τσέλσι είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ. Ο Μαντουέκε έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Τζάκσον, ο οποίος αστόχησε σε τετ α τετ. Στο 65′ ο Σάκα έκανε ατομική ενέργεια, πάτησε περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Χάβερτς με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων. Πέντε λεπτά αργότερα ο Όντεγκααρντ έβγαλε σκαφτή μπαλιά, ο Γουάιτ έπιασε μια σέντρα – σουτ και παρόλο που φάνηκε πως δεν είχε αυτή την πρόθεση πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Οι παίκτες του Αρτέτα «κυνήγησαν» και το 6ο γκολ. Στο 88′ ο Βιέιρα αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από ατομική ενέργεια. Στο 90+1′ ο Μαρτινέλι σούταρε με το εξωτερικό μέσα από την περιοχή αλλά δεν βρήκε εστία και στο 90+6′ ο Βραζιλιάνος εξτρέμ νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Πέτροβιτς.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Τομιγιάσου (74’ Ζιντσένκο), Παρτέι (72’ Ζορζίνιο), Όντεγκααρντ, Ράις, Σακά (82’ Βιέιρα), Χάβερτς (72’ Μαρτινέλι), Τροσάρ (72’ Ζεσούς).

Τσέλσι (Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Γκίλκριστ (78’ Τιάγκο Σίλβα), Ντισασί, Μπαντιασίλ, Κουκουρέγια, Καϊσέδο, Έντσο Φερνάντες (66’ Στέρλινγκ), Μαντουεκέ (78’ Καζαντέι), Μούντρικ (66’ Τσαλομπά), Τζάκσον

Η βαθμολογία της Premier League

pl-table