18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Premier League: Ανατροπή – ανάσα για τη Νότιγχαμ, «τεσσάρα» της Νιούκαστλ στην Μπέρνλι

Premier League: Ανατροπή – ανάσα για τη Νότιγχαμ, «τεσσάρα» της Νιούκαστλ στην Μπέρνλι

By on 4 Μαΐου, 2024 0 197 Views

Η Νότιγχαμ Φόρεστ νίκησε στην έδρα της Σέφιλντ με 3-1 και παρέμεινε στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού και τη 18η Λούτον. Τεσσάρα της Νιούκαστλ στην Μπέρνλι, η οποία είναι κοντά στην επιστροφή στην Championship.

Η Νιούκαστλ βλέπει Ευρώπη και η Μπέρνλι… Championship

Ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό η Μπέρνλι. Οι Clarets έχασαν με 4-1 από τη Νιούκαστλ στο «Turf Moor» και είναι στο -5 από τη 17η Νότιγχαμ, δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Φουλ για Ευρώπη οι Καρακάξες που είναι στην 6η θέση με 56 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκε στο 19’, όταν ο Μούριτς απέκρουσε το πλασέ του Ισάκ και στην επαναφορά ο Γουίλσον σούταρε από κοντά για το 0-1. Στο 34’ ο Μέρφι έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Λόνγκσταφ με πλασέ από το πέναλτι διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 40’ η Νιούκαστλ τελείωσε το ματς, όταν έπειτα από κλέψιμο ψηλά, ο Γκόρντον από αριστερά έστρωσε στον Μπρούνο Γκιμαράες και ο Βραζιλιάνος βρήκε δίχτυα με σουτ από τη λευκή βούλα.

Στο 51ο λεπτό η ομάδα του Χάου κέρδισε πέναλτι και ο Ισάκ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Μούριτς τον νίκησε. Στο 55’ ο Σουηδός πήρε… ρεβάνς, καθώς πλάσαρε για το 0-4 έπειτα από γύρισμα του Μέρφι. Στο 86’ ο Ο’Σέι πέτυχε το γκολ της τιμής και έκανε το τελικό 1-4.

Μοιρασιά για Μπρέντφορντ και Φούλαμ

Σε ένα βαθμολογικό παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, με ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες, Μπρέντφορντ και Φούλαμ έμειναν στην ισοπαλία δίχως σκορ (0-0) στο «Community». Με αυτόν τον βαθμό της ισοπαλίας οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 12η θέση του πρωταθλήματος με 44 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι στη 16η θέση με 36 πόντους.

Και η μάχη σωτηρίας καλά κρατεί! Αφού Λούτον και Μπέρνλι δεν τα κατάφεραν, η Νότιγχαμ Φόρεστ με το διπλό στην έδρα της υποβιβασμένης Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είπε… ευχαριστώ και αποτελεί πλέον το φαβορί για να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην Premier League.

Δυο στροφές ωστόσο πριν από το φινάλε τα πάντα είναι πιθανά και οι προεξοφλήσεις είναι τουλάχιστον… αφειλείς. Η Φόρεστ βρέθηκε στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και την 18η Λούτον, η οποία με τη σειρά της απέχει δυο βαθμούς μακριά από τη Μπέρνλι.

Το πρόγραμμα ωστόσο καθορίζει πολλά… Η Φόρεστ υποδέχεται την Τσέλσι την επόμενη αγωνιστική, ενώ στην τελευταία στροφή παίζει τελικό παραμονής με τη Μπέρνλι που από την πλευρά της μια αγωνιστική νωρίτερα φιλοξενείται από την Τότεναμ.

Πιο βατό το πρόγραμμα για τη Λούτον που κοντράρει δυο ομάδες του Λονδίνου, αλλά η βαθμολογία προς το παρόν χαμογελάει για την Νότιγχαμ Φόρεστ που έχει στα χέρια της ένα πλεονέκτημα τριών βαθμών για να αξιοποιήσει.

Η βαθμολογία της Premier League

  1. Νότιγχαμ Φόρεστ 29 (36 ματς – GD -18)
  2. Λούτον 26 (36 ματς – GD -29)
    19 Μπέρνλι 24 (36 ματς – GD -35)
  • Σε περίπτωση ισοβαθμίας το πρώτο tie breaker είναι η διαφορά των γκολ, οι θέσεις 18-19 οδηγούν στον υποβιβασμό

Το πρόγραμμα της Λούτον:

Γουέστ Χαμ – Λούτον (11.5)
Λούτον – Φούλαμ (19/5)

Το πρόγραμμα της Φόρεστ

Νότιγχαμ Φόρεστ – Τσέλσι (11/5)
Μπέρνλι – Νότιγχαμ Φόρεστ (19/5)

Το πρόγραμμα της Μπέρνλι

Τότεναμ – Μπέρνλι (11/5)
Μπέρνλι – Νότιγχαμ Φόρεστ (19/5)