28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Έπιασε 10 η Τσέλσι…Συνήλθε και η Λίβερπουλ

Έπιασε 10 η Τσέλσι…Συνήλθε και η Λίβερπουλ

By on 15 Δεκεμβρίου, 2016 0 874 Views

Η Τσέλσι πέρασε και από την έδρα της Σάντερλαντ (0-1), έφτασε τις 10 σερί νίκες στην Premier League και γίνεται πλέον φαβορί. Ξύπνησε με 3άρα η Λίβερπουλ.
Οι Μπλε συνέχισαν την τρελή πορεία τους στην Premier League φτάνοντας για δεύτερη φορά στην ιστορία τους τις 10 σερί νίκες. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε επιβλήθηκε εκτός έδρας και της Σάντερλαντ χάρη σε γκολ του Φάμπρεγας και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Αρσεναλ για να πάνε στο +6 από την 2η θέση. Οσο η ώρα περνούσε στον αγώνα του Stadium of Light η Τσέλσι έπαιρνε το πάνω χέρι και ύστερα από καλές στιγμές με Αλόνσο, Πέδρο και Νταβίντ Λουίζ ο Σεσκ άνοιξε το σκορ στο 40′ με την πρώτη πραγματική ευκαιρία και το πρώτο του γκολ στη φετινή PL. Ο Ισπανός μέσος συνδυάστηκε με τον Γουίλιαν και τελείωσε τη φάση για το 0-1 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη ο Γουίλιαν είχε δοκάρι στο 52′ και οι Μπλε στη συνέχεια ήταν καλύτερη χωρίς να ομως να καταφέρουν να πετύχουν δεύτερο γκολ και να σφραγίσουν το διπλό. Αυτό λίγο έλειψε να τον πληρώσουν οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο λεπτό όμως ο Κουρτουά σταμάτησε τον Φαν Ανχολτ και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.
Συνήλθε η Λίβερπουλ
Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λαλάνα κέρδισε με 3-0 την Μίντλεσμπρο. Ο Κλοπ άφησε τον Κάριους στον πάγκο, έβαλε τον Μινιολέ στη θέση του και ο Βέλγος πέρασε τις εξετάσεις, κρατώντας το μηδέν στο ξεκίνημα με δύο δύσκολες αποκρούσεις. Το πρώτο γκολ τελικά ήρθε για τους κόκκινους και τους απελευθέρωσε.

Στο 29’ ο Κλάιν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Λαλάνα έκανε με κεφαλιά το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στη συνέχεια, είχαν δοκάρι με τον Μανέ και τελείωσαν τα πάντα στο 60’, όταν ο φορμαρισμένος Οριζί έκανε το 0-2. Ο Μανέ θα μπορούσε να είχε σκοράρει, όμως τα τελειώματά του δεν ήταν καλά, με τον Λαλάνα να βρίσκει ξανά δίχτυα στο 68’ για το τελικό 0-3, που έφερε την Λίβερπουλ στη δεύτερη θέση.

Με Νομπλ η Γουέστ Χαμ
Πολύ σημαντική νίκη για την Γουέστ Χαμ, που επιβλήθηκε με 1-0 της Μπέρνλι και πήρε διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί 6 αγώνων χωρίς νίκη. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, έχοντας δύο δοκάρια με τους Ομπιάνγκ και Νομπλ. Τελικά, το γκολ που άξιζαν τα σφυριά ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Μι ανέτρεψε τον Ριντ εντός περιοχής.

Ο Νομπλ ανέλαβε την εκτέλεση, είδε τον Χίτον να αποκρούει, όμως πήρε το ριμπάουντ για να κάνει το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν στην επανάληψη, με τους παίκτες του Μπίλιτς να σώζουν στη γραμμή την κεφαλιά του Βόουκς, που λίγο αργότερα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Τελικά, παρά την πίεση της Μπέρνλι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.