1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024

Όλοι έτοιμοι για τον τελικό της Τετάρτης

By on 14 Μαΐου, 2018 0 451 Views


Στην παρουσία του Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα, του Γενικού Διευθυντή Ανθούλη Μυλωνά, του Country Manager της Coca – Cola Ευάγγελου Μόσχου και των Προέδρων της ΑΕΚ και του Απόλλωνα Ανδρέα Καραπατάκη και Νίκου Κίρζη καθώς και των προπονητών και των αρχηγών των δύο ομάδων, πραγματοποιήθηκε σήμερα η Συνέντευξη Τύπου για τον 76ο τελικό του Κυπέλλου Coca – Cola.
Ο τελικός θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μαΐου στις 18:30 στο ΓΣΠ με τηλεοπτική μετάδοση από τον ΑΝΤ 1. Διαδικτυακά θα είναι διαθέσιμος σε όλες τις χώρες του εξωτερικού μέσω της πλατφόρμας της ΚΟΠ www.cfa-tv.com
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΠ Ανθούλης Μυλωνάς, η πώληση των εισιτηρίων μέχρι το πρωί της Δευτέρας είχε ξεπεράσει τις 9500.
«Είναι ένας ιδιαίτερος τελικός για την ΚΟΠ αφού μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι αφιερωμένος στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη τον οποίο χάσαμε τον περασμένο Μάρτιο», ανέφερε ο κ. Μυλωνά στην εισαγωγή της Συνέντευξης Τύπου.
Επίσης αναφέρθηκε στην καινοτομία του τελικού που είναι η ανάδειξη του Πολυτιμότερου ΠοδοσφαιριστήΌΌ. Αυτό θα γίνει με τις ψήφους των διαπιστευμένων δημοσιογράφων και τριμελή επιτροπή της ΚΟΠ αποτελούμε από τον εκπαιδευτή της Σχολής Ποδοσφαίρου Μάριο Κωνσταντίνου, τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών Ραν Μπεν Σιμόν και τον προπονητή της Εθνικής Ελπίδων Νίκο Ανδρονίκου.
Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε:
«Δυο από τις κορυφαίες ομάδες του Κυπριακού ποδοσφαίρου με πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή σεζόν, η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας, βρίσκονται αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Coca-Cola για την περίοδο 2017-2018.
Είναι μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου με την οποία θα κλείσει μια συναρπαστική σεζόν. Προσβλέπουμε σε ένα θεαματικό τελικό κυπέλλου, ανάλογο του φινάλε στο πρωτάθλημα όπου ο πρωταθλητής κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου.
Θερμά συγχαρητήριά σε κάθε σωματείο που συμμετείχε στο θεσμό του Κυπέλλου. Στο τέλος του δρόμου μια ομάδα θα είναι η κυπελλούχος, ωστόσο, δεν θα είχε καμία αξία η επιτυχία του νικητή, αν απέναντί του δεν υπήρχαν άξιοι αντίπαλοι και ανταγωνιστές.
Είμαι βέβαιος πως οι δύο ομάδες που έφθασαν στον τελικό, θα χαρίσουν στο φίλαθλο κοινό ένα αγώνα υψηλού επιπέδου που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. ΑΕΚ και Απόλλωνας θα αγωνιστούν για το τρόπαιο και η κάθε μία θα τιμήσει την ιστορία της. Μαζί, οι δύο ομάδες, θα τιμήσουν το ποδόσφαιρο της πατρίδα μας.
Η δική μας ομάδα στον τελικό είναι η ομάδα της διαιτησίας και θα είναι και για αυτούς μια συμμετοχή σε μια γιορτή χωρίς οποιαδήποτε αλλοίωση αποτελέσματος. Στόχος μας το Κύπελλο να το κατακτήσει η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο ή η πιο τυχερή.
Θερμές ευχάριστες και στην Coca-Cola που στηρίζει για δεκαετίες τον θεσμό του Κυπέλλου και γενικότερα το ποδόσφαιρο.
Καλούμε τους φιλάθλους να δώσουν μαζικά το παρόν τους στο ΓΣΠ και να στείλουμε το μήνυμα ότι μέσα σε κλίμα αθλητοπρέπειας και υπευθυνότητας, μπορούμε να ζήσουμε ακόμη μια μεγάλη γιορτή του Κυπριακού ποδοσφαίρου».
Ο Country Manager της Coca – Cola Ευάγγελος Μόσχος συγχάρηκε τις δύο ομάδες για την παρουσία τους στον τελικό, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και τόνισε τη διαχρονική στήριξη της Coca – Cola στο θεσμό του Κυπέλλου η οποία έχει συνδέσει το όνομα της με τη διοργάνωση.
Οι Πρόεδροι των δύο ομάδων ανέφεραν:
Άντρος Καραπατάκης (Πρόεδρος ΑΕΚ):»Είμαστε περήφανοι που η ομάδα μας είναι στον τελικό μετά από 12 χρόνια. Η συμμετοχή δεν μας αρκεί, μας λείπει ένα τρόπαιο στην Λάρνακα. Τα τελευταία χρόνια διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική, μας λείπει ένα τρόπαιο. Θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο αν το κατακτήσουμε. Ευελπιστούμε ότι κάθε Σκαλιώτης θα είναι εδώ να στηρίξει την ομάδα να παλμό, σε αθλητοπρεπή πλαίσια».
Νίκος Κίρζης (Πρόεδρος Απόλλωνα): «Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός στον οποίο ο Απόλλωνας διαπρέπει με έξι συμμετοχές τα τελευταία 8 χρόνια στον τελικό και δύο συνεχόμενες κατακτήσεις. Φέτος ο τελικός είναι ακόμη πιο σημαντικός αφού θέλουμε να πετύχουμε κάτι που δεν καταφέραμε ποτέ στην ιστορία μας, να πάρουμε τρία συνεχόμενα Κύπελλα. Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος που μας στεναχώρησε, το Κύπελλο μας δίνει την ευκαιρία να να κλείσουμε την χρονιά με ένα τρόπαιο αφού, η ιστορία γράφεται με τα τρόπαια. Καλώ τον κόσμο μας να στηρίξει αυτή την προσπάθεια για να πάρουμε το Κύπελλο στη Λεμεσό».