2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024

Η Τότεναμ με ανατροπή νίκη στην Γερμανία

By on 21 Νοεμβρίου, 2017 0 602 Views

Η Τότεναμ βρέθηκε να χάνει στο Ντόρτμουντ, όμως γύρισε σε 1-2 τον αγώνα με την Μπορούσια και κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου, πάνω από την Ρεάλ αφήνοντας ανοικτή την υπόθεση πρόκρισης στο Γιουρόπα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ντόρτμουντ
H εκπληκτική πορεία της Τότεναμ στο φετινό Champions League σφραγίστηκε με μεγάλη νίκη στην έδρα της Ντόρτμουντ και την κατάληψη της πρώτης θέσης σε έναν όμιλο στον οποίο συμμετέχει και η Ρεάλ. Οι Spurs αν και βρέθηκαν να χάνουν από νωρίς έκαναν την ανατροπή και νίκησαν για δεύτερη φορά την BvB αφήνοντας πίσω τους Merengues. Πρωταγωνιστής σε αυτή την φανταστική πορεία για το club του Λονδίνου δεν ήταν άλλος από τον Χάρι Κέιν, ο οποίος σκόραρε ξανά και αυτή ήταν η 6η φορά στη φετινή διοργάνωση.

Η Ντόρτμουντ, που ήταν… απογοητευμένη μετά τις δύο απώλειες με τον ΑΠΟΕΛ και την τραγική φόρμα στην Bundesliga, προηγήθηκε στο 31′ με τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος νίκησε με διαγώνιο του τον Γιορίς ύστερα από καταπληκτικό τακουνάκι του Γιαρμολένκο, με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη η Τότεναμ επέβαλλε τον δικό της νόμο παίρνοντας την πρόκριση ως πρώτη από έναν όμιλο στον οποίο ακόμα και η παρουσία στους «16» θα ήταν μεγάλη επιτυχία. Στο 49′ με σουτ εκτός περιοχής ο Κέιν νίκησε τον Μπίρκι για το 1-1, ενώ το τελικό 1-2 διαμόρφωσε ο Σον στο 76′, με τον Κορεάτη να σκοράρει με σουτ λίγο μέσα από την περιοχή ύστερα από όμορφη ενέργεια του Σον. Δύσκολα τα πράγματα για τον τεχνικό της Ντόρτμουντ, Πέτερ Μποσζ, ο οποίος παίζει τη δουλειά του στο ντέρμπι με την Σάλκε.

Ντόρτμουντ (Πέτερ Μποσζ): Μπίρκι (92′ Βάιντενφελερ), Σμέλτσερ, Ζαγκαντού (78′ Ζαγκαντού), Μπαρτρά, Τόλιαν, Βάιγκλ, Καγκάβα (66′ Κάστρο), Γκέτσε, Γκερέιρο, Γιαρμολένκο, Ομπαμεγιάνγκ.

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Ρόουζ, Σάντσες, Βερτόνγκεν, Οριέ, Ντάιερ, Γουίνκς, Ερικσεν (85′ Σισοκό), Αλι (81′ Ντεμπελέ), Σον, Κέιν (86′ Γιορέντε).

8ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Τότεναμ 13 (12-4)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 10 (14-5)
3. Ντόρτμουντ 2 (5-10)
4. ΑΠΟΕΛ 2 (2-14)

Τελευταία αγωνιστική (6 Δεκεμβρίου)
Τότεναμ – ΑΠΟΕΛ
Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ