5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Αεκάρα στην Αυστρία

By on 9 Αυγούστου, 2018 0 740 Views

Άλλος είχε το όνομα και άλλος τη χάρη στο γήπεδο «Λιεμπενάου» του Γκρατς. Η ΑΕΚ μετά από φοβερή εμφάνιση πέρασε σαν θύελλα από την Αυστρία και κέρδισε με το καθαρό σκορ 2-0 τη Στρουμ (έχει το παρατσούκλι μαύρη θύελλα) κάνοντας μεγάλο άλμα για πρόκριση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι το οποί σημαδεύτηκε από σοβαρό τραυματισμό του βοηθού διαιτητή Φρέντρικ Κλάιβερ, και 35λεπτη διακοπή, η ομάδα της Λάρνακας ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και καλείται σε μια εβδομάδα στην «Αρένα» να ολοκληρώσει τη δουλειά της και να προκριθεί στα πλέι-οφ.

Η ομάδα του Άντονι Ιραόλα ανέτρεψε τα προγνωστικά και ήταν αυτή που κέρδισε παιχνίδι και εντυπώσεις στην έδρα των αυστριακών. Μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει στο α΄ μέρος, διάστημα που ήταν καλύτερη στα πρώτα 30΄ λεπτά, αλλά στην επανάληψη συνδύασε την καλή της παρουσία με γκολ. Στο 47΄ ο Τρουγιόλς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και στο 74΄ ο Τρισκόφσκι με σουτ έγραψε το τελικό σκορ. Ο τελευταίος είχε δοκάρι στο 50΄.

Στο 78΄ διακόπηκε ο αγώνας όταν οπαδοί των γηπεδούχοι έριξαν αντικείμενο που τραυμάτισε τον βοηθό διαιτητή, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Μετά από διαβουλεύσεις, το παιχνίδι συνεχίστηκε και η ΑΕΚ κράτησε το πολύτιμο προβάδισμα.

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Χάικο Βόγκελ): Σίμπενχαντλ, Αυλωνίτης, Σπεντλχόφερ, Μάρεσιτς, Λόβριτς (63΄ Λάβρετς), Ζούλγε, Γκρόζουρεκ (46΄Χούσπεκ), Χιερλάντερ, Κοχ, Πινκ, Χόσινερ (57΄ Εζέ)

Στον πάγκο: Σουτζενάουερ, Σράμελ, , Φ. Φερέιρα, Όμπερμαϊρ

ΑΕΚ (Άντονι Ιραόλα): Τόνιο, Σίλβα, Ιωάννου (59΄ Μοϊσοφ), Τρουγιόλς (80΄ Τέτε), Γκονζάλεθ, Χέφελ, Λαρένα, Ακοράν, Κάσες, Τρισκόφσκι (77΄ Τομάς), Γιάννου

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Ασόμπρε, Φλοριάν, Αναστασίου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάσες, Ακοράν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90+4΄Χιερλάντερ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ, (Πέτερ Μάκνουσον, Φρέντρικ Κλάιβερ -Μάκνους Λίντγκρεν)

ΓΗΠΕΔΟ: «Λιεμπενάου»

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 7612