2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024

Φουριόζα με τριάρα η Γιουβέντους

By on 19 Αυγούστου, 2017 0 914 Views

Οι Μπιανκονέρι ήταν ορεξάτοι με την Κάλιαρι και αυτό αρκούσε για το 3-0. Ωραία γκολ Μάντζουκιτς-Ντιμπάλα-Ιγουαΐν, έπιασε πέναλτι ο Μπουφόν.

Μετά την ήττα στο Σούπερ Καπ ήταν δεδομένο ότι η Γιουβέντους θα παρουσιαζόταν με μεγαλύτερη διάθεση στην πρεμιέρα της Serie A. Το έκανε, οπότε η Κάλιαρι μάλλον δεν θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα. Κι αν είχε μια ελπίδα, άλλωστε, χάθηκε όταν ο Φαρίας νικήθηκε από τον Μπουφόν στο πέναλτι, το οποίο είναι το πρώτο που δόθηκε στην Ιταλία μέσω VAR. Καλές φάσεις και ωραία γκολ για την Κυρία, για την οποία έκανε ντεμπούτο ο Ματουϊντί.

Η Γιουβέντους θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ από το 2′ με το φάουλ του Πιάνιτς που έφυγε λίγο άουτ, αλλά μικρό το κακό. Οι Μπιανκονέρι είχαν μπει καλά στο ματς και μετά το 10λεπτο άρχισε να φαίνεται αυτό, για να έρθει το γκολ στο 12′ από το τελείωμα του Μάντζουκιτς μετά την σέντρα του Λιχτστάινερ (1-0). Για τα στάνταρντ της, η Γιούβε μάλλον ήταν ορεξάτη για πρεμιέρα, αφού κυκλοφορούσε καλά την μπάλα και έβγαινε σε αρκετές περιπτώσεις ωραία μπροστά, αλλά εκεί τα χαλούσε. Είτε επειδή ήταν πρώτο ματς, είτε επειδή ο Κουαδράδο προκαλούσε εκνευρισμό…

Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε στραβώσει μέσα σε ένα δίλεπτο για τους Τορινέζους, αρχικά με την μεγάλη ευκαιρία του Φαραγκό στο 35′ μετά την απόκρουση του Μπουφόν και στη συνέχεια με το πέναλτι στο 37′ για το πάτημα του Αλεξ Σάντρο στον Τσοπ. Πέναλτι που δόθηκε, για πρώτη φορά, μέσω VAR, με τον Μπουφόν όμως να αποκρούει την κακή εκτέλεση του Φαρίας. Και εκεί που η εξέδρα αποθέωνε τον αρχηγό, ο Πιάνιτς έβγαλε μαγική μπαλιά για τον Ντιμπάλα στο 45′ και ο Αργεντίνος κατέβασε και εκτέλεσε τον Κράνιο για το 2-0.

Το νέο 10άρι της Γιουβέντους άγγιξε ένα γκολ για Νο10 στο 47′ με το πλασέ που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, με το ματς να συνεχίζεται σε πιο χαλαρό ρυθμό στη συνέχεια. Οταν ήθελαν, πάντως, οι Τορινέζοι ανέβαζαν ρυθμό και έφτιαχναν τις προϋποθέσεις για τρίτο γκολ, το οποίο ήρθε στο 66′ από τον Ιγουαΐν μετά την ωραία συνεργασία με Αλεξ Σάντρο-Κεντίρα (3-0). Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βρήκε την ευκαιρία για δοκιμές με την είσοδο του Ματουιντί αντί του Pipita, ο κόσμος αποθέωνε τον… Παντοΐν και η Γιούβε έφτιαξε κάποιες καλές φάσεις, χωρίς όμως να τις τελειώσει με γκολ.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Μαρκίζιο (62′ Κεντίρα), Πιάνιτς, Κουαδράδο (74′ Ντάγκλας Κόστα), Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν (71′ Ματουιντί).

Κάλιαρι (Μάσιμο Ραστέλι): Κράνιο, Παντοΐν (63′ Ζοάο Πέδρο), Πιζακάνε, Αντρεόλι, Καπουάνο, Φαραγκό, Τσιγκαρίνι (82′ Ντεσένα), Ιονίτα, Μπαρέλα, Φαρίας, Τσοπ (81′ Σάου).