28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ουφ…Στην παράταση πήρε την πρόκριση ο Απόλλωνας.Έγιναν δύσκολα τα εύκολα

Ουφ…Στην παράταση πήρε την πρόκριση ο Απόλλωνας.Έγιναν δύσκολα τα εύκολα

By on 1 Αυγούστου, 2019 0 2180 Views

Με γκολ του Σαρδινέρο στο 101΄ ο Απόλλωνας νίκησε 3-1 την Σάμροκ Ρόβερς στην παράταση και πήρε την πρόκριση για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ όπως τον περιμένει η Αούστρια Βιέννης. Μέχρι να φτάσουμε στο 3-1 έγιναν πολλά.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Απόλλωνας από το ξεκίνημα έλεγξε το παιχνίδι και φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει το σκορ όπως και έγινε. Ο Γιαννιώτα κινήθηκε πολύ ωραία στο 17΄, έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Ζελάγια ο οποίος πήδηξε πιο ψηλά από όλους και κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα. Αν ο τερματοφύλακας Μανούς δεν.. έκανε τις αποκρούσεις της ζωής του στα σουτ των Γιαννιώτα και Γκακπέ η πρόκριση θα τελείωνε από το πρώτο μέρος. Έπιασε τα άπιαστα και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.
Στο 63΄ ο Σάλαι έδωσε γερό προβάδισμα πρόκρισης κάνοντας το 20 αλλά στα επόμενα 5 λεπτά έγιναν όλα. Ο Παπουλής πάνω στην ένταση έπιασε αντίπαλο από τον λαιμό και αποβλήθηκε στο 65΄, ενώ στο 69΄ ο Γκριν με μια γκολάρα μείωσε σε 2-1 ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Φαινόταν ξεκάθαρα πλέον ότι όλα πήραν τον δρόμο της παράτασης. Με το καλημέρα του επιπλέον ημιώρου ο Γκρεις δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα (93΄) και τα αριθμητικά δεδομένα πλέον ήταν τα ίδια. Το ίδιο σκηνικό κράτησε για μόλις 8 λεπτά καθώς στο 101΄ ο Σαρδινέρο τα άλλαξε όλα. Η χρυσή αλλαγή του Σωφρόνη πήρε την πάσα από τον Ζελάγια και από θέση μέσα δεξιά νίκησε τον Μανούς και το 3-1 ήταν σκορ «γαλάζιας» πρόκρισης. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε αφού ο Μολ στο 114 ‘ έσωσε την ομάδα της Λεμεσού και το ραντεβού Απόλλωνας-Αούστρια έκλεισε για την επόμενη φάση.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Μολ, Γιούστε, Κυριάκου (105΄ Περέιρα), Αγκίρε, Ζοάο Πέδρο, Μάρκοβιτς, Μ’Πιντά (59΄ Σάλαι), Παπουλής, Γιαννιώτας (90΄ Πίττας), Γκακπέ (77΄ Σαρδινέρο), Ζελάγια
ΣΑΜΡΟΚ: Μανούς, Μπόιλ, Λόπες, Γκρέις, Μπόλγκερ (105΄ Ολούβα), Φιν (85΄ Καρ), Μακ Ένεφ (75΄ Ο’Νιλ), Καβανάχ, Γκριν, Ο’Μπράιαν (83΄ Γουότς), Μπίρνε
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυριάκου, Ζελάγια (3η), Γιαννιώτας/Μπόιλ,Καβανάχ, Καρ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Παπουλής, Γκρέις (δεύτερη κίτρινη)
ΘΕΑΤΕΣ: 3500