4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Η Τζένοα τιμώρησε την χαλαρή Γιουνέντους με τριάρα

Η Τζένοα τιμώρησε την χαλαρή Γιουνέντους με τριάρα

By on 27 Νοεμβρίου, 2016 0 796 Views

Οι Μπιανκονέρι έκαναν απανωτά δώρα στην Τζένοα, η οποία τους καθάρισε από το μισάωρο (3-1)! Τρένο η Αταλάντα, πέρασε και από την Μπολόνια (0-2)!
«Δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι όλα τελείωσαν λόγω του +7. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, αντιθέτως τώρα πρέπει να πατήσουμε γκάζι. Στη Γένοβα πρέπει να πας πάντα έτοιμος για μάχη», έλεγε το Σάββατο ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Από το ένα αυτί των παικτών του μπήκαν και από το άλλο βγήκαν, όπως αποδείχθηκε στο Marassi. Εκεί, όπου οι Μπιανκονέρι έκαναν το ένα δώρο μετά το άλλο στο πρώτο ημίωρο, δίνοντας τη δυνατότητα στην Τζένοα να προηγηθεί με 3-0!

Η αρχή έγινε στο 3′, όταν ο Μπονούτσι έκανε λάθος που δεν συνηθίζει, ο Μπουφόν προσπάθησε να το διορθώσει κάνοντας διπλή επέμβαση σε Ριγκόνι-Οκάμπος αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι στην τρίτη προσπάθεια του Σιμεόνε (1-0). Η συνέχεια δόθηκε στο 13′, όταν ο Λάζοβιτς πέρασε εύκολα τον Αλεξ Σάντρο και ακόμη πιο εύκολα πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος από την μικρή περιοχή ο Σιμεόνε για το δεύτερο του γκολ (2-0). Το σκηνικό… απογειώθηκε στο 29′, όταν ο Λάζοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπουρντίσο γύρισε με κεφαλιά και ο αμαρκάριστος Ριγκόνι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να καταλήξει στα δίχτυα από το αυτογκόλ του Αλεξ Σάντρο που προσπάθησε να διώξει (3-0)!

Το… κερασάκι στην τούρτα για τη Γιουβέντους ήταν το τράβηγμα του Μπονούτσι στο 34′, για να αφήσει τη θέση του στον Ρουγκάνι και να τραυματιστεί έτσι όλη η άμυνα των Μπιανκονέρι (εκτός ο Μπαρτσάλι, ανέτοιμος ο Κιελίνι), οι οποίοι δεν είχαν δεχθεί τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τον Απρίλιο του 2004 (κόντρα στην Λέτσε).
Στο δεύτερο μέρος, όπως αναμενόταν, οι Τορινέζοι μπήκαν πιο δυνατά με στόχο να μειώσουν γρήγορα για να «παραμυθιαστούν» ότι θα μπορούσε να αλλάξει κάτι… Οι Πιάνιτς και Κεντίρα, όμως, δεν βρήκαν δίχτυα και στο 57′ ο Σιμεόνε θα μπορουσε να κάνει χατ-τρικ αλλά ο Μπουφόν απέκρουσε στο τετ α τετ. Η μέρα γενικά ήταν στραβή για τη Γιούβε και αυτό αποδείχθηκε και με το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες από το 74′, αφού τραυματίστηκε και ο Ντάνι Αλβες -μετά από μια κόντρα με τον Οκάμπος- αλλά ο Αλέγκρι είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

Οι Μπιανκονέρι, τελικά, μείωσαν σε 3-1 στο 82′ με την εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς -13ο γκολ με φάουλ από την άφιξη του στην Ιταλία (2011-12), κανείς δεν έχει βάλει τόσα στο ίδιο διάστημα- ενώ στο 95′ με νέο φάουλ βρήκε τον Μάντζουκιτς αλλά αυτός αστόχησε με κεφαλιά. Οχι ότι θα άλλαζε, φυσικά, κάτι αν το έβαζε… Ετσι η Γιουβέντους γνώρισε την 3η ήττα στο πρωτάθλημα ενώ η Τζένοα επιβεβαίωσε τη δύναμη της έδρας της, όπου έχει νικήσει και την Μίλαν ενώ δεν έχασε ούτε από τη Νάπολι!