6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού στη γεμάτη Τούμπα απόψε(αύριο ΑΕΚ- Κέρκυρα)

Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού στη γεμάτη Τούμπα απόψε(αύριο ΑΕΚ- Κέρκυρα)

By on 10 Δεκεμβρίου, 2017 0 673 Views

Το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της σημερινής ημέρας για την 14η αγωνιστική με τον Δικέφαλο να αγωνίζεται για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα με τον κόσμο στο πλευρό του. Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος – Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία τα άλλα ματς.

Ο ΠΑΟΚ εξέτισε την τιμωρία του και πλέον η Τούμπα γεμίζει ξανά. Και τι καλύτερο για τον Δικέφαλο αυτό να γίνει σε ένα ντέρμπι, όπως το σημερινό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Γιατί μπορεί οι «πράσινοι» να δοκιμάζονται τόσο εκτός των γραμμών με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, όσο και εντός με την εικόνα της ομάδας, ωστόσο τέτοια μεγάλα ματς κρίνονται στο πάθος και στην αποφασιστικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Φυσικά ο ΠΑΟΚ έχει το κίνητρο της κορυφής, με τον Δικέφαλο να έχει την ευκαιρία με νίκη να μειώσει ξανά στον ένα βαθμό τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Ολυμπιακό, και να περιμένει πλέον το αποτέλεσμα της ΑΕΚ που υποδέχεται τη Δευτέρα την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ.

Στα αγωνιστικά νέα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει στον Βιεϊρίνια, ενώ αντίθετα ο Πρίγιοβιτς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Στο «τριφύλλι» ο Κουρμπέλης κατάφερε να προπονηθεί κανονικά και να ταξιδέψει Θεσσαλονίκη, ενώ εκτός έμειναν οι Κουλιμπαλί, Μουνιέ, Σιλά και Λουτσιάνο.

Το κυριακάτικο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής ανοίγει στη Ριζούπολη, όπου ο Απόλλων Σμύρνης, που παλεύει για να πάρει ανάσα από την ουρά, φιλοξενεί τον φορμαρισμένο Αστέρα Τρίπολης των τεσσάρων σερί νικών. Απόντες για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» οι Ντάσιος και Καστιγέχος. Για τους Αρκάδες ο Μουνάφο ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και βρίσκεται στην αποστολή, αλλά νοκ-άουτ τέθηκαν οι Κυριακόπουλος και Μαντίντα.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος θέλει να δώσει συνέχεια στην καλή πορεία που διανύει αντιμετωπίζοντας τον Λεβαδειακό, ο οποίος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση μετά το εξαιρετικό ξεκίνημά του. Μανούσος και Οριόλ δεν υπολογίζονται από τον Νταμίρ Κάναντι στους γηπεδούχους, εκτός παραμένει ο Μπραντάο για τους Βοιωτούς.

Στα Γιάννενα ο ΠΑΣ θέλει να ξεκολλήσει μετά τις τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες και να πανηγυρίσει τη νίκη που με τόσο έντονο τρόπο ψάχνει υποδεχόμενος τη Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας παλεύει ως το τέλος όλα τα ματς και παίρνει κάτι, όπως συνέβη στις καθυστερήσεις στην ισοπαλία με τον Παναιτωλικό. Καρανίκας και Νικολιάς δεν είναι διαθέσιμοι για τον ΠΑΣ, ενώ στη Λαμία ο Τεννές έχει απουσίες καθώς δεν υπολογίζει στους Παντελιάδη, Ακόστα, Παπαδόπουλο που είναι τιμωρημένοι και στον Βάντερσον που έμεινε εκτός λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης (15:00 – NS2)

Ατρόμητος – Λεβαδειακός (17:15 – NS2)

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία (17:15 – NS3)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (19:30 – NS1)

*Η 14η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση ΑΕΚ – Κέρκυρα στις 19:30