19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ: Παριζιάνοι για ανατροπή και Βεστφαλοί για το… όνειρο.(07/05 – 22:00,Cytavision)

Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ: Παριζιάνοι για ανατροπή και Βεστφαλοί για το… όνειρο.(07/05 – 22:00,Cytavision)

By on 7 Μαΐου, 2024 0 448 Views

Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουν μετρούν αντίστροφα για τη μεταξύ τους «μονομαχία», η οποία θα καθορίσει τον πρώτο φιναλίστ του φετινού Champions League.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της σεζόν για Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ απέχει λίγες ώρες. Οι δυο τους άλλωστε, μετρούν αντίστροφα για τη ρεβάνς του ημιτελικού του Champions League, την κρίσιμη «μάχη» του «Parc des Princes» (07/05 – 22:00,Cytavision), με διακύβευμα το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό των αστεριών. Το «χρυσό» γκολ του Φίλκρουγκ έδωσε στους Βεστφαλούς το ισχνό αλλά σημαντικό προβάδισμα (1-0), όμως είναι δεδομένο πως στο σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό σανίδι τίποτα δεν τελειώνει πριν… τελειώσει.

Η Παρί Σεν Ζερμέν άλλωστε θα δώσε τα πάντα για να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση για τον δεύτερο τελικό της ιστορία της. Είναι ήδη πρωταθλήτρια Γαλλίας, όλο το βάρος της θα πέσει σε αυτό παιχνίδι, μιας και η κούπα με τα μεγάλα αυτιά αποτελεί τον διακαή της πόθο, ειδικά στην τελευταία της ευκαιρία με τον Κιλιάν Μπαπέ που πιθανότατα θα την αποχαιρετήσει το καλοκαίρι.

Στο «Signal Iduna Park»… σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο, δεν έπιασε την απόδοση που θα μπορούσε, όμως ακόμα κι έτσι έδειξε πως έχει την ποιότητα και τον τρόπο να πληγώσει την Ντόρτμουντ και να φέρει τούμπα το ζευγάρι. «Ο στόχος μας δεν είναι να νικήσουμε με δύο γκολ, αλλά απλά να νικήσουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση, ήρεμοι και να προσπαθήσουμε να νικήσουμε», είπε ο Λουίς Ενρίκε που ξέρει πως έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία, ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Λούκας Ερναντέζ.

Κι αν η Παρί νιώθει το βάρος της υποχρέωσης για ανατροπή, η Ντόρτμουντ δεν έχει τίποτα να τη βαραίνει, τίποτα να φοβάται. Οι Βεστφαλοί παίζουν για το απόλυτο όνειρο, που θα μπορούσε να έρθει απρόσμενα σε μια μέτρια μα, όσον αφορά την Ευρώπη, απόλυτα επιτυχημένη σεζόν. Δεν έχουν το άγχος και το απέδειξαν και στο πρώτο παιχνίδι, όντας καλύτεροι από την Παρί Σεν Ζερμέν. Έχοντας παίκτες-κλειδιά, σαν τον Σάντσο, σε καταπληκτική ημέρα πήραν αυτό που ήθελαν και βρίσκονται πια στο… 50% του ονείρου.

«Παίξαμε καλά αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να πάμε στον τελικό. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα αύριο, να έχουμε ένα σωστό πλάνο και μια σωστή ιδέα. Η Παρί θα είναι σίγουρα καλύτερη από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά θέλουμε το εισιτήριο για τον τελικό», είπε ο Τέρζιτς που το Σαββατοκύριακο είδε την ομάδα του να διαλύει την Άιντραχτ (5-1) και να παίρνει την καλύτερη ένεση ψυχολογίας εν όψει της μεγάλης δοκιμασίας στο Παρίσι.