18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024

Επιτέλους άνετη νίκη για την Γιουνάιτεντ

By on 8 Δεκεμβρίου, 2018 0 391 Views

Παρουσιάζοντας πρόσωπο… μεγάλης ομάδας που ξέρει να παίρνει τα απαραίτητα ματς δίχως κόπο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε εύκολα 4-1 σε ένα από τα πιο άνετα απογεύματα του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο. Πολύ μεγάλη ανατροπή (3-2) η Γουέστ Χαμ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, σπουδαία νίκη η Μπέρνλι (1-0) κόντρα στην Μπράιτον με τους clarets να βγαίνουν από την επικίνδυνη ζώνη, σημαντικό «τρίποντο» για την Κάρντιφ (1-0) απέναντι στη Σαουθάμπτον στο ντεμπούτο του Χάσενχουτλ.

Δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς για φέτος πιο άνετη νίκη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από αυτή που πέτυχε κόντρα στη Φούλαμ σκοράροντας τρεις φορές από το πρώτο ημίχρονο. Απέναντι στη μοναδική ομάδα που έχει αποτύχει στο φετινό πρωτάθλημα να κρατήσει έστω και μια φορά ανέπαφη την εστία της, οι «κόκκινοι διάβολοι» εμφανίστηκαν έπειτα από καιρό ως… μεγάλη ομάδα που τελειώνει γρήγορα τα ματς. Το τρομερό σουτ του Άσλεϊ Γιάνγκ από πλάγια θέση για το 1-0 στο 13′, το πλασέ του Μάτα στην κίνηση στο 28′ από ασίστ του Λουκάκου και το γκολ του Βέλγου επιθετικού στο 42′ σε φάση που υπήρχε οφσάιντ στον Ισπανό σκόρερ του δεύτερου τέρματος, είχαν διαμορφώσει το σκορ στο 3-0 από νωρίς. Μια απλή διαχείριση ήταν ό,τι χρειαζόταν η ομάδα του Μουρίνιο στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, είδε τον Καμαρά να κερδίζει πέναλτι από τον Ερέρα και να εκτελεί εύστοχα για το 3-1 στο 66′, δυο λεπτά αργότερα ο Αγκισά αποβλήθηκε για πολύ κακό μαρκάρισμα στον Ράσφορντ και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με την εξυπνάδα του προαναφερθέντα Άγγλου στράικερ που σούταρε ξαφνικά από πολύ δύσκολη θέση και ο Σέρχιο Ρίκο νικήθηκε στην κλειστή του γωνία στο 82ο λεπτό.

Συνεχίζει με φόρα, 3×3 η Γουέστ Χαμ!

Όλο κι ανεβαίνει η Γουέστ Χαμ που μετά το τρομερό «διπλό» στην έδρα της Νιούκαστλ και τη νίκη επί της Κάρντιφ, πήρε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα, το τρίτο στη σειρά και μάλιστα, με ολική ανατροπή σε ελάχιστα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Η Πάλας εκμεταλλεύτηκε τον… βαθύ ύπνο στα μετόπισθεν της Γουέστ Χαμ μόλις στο 6ο λεπτό και από στημένη φάση, ο ΜακΚάρθουρ βρέθηκε εκεί που έπρεπε για ν’ αντιδράσει άμεσα και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι «αετοί» κλείστηκαν για να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους, η Γουέστ Χαμ άρχισε να παίρνει στροφές σταδιακά, ωστόσο, άφησαν χώρους τα «σφυριά» και ο Μιλιβόγεβιτς πριν το φινάλε του ημιχρόνου είχε δοκάρι. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ξεκίνησε ιδανικά στο δεύτερο μέρος καταφέρνοντας να ισοφαρίσει στο 48′ με το πρώτο γκολ του Σνόντγκρας για το κλαμπ, με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή για το 1-1. Πλέον, η Γουέστ Χαμ ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, η Πάλας απλά κλείστηκε και… προσευχόταν να γλιτώσει, όμως η ανατροπή από τους γηπεδούχους ήρθε στο 62′ από το γκολ του Χαβιέρ Ερνάντες για το 2-1! Το παιχνίδι είχε ακόμα… ζουμί, ο Φελίπε Άντερσον με πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ στο 65ο λεπτό ανέβασε τον δείκτη του σκορ, ο Σλουπ από σέντρα του Μέιερ στο 76′ μείωσε για την Πάλας που… θυμήθηκε να παλέψει, αλλά το 3-2 ήταν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας.

Κακό ντεμπούτο για Χάσενχουτλ απέναντι στην Κάρντιφ

Η Σαουθάμπτον στο πρώτο ματς του Χάσενχουτλ, ευελπιστούσε να φτάσει σε αυτή τη νίκη που συνδυάζεται με τον νέο αέρα στην άκρη του πάγκου έπειτα από την αλλαγή προπονητή, αλλά το ξεκίνημα απέναντι στην Κάρντιφ ήταν αρκετά νωθρό. Βέβαια, οι «άγιοι» στο 35′ είχαν δοκάρι σε φάση που θύμισε πολύ τη γκέλα του Πίκφορντ στο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον, ωστόσο, ο Λεμινά αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία. Οι «bluebrids» στάθηκαν πιο τυχεροί στο ματς, σκόραραν με τον Κάλουμ Πάτερσον που εκμεταλλεύτηκε μεγάλο λάθος του Βέστεργκααρντ στα μετόπισθεν της Σαουθάμπτον στο 74′ και έγραψε το τελικό 1-0 για να βοηθήσει την Κάρντιφ να πάρει ακόμα μια ανάσα στην μάχη για επιβίωση.

Η Μπέρνλι βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη κι έβαλε τη Μπράιτον στη θέση της!

Στο «Turf Moor», η Μπέρνλι μετά την ήττα και από τη Λίβερπουλ, φιλοξένησε τη Μπράιτον, προηγήθηκε ξανά όπως το έκανε την περασμένη Τετάρτη και ήθελε πάρα πολύ να έχει διαφορετική μοίρα σε αυτό το ματς. Στο 40′ ο Ταρκόφσκι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας από προσπάθεια του Κορκ και πιστώθηκε το γκολ για το 1-0 των «clarets», οι οποίοι είχαν να πανηγυρίσουν νίκη από τα τέλη του Σεπτέμβρη και το έκαναν αρχές Δεκέμβρη, βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη και σταμάτησαν τις όποιες βλέψεις των «γλάρων» για σερί νικών!