12 Μαΐου, 2024
  • 12 Μαΐου, 2024

Νίκες για Γιουνάιτεντ και Σίτι

By on 15 Δεκεμβρίου, 2016 0 808 Views

Η Γιουνάιτεντ έδειξε κάτι από το… παρελθόν και με γκολ στο 88′ νίκησε 1-2 την Κρίσταλ Πάλας, ενώ η Σίτι επικράτησε 2-0 της Γουότφορντ στο Etihad.
Για πρώτη φορά φέτος οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν μια… συνήθεια από το παρελθόν καθώς πήραν τη νίκη με γκολ στο 88′ στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας και έκαναν το 2×2 μετά τη νίκη κόντρα στην Τότεναμ. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, που είναι πλέον στο -6 από την 4η θέση, ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του με ένα γκολ το οποίο μάλλον δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο Ζλάταν με το χέρι έστρωσε στον Πογκμπά, ο οποίος από θέση οφσάιντ έκανε το 0-1. Στο δεύτερο μέρος η Γιουνάιτεντ φάνηκε ότι θα χάσει ξανά δύο βαθμούς αφού είχε προηγηθεί αφού η Πάλας έκρυψε το τόπι στο 66′ και ισοφάρισε με τον ΜακΑρθουρ (1-1), όμως στο 88′ μίλησε η κλάση των αστεριών της. Ο Πογκμπά πέρασε κάθετη στο σωστό χρόνο στον Ζλάταν και εκείνος από απίστευτα δύσκολη θέση τελείωσε τη φάση με το αριστερό για το τελικό 1-2. Από μία καλή ευκαιρία σε κάθε 45λεπτο είχε ο Ρούνεϊ, όμως Χένεσι απέκρουσε εντυπωσιακά.
Πήρε τα πάνω της η Σίτι!
Η Σίτι αντέδρασε στην τεσσάρα από τη Λέστερ, επικράτησε 2-0 της Γουότφορντ και παρέμεινε στο -7 από την κορυφή. Οι Πολίτες μπήκαν πιο δυνατά, πήραν τον έλεγχο, αλλά δε βρήκαν χώρους για την αντίπαλη εστία. Με την αποχώρηση του Περέιρα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν φρεσκάδα και στο 33΄ βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ωραία προσπάθεια του Ντε Μπρόινε, σέντρα στον Ζαμπαλέτα που πέτυχε το 1-0. Βέβαια, τα χαμόγελα πάγωσαν για τους Πολίτες στο 44′, όταν ο Γκουντογκάν αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο. Πιο δυνατοί οι γηπεδούχοι στην επανάληψη έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 56′ να σφραγίσουν τη νίκη, αλλά το σουτ του Στάριτζ βρήκε στο δοκάρι. Σαξές και Ντίνεϊ, έκαναν πιο επιθετική τη Γουότφορντ με την είσοδό τους, πίεσαν, αλλά στο 86′ ο Σίλβα διαμόρφωσε το 2-0.