30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 30 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΟΛΤΡΑ:Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα που μπορεί να πάρει τον τίτλο

ΟΛΤΡΑ:Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα που μπορεί να πάρει τον τίτλο

By on 28 Απριλίου, 2023 0 5049 Views

Για τον αγώνα με τον Απόλλωνα μίλησε σε συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ΑΕΚ, Χοσέ Λουΐς Όλτρα.

-Πρώτο σχόλιο: «Είναι ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι. Ο πρώτος από τους πέντε τελικούς που έχουμε. Ο Απόλλωνας μας νίκησε στα δύο τελευταία ματς, διαθέτει πολύ καλούς παίκτες. Με νίκη θα κάνουμε μεγάλο βήμα για την αυτοπεποίθηση μας. Για να νικήσουμε θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη, να είμαστε συγκεντρωμένοι, επιθετικοί, να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

-Τα αγωνιστικά: «Είναι εκτός οι Άλτμαν και Εγγλέζου. Οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι».

-Μήνυμα στον κόσμο: «Είναι καλύτερο να μιλάμε λίγο και να κάνουμε πολλά. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι, θα δώσουμε τα πάντα για να νικήσουμε».

-Αν συμφωνεί με την άποψη ότι αυτό το ματς θα δείξει αν όντως η ΑΕΚ…επέστρεψε: «Πρώτα απ’ όλα πιστεύω ότι η ΑΕΚ δεν ήταν ποτέ…εκτός. Απλά είχαμε ένα κακό σερί όπως έχουν όλες οι ομάδες. Δείξαμε με την παρουσία μας στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη ότι είμαστε ομάδα που μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο. Αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες, θα πρέπει να κερδίσουμε την Κυριακή. Ότι κι αν συμβεί όμως, θα έχουμε ακόμη τέσσερα ματς και πολλά μπορούν να συμβούν».

-Πώς μετράει, ψυχολογικά, το ότι η ΑΕΚ μετράει μόνο ήττες σ’ αυτό το γήπεδο: «Κατανοώ την ερώτηση. Δεν νομίζω ότι οι παίκτες το σκέφτονται. Σαφέστατα πρέπει να το αλλάξουμε. Σε δύο γήπεδα δεν έχουμε πάρει νίκες και θα αγωνιστούμε σ’ αυτά μέχρι το τέλος της σεζόν. Μπορούμε να κερδίσουμε παντού. Το πρόβλημα δεν είναι το γήπεδο, πρέπει να επικεντρωθούμε στο να κάνουμε τα πράγματα που πρέπει για να πάρουμε τη νίκη».

-Τι χρειάζεται η ΑΕΚ, από αγωνιστικής πλευράς, για να πετύχει το στόχο της: «Αν κερδίσουμε και τα πέντε παιχνίδια θα είμαστε μαθηματικά πρωταθλητές. Αλλά πρώτα πρέπει να νικήσουμε την Κυριακή, αυτό σκεφτόμαστε μόνο. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί στην άμυνα, να πιέζουμε σωστά, να εκδηλώνουμε άμεσα επιθέσεις όταν παίρνουμε την μπάλα, να μην τη χάνουμε εύκολα, απαιτείται συγκέντρωση, οι στατικές φάσεις σε άμυνα κι επίθεση… Το πιο σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι».