17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μέτρια και με άγχος κέρδισε η Γιουνάιτεντ και πατά τετράδα

Μέτρια και με άγχος κέρδισε η Γιουνάιτεντ και πατά τετράδα

By on 30 Μαρτίου, 2019 0 457 Views

Ο Σόλσκιερ έκανε… ντεμπούτο ως μόνιμος κόουτς της Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ δεν έπεισε αγωνιστικά, ωστόσο πήρε νίκη – ανάσα κόντρα στη Γουότφορντ (2-1) και βρέθηκε στην τετράδα.

Ο Σόλσκιερ αποθεώθηκε στο… ντεμπούτο του ως μόνιμος τεχνικός της Γιουνάιτεντ, η ομάδα του έκανε ένα κάκιστο ματς, αλλά κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη. Οι Κόκκινοι επικράτησαν 2-1 της Γουότφορντ, βρέθηκαν στο +1 από την 5η Αρσεναλ (με ματς περισσότερο), ενώ για πρώτη φορά από τη σεζόν 1995-96 τέσσερις παίκτες της έχουν 10+ γκολ στην Premier League.

H Γουότφορντ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, εκμεταλλεύθηκε το νευρικό ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ και φάνηκε απειλητική. Στο 6΄ ο Ντουκουρέ βρέθηκε σε θέση βολής, από την πάσα του Περέιρα, αλλά το πλασέ ήταν απογοητευτικό. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεση, η Μάντσεστερ έκανε πολλά λάθη στο κέντρο και στο 12′ ήρθε μια νέα μεγάλη στιγμή για τους Χόρνετς. Ο Γιάνμαατ έκανε τη σέντρα, ο Ντίνι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ντε Χέα έδιωξε σωτήρια. Η Γιουνάιτεντ μετά το τέταρτο αντέδρασε, στο 18′ ο Σο θα μπορούσε να απειλήσει, αλλά το τελείωμα ήταν κάκιστο. Μετά το 25′ ο ρυθμός έγινε πολυ γρήγορος και οι γηπεδούχοι στο 28′ από την… άμυνα άνοιξαν το σκορ. Ο Σο έκλεψε από τον Ντίνι στην περιοχή της ομάδας του, έβγαλε μια εντυπωσιακή μπαλιά στον Ράσφορντ και ο 21χρονος με άψογο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Από το ντεμπούτο του κι έπειτα (2/2016) ο Ράσφορντ έχει 45 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη. Η Γιουνάιτεντ πήρε τα πάνω της και στο 33′ ο Μαρσιάλ είχε μεγάλη ευκαιρία, αλλά δεν μπόρεσε απο πλεονεκτική θέση να σκοράρει. Τρελός ρυθμός στο τελευταίο τέταρτο, η Μάντσεστερ είχε τον έλεγχο, αλλά σε δυο περιπτώσεις κάποιες… λεπτομέρειες της στέρησαν την ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα.

Η Γουότφορντ μπήκε το ίδιο δυνατά στην επανάληψη και για ένα τέταρτο έκανε δύσκολη τη ζωή των γηπεδούχων. Σε τρεις περιπτώσεις πλησίασε το γκολ, αλλά Περέιρα (νικήθηκε από τον Ντε Χέα), Γιάνμαατ και Χιουζ δεν μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσα. Λίνγκαρντ και Περέιρα έκαναν πιο γρήγορη τη Μάντσεστερ, η οποία πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 72′ στην πρώτη καλή φάση της στο β’ μέρος σφράγισε τη νίκη. Περέιρα και Λίνγκαρντ άλλαξαν ωραία τη μπάλα, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και ο Μαρσιέλ με πολυ πείσμα έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Γάλλος έφτασε τα 10 γκολ στη φετινή Premier League κι έγινε ο 4ος παίκτης της Μάντσεστερ που πετυχαίνει κάτι ανάλογο φέτος! Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν και με την είσοδο του Σαξές, αλλά το γκολ το βρήκαν στο 90′, όταν ο Ντουκουρέ με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το 2-1.

Χαλαρά η Λέστερ
Σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον βασικά, αφού καμία δεν κυνηγάει Ευρώπη αλλά ούτε κινδυνεύει με υποβιβασμό, η Λέστερ νίκησε με 2-0 την Μπόρνμουθ και συνεχίζει την καλή πορεία της, αφού είναι στην 8η θέση. Το σκορ για τις Αλεπούδες άνοιξε στο 11ο λεπτό ο Μόργκαν και στο 82′ ήταν ο Βάρντι αυτός που έγραψε το τελικό 2-0, κλειδώνοντας το τρίποντο για την ομάδα του.