18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Κάντιθ 3-0: Νίκησε ξανά και είναι έτοιμη για την στέψη!

Ρεάλ Μαδρίτης – Κάντιθ 3-0: Νίκησε ξανά και είναι έτοιμη για την στέψη!

By on 4 Μαΐου, 2024 0 265 Views

Με το μυαλό στην ρεβάνς με την Μπάγερν Μονάχου, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε στο ρελαντί την Κάντιθ (3-0) και, αν δεν νικήσει η Μπαρτσελόνα στην έδρα της Τζιρόνα, θα κατακτήσει και μαθηματικά το 36ο πρωτάθλημα της ιστορίας της – Σταθερά σε τροχιά Ευρώπης η Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-0 την Λας Πάλμας).
Οι Κάντιθ τις ευκαιρίες, η Ρεάλ τα γκολ
Βλέπει Europa η Ρεάλ Σοδιεδάδ
Ο Μάιος ήρθε και φέρνει μαζί του κούπα για την Ρεάλ Μαδρίτης! Η Βασίλισσα, με το μυαλό και στην ρεβάνς με την Μπάγερν Μονάχου για τα ημιτελικά του Champions League (Τετάρτη 08/05, 22:00), νίκησε στο ρελαντί την Κάντιθ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (3-0), έφτασε τις 27 νίκες σε 34 αγωνιστικές της La Liga και, εάν αργότερα η δεύτερη Μπαρτσελόνα δεν νικήσει στην έδρα της τρίτης Τζιρόνα, θα κατακτήσει και μαθηματικά το 36ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Ο Τιμπό Κουρτουά άφησε πίσω του τον σοβαρότατο τραυματισμό στο γόνατο που τον άφησε εννέα μήνες εκτός δράσης και κάθισε κάτω από τα δοκάρια της Βασίλισσας, στην ενδεκάδα της οποίας ο Κάρλο Αντσελότι έκανε φουλ ροτέισον, αφού άφησε εκτός αυτής Αντόνιο Ρούντιγκερ, Φερλάν Μεντί, Ορελιέν Τσουαμενί, Φεντερίκο Βαλβέρδε, Τζουντ Μπέλινγκχαμ, Βινίσιους Ζούνιορ και Ροντρίγκο.

Οι φιλοξενούμενοι είναι σταθερά στην ζώνη του υποβιβασμού και τον βλέπουν να πλησιάζει όλο και περισσότερο, με τον Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο να βάζει ως νέο πρόσωπο τον Χοσέμπα Θαλδούα στο δεξί άκρο της άμυνας και να επιλέγει τριάδα Ρουμπέν Αλκαράθ – Γκονσάλο Εσκαλάντε – Άλεξ Φερνάντεθ στην μεσαία γραμμή.

Οι Κάντιθ τις ευκαιρίες, η Ρεάλ τα γκολ
Στο πρώτο ημίχρονο, η Κάντιθ κλείστηκε όλη πίσω και περίμενε την Ρεάλ, έχοντας πάντως αυτή τις δύο πρώτες καλές ευκαιρίες με Κρις Ράμος και Ρουμπέν Σομπρίνο, με τους γηπεδούχους να μην απειλούν ουσιαστικά την εστία του Χερεμίας Λεδέσμα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Κουρτουά έκανε μια από τις κλασικές σωτήριες αποκρούσεις του σε τετ – α – τετ με τον Κρις Ράμος και, στην επόμενη φάση, η Ρεάλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ (51’). Ωραία κίνηση του Μπραΐμ Ντίαθ στην δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής και καταπληκτικό σουτ με το «κακό» του πόδι, το δεξί, για να στείλει την μπάλα στο γάμα της ανδαλουσιάνικης εστίας.

Η γκολάρα του Μπραΐμ έδωσε στην Ρεάλ την απαραίτητη ηρεμία για να αντιμετωπίσει το υπόλοιπο ματς. Ο Μπέλινγκχαμ, μόλις δύο λεπτά την είσοδό του, σκόραρε από το ύψος του πέναλτι ύστερα από ασίστ του Μπραΐμ, φτάνοντας τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα (68’).

Η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος, οι δύο προπονητές επιδόθηκαν σε… καρουσέλ αλλαγών και, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Χοσέλου τελείωσε μια πολύ ωραία ενέργεια του Νάτσο για το 3-0, το οποίο θα μπορούσε να είχε έρθει νωρίτερα σε ευκαιρίες του ίδιου του σκόρερ και των Βινίσιους Ζούνιορ και Έντερ Μιλιτάο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Νάτσο, Φραν Γκαρθία – Μόντριτς, Καμαβινγκά (80’ Βαλβέρδε), Ντάνι Θεμπάγιος – Γκιουλέρ (66’ Μπέλινγκχαμ) – Μπραΐμ Ντίαθ (73’ Βινίσιους Ζούνιορ), Χοσέλου.

Κάντιθ (Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο): Λεδέσμα – Θαλδούα (66’ Ίσα), Φάλι, Βίκτορ Τσουστ, Χάβι Ερνάντεθ – Αλκαράθ, Εσκαλάντε – Σομπρίνο (75’ Μάξι Γκόμες), Άλεξ Φερνάντεθ (66’ Λούκας Πίρες), Ρόμπερτ Ναβάρο (84’ Ιβάν Αλέχο) – Κρις Ράμος (75’ Χουάνμι).

Βλέπει Europa η Ρεάλ Σοδιεδάδ
Ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του εισιτηρίου για το επόμενο Europa League έκανε η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Μετά από την κακή παρένθεση των τριών αγωνιστικών χωρίς νίκη (ήττα από Ρεάλ, ισοπαλίες με Χετάφε και Αλμερία), οι Βάσκοι επικράτησαν άνετα 2-0 της Λας Πάλμας και επέστρεψαν στα τρίποντα. Έτσι, στρογγυλοκάθισαν στην έκτηθέση της La Liga, στο +6 από την Μπέτις με ματς περισσότερο. Έβδομη (!) διαδοχική ήττα για τα Καναρίνια που παρέμειναν στη 14η θέση.

Από το πρώτο ημίχρονο «καθάρισε» η ομάδα του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ. Στο 33’ το αυτογκόλ του Άλεξ Σουάρεθ της έδωσε το προβάδισμα και στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Σεράλντο Μπέκερ διαμόρφωσε από νωρίς το τελικό σκορ.