27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024

Ξέπασε με τριάρα η Λίβερπουλ

By on 28 Οκτωβρίου, 2017 0 702 Views

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις νίκες έπειτα από ένα μήνα περίπου, καθώς επικράτησε 3-0 της Χάντερσφιλντ. Το… έσωσε στις καθυστερήσεις η Πάλας, διπλό η Στόουκ.

Τρία διαδοχικά ματς χωρίς νίκη ήταν πολλά για τη Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε εύκολα 3-0 της Χάντερσφιλντ και βρέθηκε στην 6η θέση. Σούπερ ο Φιρμίνο, 100 γκολ ο Στάριτζ! Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς, είχαν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά όχι τον τρόπο για να απειλήσουν. Δυο μεγάλες φάσεις είχε η Λίβερπουλ στο α’ μέρος, αλλά ο Σαλάχ εξελίχθηκε σε… μοιραίο! Χαμένο τετ α τετ, αλλά και πέναλτι, με τον Λεσλ να κερδίζει τον Αιγύπτιο από την άσπρη βούλα. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη φάση ο Χέντερσον πήρε το ριμπάουντ, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Δεύτερο σερί άστοχο πέναλτι για την ομάδα του Κλοπ, κάτι που είχε συμβεί τελευταία φορά το 2012, ενώ ήταν το 34ο χαμένο συνολικά στην Premier League.

Στην επανάληψη οι Κόκκινοι είχαν την ουσία και στο 49′ άνοιξαν το σκορ με τον Στάριτζ, έπειτα το λάθος του Σμιθ. Η Λίβερπουλ πίεσε ακόμα περισσότερο και στο 58′ ο Φιρμίνο πέτυχε το 2-0. Ηταν το 24ο γκολ του με τη φανέλα των Κόκκινων, περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη της ομάδας από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του (Αύγουστος του 2015). Στο 75′ ο Βαϊνάλντουμ διαμόρφωσε το 3-0, σημειώνοντας το 7ο του γκολ με τη Λίβερπουλ, όλα στο Ανφιλντ.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Γκόμες, Μάτιπ, Κλάβαν, Μορένο, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (81′ Σολάνκε), Φιρμίνο (66′ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Στάριτζ (74′ Τσαν)

Χάντερσφιλντ: Λεσλ, Σμιθ (69′ Χαντέρζοναϊ), Γιόργκενσεν, Σίντλερ, Λέβε, Γουίλιαμς (69′ Μουνιέ), Χογκ, Φαν Λα Πάρα (34′ Κατσούνγκα), Μόουι, Ινς, Ντεπουάτρ

Το… έσωσε ο Ζάχα
Για… 96′ λεπτά η Γουέστ Χαμ βρισκόταν αγκαλιά με το δεύτερο σερί μεγάλο διπλό (είχε προηγηθεί αυτό με την Τότεναμ στο League Cup), ωστόσο ο Ζάχα της το χάλασε ισοφαρίζοντας σε 2-2. Η ομάδα του Μπίλιτς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, ήταν καλύτερη, πιο ουσιαστική και στο 31΄βρήκε δίχτυα. Εξαιρετική αντεπίθεση, ο Κρέσγουελ μοίρασε στον Τσιτσαρίτο κι αυτός με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0. Ηταν το 41ο γκολ του στην Premier League, όλα μέσα από την περιοχή. Στο 43′ ήρθε το 2-0 για τα Σφυριά με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Αγιού! Στο 53′ η Πάλας κέρδισε πέναλτι και ο Μιλιβόγιεβιτς μείωσε σε 2-1. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση, αλλά ο Χαρτ με μεγάλες επεμβάσεις νίκησε δυο φορές τον Ζάχα. Ωστόσο, δε μπορούσε να το κάνει και στο έβδομο λεπτό καθυστερήσεων, όταν ο Ζάχα από πλεονεκτική θέση διαμόρφωσε το 2-2.

«Καθάρισε ο Φλέτσερ
Η Στόουκ επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Γουότφορντ με τον Φλέτσερ να καθαρίζει για τους Πότερς. Ηταν μόλις η δεύτερη νίκη στα τελευταία 13 εκτός έδρας παιχνίδια για τη Στόουκ. Μόλις στο 16΄οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Σακίρι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φλέτσερ με υπέροχο σουτ πέτυχε το 1-0. Στο β’ μέρος η ομάδα του Μάρκο Σίλβα προσπάθησε να φανεί απειλητική και στο 56΄ο Ριτσάρλισον έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τη Στόουκ να κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα και μάλιστα να χάνει μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ με τον Μπεραχίνο.