5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Στόουκ προσγείωσε την Άρσεναλ και την τακτική του Βενγκέρ

Η Στόουκ προσγείωσε την Άρσεναλ και την τακτική του Βενγκέρ

By on 19 Αυγούστου, 2017 0 826 Views

Αυτή η ιστορία με τους στόπερ και τους πλάγιους μπακ, το απίθανο ανακάτεμα της άμυνας και με όλους τους φορ κάποια στιγμή μέσα στο γήπεδο, δεν θα την βγάλει πουθενά. Μετά την ήττα 1-0 στην Στόουκ φάνηκε ξεκάθαρα ένα δεδομένο: ότι ο Αρσέν Βενγκέρ, οι οπαδοί και γενικότερα η κοινωνία της Αρσεναλ, θα βιώσει το ποδοσφαιρικό deja vu, στο οποίο ούτε φέτος φαίνεται να υπάρχει γιατρειά. Οι Gunners προσπάθησαν να παίξουν μπάλα, αλλά δεν είχαν μέταλλο, ήταν ανοργάνωτοι, ό,τι να ‘ναι και μοιραία έμειναν για όγδοη διαδοχική χρονιά χωρίς να μπορούν να ντουμπλάρουν τις επιτυχίες τους στα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν.

Οι Λονδρέζοι είχαν τα διαστήματα κυριαρχίας τους, αλλά σε ό,τι καλό δημιουργούσαν, έβρισκαν απέναντί τους τον εκπληκτικό Μπάτλαντ, που κατέβασε ρολά. Η Στόουκ ήταν καλά στημένη και έβγαζε ταχύτητα στις αντεπιθέσεις. Από μία τέτοια προήλθε και το μοναδικό γκολ του αγώνα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης (47′) ο Μπεραχίνο πέρασε ωραία κάθετη στην πλάτη της άμυνας και ο Χεσέ πλάσαρε σωστά, ανοίγοντας λογαριασμό στο ντεμπούτο του στο Νησί.

Η Αρσεναλ στη συνέχεια πίεσε ασφυκτικά, είχε ευκαιρίες, Μπάτλαντα όμως καθάριζε τα πάντα. Στο 62′ ήταν η σειρά του Τσεχ να σώσει τους φιλοξενούμενους στην κεφαλιά του καλού έπειτα από καιρό Μπεραχίνο και στο 72΄ ακυρώθηκε λανθασμένα κανονικό γκολ του Λακαζέτ, που δεν ήταν οφσάιντ. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και δεν ήρθε η ανατροπή όπως στην πρεμιέρα με τη Λέστερ. Ετσι η Αρσεναλ γνώρισε ήττα στο πρώτο εκτός έδρας της σεζόν για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια, ενώ η Στόουκ εξακολουθεί να μην ξεκινάει με δύο ήττες από το 2010.

Στόουκ (Μαρκ Χιουζ): Μπάτλαντ, Ζουμά, Σόουκρος, Κάμερον, Ντιούφ, Αλεν, Φλέτσερ, Πιέτερς (89΄Ιντι), Σακίρι (25′ Μπεραχίνο), Χεσέ (71′ Σόμπι), Τσούπο-Μότινγκ

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μουστάφι, Κολάσινατς (66′ Ζιρού), Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Τσάκα (79′ Ιβόμπι), Ράμσεϊ, Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν, Οζίλ, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ (79’ Γουόλκοτ).