21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Ποιό ντέρμπι?΄Κόκκινος περίπατος με τριάρα

Ποιό ντέρμπι?΄Κόκκινος περίπατος με τριάρα

By on 6 Νοεμβρίου, 2016 0 973 Views

Αυτός και αν έχει ακούσει. Από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και όχι μόνο. Είναι από τους λόγους για να υπάρχει γκρίνια για την άμυνα των «ερυθρολεύκων». Δικαίως; Μπορεί. Ομως στο ντέρμπι της χρονιάς και σ’ ένα από τα πιο σημαντικά ματς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ηρωας. Πάντα τα ντέρμπι δημιουργούν τέτοιους. Ωραίες ιστορίες. Και ο Αλμπέρτο Μποτία είναι μία από αυτές.

Ο άνθρωπος που αλλάζει όλο το ντέρμπι σε μερικά δευτερόλεπτα. Στο 20′ κάνει το τάκλιν της χρονιάς και πιθανότατα το τάκλιν της ζωής του. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε αρκετά μέτρα πίσω από τον Λέτο στην φάση, όχι μόνο τον πρόλαβε αλλά έκανε κι ένα πεντακάθαρο στοπ στο τελείωμα του Αργεντινού. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντεπίθεση και κέρδισε κόρνερ. Από αυτό ο Μποτία με μια άπιαστη κεφαλιά (η μπάλα βρήκε οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα) έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Το momentum άλλαξε σε μερικά δευτερόλεπτα. Αποκλειστικός υπεύθυνος ο Αλμπέρτο Μποτία… Ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε έχοντας και την έδρα και έβγαλε το ημίχρονο με 3-0 έχοντας τελειώσει ουσιαστικά το ματς και πιθανότατα και το πρωτάθλημα μετά από οκτώ παιχνίδια. Είναι στο +7 από τον Παναθηναϊκό, στο +9 από την ΑΕΚ και στο +10 από τον ΠΑΟΚ!

ΣΟΒΑΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Το ματς για τον Ολυμπιακό και τον Μπέντο ξεκίνησε όπως ακριβώς το περίμενε ο ίδιος κι εμείς. Ιδιο σύστημα, ίδια 11αδα. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Ο Στραματσόνι όχι μόνο άλλαξε το σύστημα (3 στόπερ με Βέροια, 2 με τον Ολυμπιακό) αλλά έκανε και πειράματα τύπου Γουακάσο ως αριστερό μπακ.

Εν τέλει το συγκεκριμένο τρικ το πλήρωσε. Το πρώτο γκολ έρχεται από αντεπίθεση που βγαίνει από την μεριά του (και κέρδισε κόρνερ ο Ολυμπιακός). Στο δεύτερο κυνηγάει και δεν φτάνει τον Ελιουνούσι. Στο τρίτο κάνει ένα ανόητο φάουλ στον Φορτούνη. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην πίεσε τρομερά τον Παναθηναϊκό (όπως έκανε για παράδειγμα την ΑΕΚ) αλλά τιμώρησε (και πολύ ακριβά) τα λάθη του αντιπάλου.

Δύο γκολ από στημένες φάσεις (21′ από κόρνερ, 44 από φάουλ) κι ένα σε εκπληκτικό transition παιχνίδι (28′). Ναι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 20′ όταν ο Βιγιαφάνιες «τρύπησε» το οφσάιντ που πήγε να παίξει η άμυνα του Ολυμπιακού και ο Λέτο βγήκε τετ-α-τετ με τον Καπίνο. Με τα αν όμως δεν γράφεται ιστορία και σίγουρα δεν αλλάζει ένα ντέρμπι. Ο Αργεντινός κόπηκε από τον Μποτία και στα επόμενα δευτερόλεπτα ο Ισπανός άνοιξε το σκορ με άπιαστη κεφαλιά μετά το κόρνερ του Φορτούνη.

Ο Παναθηναϊκός από εκείνο το σημείο και μετά δεν απείλησε στο πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα πάντα. Στο 28′ βγάζει τρομερή αντεπίθεση μέσα. Ρέτσος σε Φορτούνη, αυτός σε Σεμπά, ο Βραζιλιάνος στον Ελιουνούσι ο οποίος πλάσαρε εύκολα τον Στιλ για το 2-0. Το παιχνίδι τελείωσε από το πρώτο ημίχρονο όταν στο 44′ ο Ιντέγε με κεφαλιά έκανε το 3-0.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΧΑΛΑΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αν και κάπως αργά ο Στραματσόνι κατάλαβε το λάθος του. Πέρασε τον Χουλτ στο ματς για να γίνει αριστερό μπακ και τον Γουακάσο στα χαφ. Ο Ολυμπιακός έδωσε μέτρα στο γήπεδο για να χτυπήσει στην κόντρα, ο Παναθηναϊκός τα πήρε αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Βεβαίως του δόθηκε η ευκαιρία στο 60′. Οταν ο Σιδηρόπουλος είδε πέναλτι στο καθαρό τάκλιν του Μποτία στον Βιγιαφάνιες αλλά ο Λεντέσμα έστειλε την μπάλα άουτ.

Ουσιαστικά η μόνη φάση που έγινε ήταν στο 68′ όταν ο Ελιουνούσι δεν βρήκε την μπάλα στη σέντρα του Σεμπά και το σουτ του Φιγκέιρας έδιωξε σε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή αλλά χωρίς πλάνο στο παιχνίδι του για να απειλήσει και ο Ολυμπιακός έδειχνε ικανοποιημένος από το 3-0 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.