15 Ιουνίου, 2024
  • 15 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με το μαγικό πόδι του Μέσι η Μπαρτσελόνα λύγισε την Εσπανιόλ

Με το μαγικό πόδι του Μέσι η Μπαρτσελόνα λύγισε την Εσπανιόλ

By on 30 Μαρτίου, 2019 0 1000 Views

Νέα απίθανη ποδοσφαιρική εφεύρεση του Αργεντινού, ο οποίος καθάρισε (2-0) την Εσπανιόλ, με το πρώτο γκολ να είναι ανεπανάληπτο φάουλ αλά Πανένκα, με το οποίο έστειλε την Μπάρτσα στο +13.

Νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα. Νομίζεις! Ανά πάσα στιγμή ο Λιονέλ Μέσι μπορεί σε κάνει να πεταχτείς από την καρέκλα σου. Οπως συνέβη και το απόγευμα του Σαββάτου στο καταλανικό ντέρμπι. Εκεί που η Εσπανιόλ άντεχε ηρωικά μέχρι και το 71′ Τότε, με την μπάλα στημένη στη γραμμή της περιοχής, ο Αργεντινός σκέφτηκε να κάνει κάτι μοναδικό: να εκτελέσει όχι πέναλτι, αλλά φάουλ με τον τρόπο που έκανε διάσημο ο Αντόν Πανένκα. Και του πέτυχε. Κι ας έβαλε το κεφάλι του ο Βίκτορ Σάντσεθ για να βοηθήσει την κατάσταση υπέρ του μάγου, ο οποίος καθάρισε μόνος του για το 2-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Είναι αλήθεια πως για 69 λεπτά, το 5-4-1 του Ρούμπι είχε αφοπλίσει τους Καταλανους, που είτε έπεφταν πάνω στον Ντιέγκο Λόπεθ, είτε στο καλά οργανωμένο τείχος της συμπολίτισσας Εσπανιόλ.

Το 0-0 έμεινε για 69 λεπτά, όμως κάπου εκεί ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε να κόψει τα αστεία. Η Εσπανιόλ είναι μία από τις αγαπημένες του ομάδες. Είχε σκοράρει 5 φορές εναντίον της με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πλέον τα γκολ του με αυτόν τον τρόπο είναι 6.

Έχουμε ακούσει για πέναλτι με εκτέλεση… Πανένκα, ο Αργεντινός το πέρασε σε άλλο επίπεδο και εκτελεί και τα φάουλ έτσι! Ο Βίκτορ Σάντσεθ μυρίστηκε την δουλειά, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να σπρώξει πιο βαθιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 (69’).

Οι «πέρικος» ανοίχτηκαν αναγκαστικά κι αν δεν υπήρχε ένα τάκλιν αυτοθυσίας του Λενγκλέ προ του Βου Λέι (81’), τότε τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά. Μία υπέροχη κόντρα έφερε τον Μάλκομ σε θέση αιχμής, ο Βραζιλιάνος είδε τον Μέσι κι εκείνος με τέλειο πλασέ έκανε το τελικό 2-0 (88’), με το 41ο γκολ του Αργεντινού την φετινή περίοδο, με την Μπαρτσελόνα να ανοίγει την διαφορά στην κορυφή στο +13!

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σεμέντο (60′ Σέρζι Ρομπέρτο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Αρτούρ (60′ Μάλκομ), Ράκιτιτς, Κουτίνιο (82′ Βιδάλ), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Εσπανιόλ (Ρούμπι): Ντιέγο Λόπεθ, Νάλντο, Ερμόσο, Ροσάλες, Γιουίς Λόπεθ, Πεδρόσα, Γκρανέρο, Βίκτορ Σάντσεθ (78′ Σεμέντο), Ρόκα, Μελέντο (65′ Σέρχιο Γκαρθία), Μπόρχα Ιγλέσιας (63′ Γου).