13 Μαΐου, 2024
  • 13 Μαΐου, 2024

Μόνη στην κορυφή η Μπάγερν .Κέρδισε 2-0 την Λειψία

By on 28 Οκτωβρίου, 2017 0 809 Views

Η Λειψία έμεινε με δέκα παίκτες από το 13′ (αποβολή Ορμπάν) και η Μπάγερν κέρδισε με 2-0 για να ανέβει μόνη στην κορυφή.
Μεσοβδόμαδα η Λειψία είχε υποδεχθεί την Μπάγερν για το Κύπελλο και είδε τον Κεϊτά να αποβάλλεται με το ξεκίνημα της επανάληψης για να γνωρίσει τον αποκλεισμό στα πέναλτι. Αυτή τη φορά έμεινε με δέκα παίκτες πολύ νωρίτερα στο Μόναχο και ουσιαστικά δεν είχε καμία τύχη. Η φάση που έκρινε τα πάντα ήρθε στο 13’, όταν ο Ορμπάν έκανε το φάουλ στον Ρόμπεν λίγο έξω από την περιοχή και ο διαιτητής Ζίμπερτ αποφάσισε με τη βοήθεια του VAR να τον αποβάλλει.

Το σκορ δεν άργησε να ανοίξει, με τον Ροδρίγκες να κάνει το 1-0 στο 19’ με ωραίο πλασέ στην κίνηση και στο 38’ τελείωσαν τα πάντα, με τον Λεβαντόφσκι να κάνει το 2-0. Ο Πολωνός αποχώρησε στο ημίχρονο με μυϊκό πρόβλημα στο μοναδικό μελανό σημείο για τους Βαυαρούς, που είχαν τον έλεγχο μέχρι το τέλος και εκμεταλλεύτηκαν τη νέα γκέλα της Ντόρτμουντ για να μείνουν μόνοι στην κορυφή. Φυσικά, με τους Ταύρους να παίζουν από τόσο νωρίς με παίκτη λιγότερο σοβαρή κριτική δεν μπορεί να γίνει.

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Αλάμπα, Χούμελς, Μπόατενγκ, Κίμιχ (84’ Ραφίνια), Μαρτίνεθ, Ρούντι, Τιάγκο, Ροδρίγκες, Ρόμπεν (86’ Τολισό), Λεβαντόφσκι (45’ Βιδάλ)

Λειψία (Ράφαελ Χάζενχουτλ): Γκουλάσι, Κλόστερμαν, Ορμπάν, Ουπαμερκάνο, Χάλστενμπεργκ, Ντέμε, Κεϊτά, Ζάμπιτσερ (46’ Μπρούμα), Φόρσμπεργκ (62’ Λάιμερ), Πόουλσεν, Βέρνερ (22’ Κονατέ