5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Κυρία είναι εδώ Μεγάλη και επιβλητική.(3-1 τον Απόλλωνα)

Η Κυρία είναι εδώ Μεγάλη και επιβλητική.(3-1 τον Απόλλωνα)

By on 2 Οκτωβρίου, 2019 0 3162 Views

Η Ανόρθωση έδωσε τα διαπιστευτήρια της.Δεν άφησε τον Απόλλωνα να πάρει ανάσα και σκορπόντας τον ενθουσιασμό στους 6 χιλιάδες οπαδούς της που ήταν στο γήπεδο επιβλήθηκε και κέρδισε δίκαια 3-1.Το σκορ αδικεί την Ανόρθωση που ήταν η ομάδα που έχασε και άλλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ χωρίς να επιτρέψει στον Απλολλωνα να την απειλήσει ουσιαστικά.Ο Τιμούρ γνώρισε την αποθέωση και το χειροκρότημα για την ομάδα που έφτιαξε με τους νέους παίκτες που επέλεξε και ιδιαίτερα γιατί κατάφερε να αναστήσει παλιούς ..Ο Ράγιος αναγεννήθηκε και τρέχει ακατάπαυστα,μοιράζει παιγνίδι σκοράρει…Το 2-0 που σημειώθηκε με σουτ του Ράγιος είναι γκολ για Όσκαρ…Ο Σαντίκ δεν σκόραρε αλλά δεν ξέχασε μονομαχία και από αυτόν ξεκίνησαν τα δύο πρώτα γκολ.Η άμυνα μοιάζει με τείχος ενώ οι Μαργκάσα και Αρτυματάς δίνουν μάχες στο κέντρο και οι Κάλτσάς-Οκριασβίλι δίνουν ποιότητα και ταχύτητα στα φτερά…Και έρχονται από τον πάγκο Νταουσβίλι-Μανθάτης-Κατερίνα  και δίνουν ανάσες ενώ υπάρχουν και άλλοι στον πάγκο …Πάθος-δύναμη-ομαδικό -πνεύμα -αλληλοκάλυψη -συνδυασμοί είναι ένα σύνολο που το χαίρονται οι οπαδοί της.Ο Απόλλωνας στην μετά Σωφρόνη εποχή έδειξε να ψάχνει μια νέα ταυτότητα.Σε κάποια διαστήματα έδειξε διάθεση αλλά δεν είχε απαιτήσεις για κάτι θετικό.Μείωσε στο 84′ αλλά δεν είχε κουράγιο για να μπει στην διεκδίκηση για δεύτερο γκολ ούτε του το επέτρεψε άλλωστε η Ανόρθωση.Οι δύο υποχρεωτικές αλλαγές στο αριστερό άκρο της άμυνας στέρησαν αλλαγές από τον προπονητή όμως η συνολική εικόνα του δεν έδειχνε ομάδα που να έχει απαιτήσεις σε μια καυτή έδρα. 

Από την αρχή του αγώνα, οι νικητές είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έφτιαξαν ευκαιρίες, και στο 24′ πήρε κεφάλι με τον Ράγιος μετά από άψογη συνεργασία των Καλτσά και Σαντίκ. Στο 43′, ο Σαντίκ κατέβασε εξαιρετικά στον Ράγιος, που με ένα φοβερό γυριστό σουτ εκτός περιοχής, πέτυχε το γκολ της βραδιάς.

Ο Απόλλωνας, προσπάθησε να αντιδράσει στην επανάληψη, βρήκε κάποιες ευκαιρίες όμως η Ανόρθωση ήταν αυτή που έφτασε σε ακόμη ένα γκολ. Ο Γκαλίτσιος, μετά από κόρνερ του Ράγιος, εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Μολ. Ο Απόλλωνας, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο σκορ με τον Γκακπέ στο 85′.

Άλλη μια καλή εμφάνιση και νίκη για το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια που πιάνει την Ομόνοια στην κορυφή, ενώ για τον Απόλλωνα, προβλημάτισε ξανά με την απόδοσή του και μένει κι άλλο πίσω στο πρωτάθλημα.

Ανόρθωση: Λόρια, Γκαλίτσιος, Κ. Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Ράγιος(80′ Μανθάτης), Οκριασβίλι, Σαντίκ(66′ Νταουσβίλι), Καλτσάς(74′ Κατσαράβα), Βργκοτς, Μαρκάσα, Σελίν.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Εγγλέζου, Βασιλακάκης, Ντούρις, Ιωάννου.

Απόλλων: Μολ, Σελίμοβιτς, Μάρκοβιτς(68′ Παπουλής), Πέδρο, Γιαννιώτας, Χάμπος, Σάλαϊ, Σαρδινέρο, Γκακπέ, Βασιλείου(13′ Αντωνιάδης – 39′ Αγκίρε), Μ’ Πιντά.

Στον πάγκο: Δημητρίου, Νσούε, Σακέτι, Πίττας, Ζελάγια, Καρ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καλτσάς, Αρτυματάς / Αγκίρε, Σάλαϊ, Παπουλής, Σελίμοβιτς

ΘΕΑΤΕΣ: 6000

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α’ βοηθός: Καλογήρου Μάριος
Β’ βοηθός: Γεωργίου Παύλος
Τέταρτος: Φελλάς Κωνσταντίνος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης