3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Διεθνείς διαστάσεις στο σκάνδαλο Βελγίου.Άγγιξαν και την Κύπρο

Διεθνείς διαστάσεις στο σκάνδαλο Βελγίου.Άγγιξαν και την Κύπρο

By on 10 Οκτωβρίου, 2018 0 698 Views

Διεθνή διάσταση έχει λάβει η “σκούπα” της αστυνομίας στο βελγικό ποδόσφαιρο. Έρευνες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε έξι χώρες, μεταξύ αυτών και στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκαν από 36 αστυνομικούς. Στο Βέλγιο πραγματοποιείται μεγάλο ξεκαθάρισμα στο ποδόσφαιρο, με την αστυνομία να έχει συλλάβει πανίσχυρα ονόματα του χώρου, όπως αυτό του Μότζι Μπαγιάτ, του μεγαλομάνατζερ με το τοπ πελατολόγιο.

Εκτός, όμως, από τον ιρανικής καταγωγής broker στα χέρια των αστυνομικών Αρχών βρίσκεται και ο Ιβάν Λέκο, πρώην βοηθός του Ιγκόρ Τούντορ όταν ο Κροάτης ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ. Ο Λέκο αυτή τη στιγμή είναι τεχνικός της πρωταθλήτριας, Κλαμπ Μπριζ!

Τα νέα έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό από το Βέλγιο, αποκαλύπτοντας ότι οι έρευνες αυτών που έτρεξαν την επιχείρηση δεν αρκέστηκαν μονάχα στο ξεψάχνισμα γραφείων ποδοσφαιρικών ομάδων, σπίτια ποδοσφαιριστών και εμπλεκόμενων στο στόρι.

Το θέμα έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις, καθώς όπως διαβάζουμε στο “vrt.be”, αστυνομικοί επιχείρησαν εκτός βελγικών συνόρων αναζητώντας στοιχεία για το κύκλωμα που ερευνάται για στήσιμο αγώνων, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή.

Μεταξύ των έξι χωρών που πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι είναι και η Κύπρος, μαζί με Γαλλία, Σκόπια, Λουξεμβούργο, Σερβία, Μαυροβούνιο. Στα προαναφερθέντα κράτη, η αστυνομία χτύπησε την πόρτα σε 13 ύποπτα σπίτια, αλλά παραμένει άγνωστο αν βρήκαν κάτι.