19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Βόμβα μεγατόνων στο “Etihad”.Η Κρίσταλ Πάλας κέρδισε την Σίτι.Δώρο στην Λίβερπουλ

Βόμβα μεγατόνων στο “Etihad”.Η Κρίσταλ Πάλας κέρδισε την Σίτι.Δώρο στην Λίβερπουλ

By on 22 Δεκεμβρίου, 2018 0 410 Views

Βόμβα αγωνιστικών μεγατόνων στο “Etihad”, με την Κρίσταλ Πάλας να κάνει «κηδεία» περιωπής στην Μάντσεστερ Σίτι (2-3) και να δίνει πλεονέκτημα 4 ολόκληρων βαθμών στην πρωτοπόρο Λίβερπουλ!

Να πέσεις από τον 127ο όροφο ενός ουρανοξύστη με το κεφάλι στο πεζοδρόμιο και να γλυτώσεις με μια διάσειση ελαφριάς μορφής. Ν’ ανατείλει ο ήλιος από τη Δύση και να πει «τζα, δε σας χάλασε!». Να κερδίσει το επόμενο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος δε θα συμμετέχει καν το 2019.

Όλα τα παραπάνω έμοιαζαν πολύ πιθανότερο να συμβούν από αυτό που έγινε σήμερα στο “Etihad”: η τίμια μεν, αγωνιστικά φτωχή εν συγκρίσει με την Σίτι δε Κρίσταλ Πάλας πήγαινε στην έδρα της ομάδας του Γκουαρντιόλα περίπου σαν πρόβατο επί ποδοσφαιρική σφαγή, όμως…

Όμως εκεί είναι Premier League- και οι πάντες μπορούν να κερδίσουν τους πάντες: οι «Αετοί» είδαν τους πρωταθλητές να προηγούνται στο 27΄ με τον Γκουντογκάν και άπαντες περίμεναν να σπάσουν τα κοντέρ από κείνο το σημείο κι έπειτα, όμως λογάριαζαν χωρίς τους φιλοξενούμενους.

Η Πάλας ισοφάρισε με τον Σλουπ στο 33΄ και πήραν κεφάλι στο σκορ χάρη σ’ ένα αδιανόητο γκολ του Τάουνσεντ στο 35΄. Το πάρτι της συνεχίστηκε στο 51΄, όταν ο… άχαστος Μιλιβόγεβιτς έστειλε από το σημείο του πέναλτι την μπάλα στα δίχτυα των «Πολιτών» για το 1-3.

Η ζαλισμένη Σίτι το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να μειώσει με αδιανόητο τρόπο με τον Ντε Μπρόινε στο 85΄ σε 2-3, όμως το πολυπόθητο τρίτο τεμάχιο δεν ήρθε ποτέ και η Μάντσεστερ δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας σ’ ένα θεωρητικά εύκολο ματς.

Κάπως έτσι, μ’ αυτό το εκτός προγράμματος «χαστούκι», οι «Πολίτες» έμειναν στους 44 βαθμούς και, πλέον, βρίσκονται στο -4 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Μπορεί, λοιπόν, ο ήλιος να μη βγει ποτέ από τη Δύση, όμως η Λίβερπουλ δείχνει ικανή να επιστρέψει στο θρόνο της μετά από 29 ολόκληρα χρόνια.

Ποιος είπε ότι δε γίνονται θαύματα στις μέρες μας;

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι (50’ Αγουέρο), Λαπόρτ, Ντελφ (62’ Ντε Μπρόινε), Στόουνς, Γκουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Σανέ, Στέρλινγκ (69’ Μαχρέζ), Ζεσούς
Κρίσταλ Πάλας (Ρόι Χόγκσον): Γκουάιτα, Φαν Άανχολτ, Σακό, Τόμκινς, Σλουπ, Γουάν-Μπισάκα, ΜακΆρθρουρ, Μιλιβόγιεβιτς, Μάιερ (90+5’ Παντσίον), Τάουνσεντ, Ζαχά (88’ Αγιού)