7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Δεν άντεξε ο Ολυμπιακός.Έχασε στο Μόναχο (2-0)

Δεν άντεξε ο Ολυμπιακός.Έχασε στο Μόναχο (2-0)

By on 6 Νοεμβρίου, 2019 0 339 Views

O Oλυμπιακός άντεξε μέχρι το 69′ το… σφυροκόπημα της Μπάγερν, έχοντας τον Σα φύλακα-άγγελο, όμως το γκολ του Λεβαντόφσκι άνοιξε τον δρόμο για το τελικό 2-0 του Μονάχου, το οποίο διαμόρφωσε ο Πέρισιτς στο 89′.

Σε ένα ματς που -όπως είχε δηλώσει ο Πέδρο Μαρτίνς την προηγούμενη- χρειαζόταν πίστη στις δυνάμεις του, θάρρος και τόλμη, ο Ολυμπιακός δεν είχε τίποτα από αυτά. Οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν φοβισμένοι στην Allianz Arena, δεν κόντραραν ούτε λεπτό τη Μπάγερν, αναλώθηκαν σε έναν εντελώς παθητικό ρόλο ελπίζοντας να κρατήσουν το «μηδέν» και έχουν μόνο τον Σα να ευχαριστούν που το σκορ δεν «ξέφυγε» από αυτό το 2-0.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, η Μπάγερν προσπάθησε να ελέγξει το ματς από τα πρώτα δευτερόλεπτα με κατοχή και κυκλοφορία μπάλας αλλά χωρίς να παίξει φουλ επίθεση. Η ομάδα του Φλικ ήταν φλύαρη για πολλή ώρα πάντως, δεν βρήκε χώρους προς την περιοχή του Σα και αναλώθηκε σε σέντρες προς τον Λεβαντόφσκι και μακρινά σουτ, ενώ φάνηκαν και τα προβλήματα στην άμυνά της σε 1-2 περιπτώσεις. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έκανε αυτά που έπρεπε και αυτά που μπορούσε. Είχε καλή πίεση στα χαφ, ήταν -κατά κανόνα- άριστα στημένος στην άμυνά του και ως συνήθως με
πολύ τρέξιμο και αλληλοκαλύψεις. Βέβαια, δεν κράτησε καθόλου μπάλα, ενώ είχε και πολλές λάθος πάσες λόγω της πίεσης της Μπάγερν.

Γενικότερα ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός κάτι που αφενός βόλευε φυσικά τον Ολυμπιακό, αφετέρου εν πολλοίς οφειλόταν στο δικό του παιχνίδι τακτικής. Ως το μισάωρο ο Ολυμπιακός έπαιρνε αυτό που ήθελε με αυτό το προσεκτικό και έξυπνο 4-3-3, κλείνοντας άριστα τους διαδρόμους, με τη Μπάγερν να βρίσκει ουσιαστικά τις πρώτες της ευκαιρίες σε ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα μετά το 30′. Χαρακτηριστικό άλλωστε το στατιστικό με τις μόλις 77 πάσες των Πειραιωτών στο 35′ και την κατοχή μπάλας των Βαυαρών κοντά στο 70%.

Σε αυτό το πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός περιόρισε όσο μπορούσε το παιχνίδι της Μπάγερν, ο Σα έβγαλε τις τρεις φάσεις προς την εστία του, ενώ είχε και την τύχη στο πλευρό του στη φάση του 45′ με το δοκάρι του Λεβαντόφσκι. Στο δεύτερο 45λεπτο πια, η πίεση της Μπάγερν ήταν πολύ πιο έντονη, με τον Σα να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής σώζοντας ξανά τρεις μεγάλες φάσεις ως το 60′ και τον Ολυμπιακό να αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια κούρασης. Μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι τελικές στο ματς ήταν 18-1 υπέρ της Μπάγερν, η οποία όσο κυλούσαν τα λεπτά, πλησίαζε όλο και με μεγαλύτερη συχνότητα την «ερυθρόλευκη» περιοχή.

Αυτό δυστυχώς για τους Πειραιώτες συνέβη στο 69ο λεπτό, όταν σε μια από τις λίγες φάσεις που ο Κομάν βρήκε λίγο χώρο παραπάνω, βρήκε αντίστοιχα και τον Λεβαντόφσκι ο οποίος άνοιξε το σκορ με εναέριο πλασέ, δείγμα της παγκόσμιας κλάσης του. Τίποτα απολύτως δεν άλλαξε για τον Ολυμπιακό ως το φινάλε του αγώνα παρά τις αλλαγές του Μαρτίνς που θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Η Μπάγερν διατήρησε εύκολα το υπέρ της σκορ και στο φινάλε βρήκε και το 2-0 με τον Πέρισιτς. Με το «τρίποντο» εξασφάλισε από αυτή την αγωνιστική την πρόκρισή της στους «16». Για τον Ολυμπιακό δεν αλλάζει κάτι, αφού στα επόμενα ματς θα διεκδικήσει την 3η θέση του ομίλου για το Europa League.