21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024

Νέα γκέλα η Μπαρτσελόνα!

By on 29 Σεπτεμβρίου, 2018 0 442 Views

Συνεχίζεται το ντεφορμάρισμα της Μπαρτσελόνα, που με το ζόρι πήρε βαθμό (1-1) εντός κόντρα στην Μπιλμπάο και δείχνει ότι χωρίς τον Μέσι (μπήκε στο 55′) δεν παίζει τίποτα.

Ο Μέσι στον πάγκο. Και μαζί και ο Μπουσκέτς. Αρκετό για να σημάνει συναγερμός στα social media. Η Μπαρτσελόνα δεν θα είχε σίγουρα εύκολο έργο το απόγευμα του Σαββάτου. Δεν είχε σημασία ο αντίπαλος. Το πρόβλημα είναι η δική της αγωνιστική συμπεριφορά. Αυτή που φέτος είναι κακή και το τελευταίο διάστημα χείριστη, για τα δικά της πάντα δεδομένα. Κάπως έτσι δεινοπάθησε υποδεχόμενη την Αθλέτικ. Χρειάστηκε να μπουν οι δυο τους για να αλλάξει κάπως η κατάσταση και οι Καταλανοί τουλάχιστον να μπορέσουν να πάρουν τον βαθμό μετά το τελικό 1-1.

Από το ξεκίνημα οι Μπλαουγράνα ήταν ασύνδετοι. Δεν πατούσαν περιοχή, δεν απειλούσαν και στο 41′ βράθηκαν να κυνηγούν το σκορ μετά την προβολή του Ντε Μάρκος. Στην επανάληψη άρχισαν κάπως να φορτσάρουν, με τον Μέσι, ο οποίος πήρε ανάσες ενόψει Τότεναμ (Τετάρτη στο Λονδίνο), να οδηγεί την αντεπίθεση. Στους γηπεδούχους όμως έφταιξαν και τα δοκάρια. Πρώτα στο μονοκόμματο σκαστό του Κουτίνιο (62′) και έπειτα στη βολίδα του Μέσι (77′), ο οποίος μετράει ήδη έξι στο σίδερο για φέτος!

Τελικά η Μπάρτσα βρήκε την ισοφάριση, όταν ο Μέσι σούταρε διαγώνια (84′), ο Σιμόν δεν απέκρουσε καλά και στην επαναφορά Αργεντινός σέρβιρε το γκολ στον Μουνίρ που πλάσαρε εξ επαφής. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, η Μπαρτσελόνα παρέμεινε για 40ό ματς πρωταθλήματος αήττητη εντός (σ.σ.: ρεκόρ τα 67 από το 1973 έως το 1977), αλλά έδειξε ξανά ότι είναι… άρρωστη. Οι περισσότεροι τα έχουν με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και η εικόνα μετά την εντός ισοπαλία με Χιρόνα, την ήττα από την ουραγό Λεγανές και την τωρινή εμφάνιση, δεν δικαιώνει τον Βάσκο τεχνικό.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σέρζι Ρομπέρτο (51′ Μπουσκέτς), Σεμέντο, Ζόρντι Αλμπα, Βιδάλ (55′ Μέσι), Ράκιτιτς, Κουτίνιο, Ντεμπελέ (80′ Μουνίρ), Λουίς Σουάρες

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Εδουάρδο Μπερίτσο): Σιμόν, Μπαλενθιάγα, Ινιγο Μαρτίνεθ (75′ Νολασκοαΐν), Γιεράι, Γιούρι, Ντε Μάρκος, Μπενιάτ (67′ Σαν Χοσέ), Σουσαέτα, Ραούλ Γκαρθία, Ντάνι Γκαρθία, Ινιάκι Γουίλιαμς (78′ Αντούριθ).