18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024

Εκτός κυπέλλου η Ρεάλ…

By on 26 Ιανουαρίου, 2017 0 930 Views

Ούτε καν σαν εφιάλτης δεν θα μπορούσε να περάσει το σενάριο από το μυαλό του Ζινεντίν Ζιντάν και των παικτών του, καθώς λίγες μέρες νωρίτερα έκαναν αήττητο ρεκόρ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Το τρεμπλ και μόνο αυτό ονειρεύονταν, αλλά τώρα οφείλουν να κάνουν σκόντο στις επιθυμίες τους, μιας και η Θέλτα τους στέρησε το δικαίωμα να τα σηκώσουν όλα. Το Κόπα ντελ Ρέι είναι κάτι που δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν, καθώς οι Γκαγιέγος ολοκλήρωσαν με το 2-2 στο «Μπαλαΐδος» αυτό που είχαν ξεκινήσει με τη νίκη (1-2) μία βδομάδα νωρίτερα στην πρωτεύουσα.

Ηταν μία τρομερά δύσκολη αποστολή για τους Μερένγκες. Ταξίδεψαν στο Βίγο χωρίς επτά σημαντικούς παίκτες (Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Χάμες, Μπέιλ) και αυτό υποχρέωσε τον Ζιντάν να βάλει σέντερ μπακ τον Καζεμίρο και αναγκαστικά δεξιά τον Ντανίλο, που δεν τον ήθελε με τίποτα. Επίσης, είχαν αντίθετα και την παράδοση. Εδώ και 47 χρόνια δεν έχουν κάνει ανατροπή πρόκρισης, ενώ έχουν χάσει στο πρώτο ματς εντός. Η Θέλτα πάλι το αντίθετο, με 30 στις 30 προκρίσεις (τώρα 31), όποτε νίκησε στο πρώτο εκτός.

Αυτό που έχασε ο Ρονάλντο στο 27’, θα μπορούσε να έχει αλλάξει όλη τη μοίρα του ζευγαριού, έχοντας διπλό τρελό δοκάρι. Πρώτα ο Σέρχιο έβγαλε την κεφαλιά του και την έστειλε στο οριζόντιο, με το πλασέ του στην επαναφορά σε κενή εστία να σταματάει στο αριστερό σίδερο. Στο 35’ σε λάθος διώξιμο του Καζεμίρο ο Ιάγο Ασπας πήγε να απαντήσει, αλλά τα χάλασε στο φινάλε, ενώ ο Γκουιντέτι (40’) είδε τον Κασίγια να σταματάει το σουτ του.

Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έγιναν σοβαρά απειλητικοί και μπόρεσαν να βρουν το γκολ, αλλά και με τύχη. Η μπάλα έφτασε στον Γκουιντέτι (44’) που ήταν μόνος του στο ύψος του πέναλτι. Ο Κασίγια απέκρουσε, μα όπως ερχόταν ο Ντανίλο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ρεάλ με δύο αυτογκόλ στο Κύπελλο. Στην επανάληψη οι Μαδριλένοι φόρτσαραν και βρήκαν (62’) την ισοφάριση με το 50ό φάουλ στην καριέρα του Ρονάλντο (31 με την Ρεάλ, 14 με την Γιουνάιτεντ, 5 με την Πορτογαλία).

Εκεί ήταν που έβγαλαν ακόμα περισσότερο γκάζι, αλλά σπατάλησαν τις σημαντικές στιγμές τους με Ράμος, Μπενζεμά, Ρονάλντο. Αντί να το βάλει η Ρεάλ, το δέχτηκε και εκεί τελείωσαν όλα. Στο 85’ οι γηπεδούχοι γύρισαν με υπομονή τη μπάλα και ο Βας έκανε το τέλειο πλασέ χαμηλά αριστερά, αφήνοντας την μεγάλη αντίπαλο με άδεια χέρια. Η ισοφάριση με την καρφωτή κεφαλιά του Λούκας Βάθκεθ στο 90’ άφησε ένα παραθυράκι, μα δεν βρήκαν άλλο γκολ οι φιλοξενούμενοι και πλέον εστιάζουν σε πρωτάθλημα και Champions League. Οσο για την Θέλτα, θα δώσει το παρών για 11η φορά στα ημιτελικά του θεσμού, όπως και πέρσι.

Θέλτα (Εδουάρδο Μπερίσο): Σέρχιο, Καμπράλ, Ρονκάλια, Μάγιο, Γιόνι, Ντίας, Ραντόγια, Βας, Μπονγκοντά, Ιάγο Ασπας (93’ Φοντάς), Γκουιντέτι (84′ Χοθαμπέδ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κασίγια, Σέρχιο Ράμος, Καζεμίρο, Ντανίλο, Νάτσο, Κρόος, Κόβατσιτς, Ισκο (80′ Μοράτα), Ασένσιο (76′ Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.