9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΙΔΙΑΚΕΘ:Δεν θα είναι εύκολο γιατί δεν είμαστε Μπαρτσελόνα

ΙΔΙΑΚΕΘ:Δεν θα είναι εύκολο γιατί δεν είμαστε Μπαρτσελόνα

By on 10 Ιουλίου, 2019 0 346 Views

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ παραχώρησε συνέντευξη τύπου εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με την Πέτροκουπ. Από πλευράς ποδοσφαιριστών στο πάνελ ήταν ο Ιβάν Τρισκόφσκι.

Ιμανόλ Ιδιακέθ

Πιστεύετε ότι θα είναι εύκολο το έργο της ΑΕΚ; «Οι παίκτες μου δεν το βλέπουν έτσι. Δεν συμφωνώ καθόλου και μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα σε ένα παιχνίδι αν το προσεγγίσεις έτσι. Αν σκεφτούμε ότι είμαστε το φαβορί και είναι εύκολο το έργο μας θα έχουμε πρόβλημα. Έχουμε την αντίθετη άποψη εκτός αν θεωρεί κάποιος ότι είμαστε ο Άγιαξ ή η Μπαρτσελονα».

Έχετε καταλήξει στην αρχική ενδεκάδα; «Ξέρω την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσω και γενικότερα πως θα αγωνιστούμε. Θα το διαπιστώσετε αύριο. Δεν πιστεύω στα συστήματα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές δημιουργούν σύστημα. Πρέπει να βρούμε χώρο και λύσεις».

Στόχος είναι οι όμιλοι έτσι; «Είναι ένα μεγάλο όνειρο για εμένα, γιατί 2 συνεχόμενα χρόνια φτάσαμε μέχρι τον προκριματικό γύρο και ήμασταν άτυχοι με την Πλζεν. Είναι δύσκολος και μακρύς ο δρόμος για τους ομίλους. Προσέχουμε τον αυριανό αγώνα. Βήμα βήμα θέλουμε να πάρουμε ένα πλεονέκτημα και να έχουμε τον πρώτο λόγο για τον επαναληπτικό με την Πετροκούπ».

Για την κατάσταση των Ασούμπρε, Αντωνιάδη και Σπόλιαριτς: «Ασούμπρε και Αντωνιάδης είναι στο τελικό στάδιο της αποκατάστασής τους. Για τον Σπόλιαριτς έχουμε ειδικό πλάνο για να είναι έτοιμος, αλλά αύριο δεν θα είναι μαζί μας».

Σε ποια κατάσταση είναι η ΑΕΚ; Παίζει ρόλο η ετοιμότητα της Πέτροκουπ; «Έχουμε 4 νεοαποκτηθέντες και 5 με τον Ασούμπρε που επέστρεψε. Η Πετροκούπ βρίσκεται στο μέσο της σεζόν ενώ εμείς δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Έχει ένα πλεονέκτημα σε αυτό ο αντίπαλος. Αντιμετωπίζουμε μια καλά οργανωμένη ομάδα κι καλή στις στημένες φάσεις. Πρέπει να βγάλουμε την ποιότητα μας στο γήπεδο και να πάρουμε τη νίκη».

Είναι πλεονέκτημα το ότι θα αγωνιστείτε εντός έδρας; «Είναι ένα πλεονέκτημα ναι. Όταν αγωνιζόμαστε στην Αρένα, μέσα στο γήπεδο μας είμαστε δυνατοί και πρέπει να πάρουμε τη νίκη μαζί με τον κόσμο μας για να έχουμε προβάδισμα. Για αυτό θέλω να τους καλέσω να έρθουν αύριο».

Ιβάν Τρισκόφσκι

«Συμφωνώ σε όλα με τον προπονητή μου. Ο καθένας μας πρέπει να δώσει το 100% γιατί αν δεν το κάνουμε θα έχουμε προβλήματα. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Ευρώπη. Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι και πρέπει να πάρουμε σοβαρά την αναμέτρηση. Ξέρουμε ότι μέσα στο γήπεδο μας με την ατμόσφαιρα και τον κόσμο μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να κάνουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Η Πετροκούπ είναι στο μέσο της σεζόν, όμως πιστεύουμε στις δυνατότητες μας», ανέφερε αρχικά.

Είσαι ο αρχηγός της ομάδας. Τι σημαίνει αυτό για σένα; «Ήμουν αρχηγός και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι πέρσι. Είναι μεγάλη τιμή. Θέλω να μεταφέρω αυτό τον σωστό τρόπο με την εμπειρία μου στους συμπαίκτες μου. Δεν είναι εύκολο να είσαι αντικαταστάτης του Καταλά. Έχω πολλές ευθύνες».