30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Εφτάψυχο το ΑΠΟΕΛ.Με ανατροπή πήρε τη νίκη και προβάδισμα για την 2η θέση

Εφτάψυχο το ΑΠΟΕΛ.Με ανατροπή πήρε τη νίκη και προβάδισμα για την 2η θέση

By on 7 Νοεμβρίου, 2019 0 482 Views

Τεράστια νίκη με ανατροπή για το ΑΠΟΕΛ το οποίο έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στην Καραμπάχ στο ΓΣΠ, τη νίκησε 2-1 και πλέον κρατάει την τύχη του στα πόδια του για την πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ .Την ίδια ώρα επανέφερε την Κύπρο στην 15η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ και με πρόκριση θα την διασφάλιση προς όφελος των ομάδων που θα εκπροσωπούν το νησί μας στην Ευρώπη.
Οι πρωταθλητές Κύπρου μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν το χειρότερο τους στην Ευρώπη την τελευταία 10ετία βρέθηκαν από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Στο 9΄ ο Μεντβέντεφ έβαλε την Καραμπάχ μπροστά στο σκορ και θα μπορούσαν οι Αζέροι να κατηφόριζαν και με περισσότερα γκολ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Στην επανάληψη προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα ο Ντολ αλλά το ΑΠΟΕΛ χρειάστηκε τρεις απανωτές εντυπωσιακές αποκρούσεις από τον Μπέλετς για να μείνει στο παιχνίδι. Ο Σλοβένος το κράτησε, ο Σόουζα έφερε το παιχνίδι στα ίσα με κεφαλιά στο 59΄ και κάπου εκεί το πράγμα άρχισε να γυρίζει.
Στο 88΄ η χρυσή αλλαγή του Ντολ Γιώργος Εφραίμ έπιασε ένα εντυπωσιακό ανάποδο γυριστό σουτ, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Γκαράγεφ και κατέληξε στα δίκτυα. Ήταν το γκολ που ολοκλήρωσε την ανατροπή και χάρισε την μεγάλη νίκη στους «γαλαζοκίτρινους».

9΄ ΓΚΟΛ. 0-1. Κόρνερ του Κιντάνα από αριστερά και ο Μεντβέντεφ με κεφαλιά κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βιτ Μπέλετς.

16΄ Αναγκαστική αλλαγή για την Καραμπάχ. Στην θέση του Κιντάνα ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει πέρασε ο Γκουέγε.

19΄ Πρώτη τελική προσπάθεια για το ΑΠΟΕΛ. Το σουτ του Μάτιτς έφυγε έξω.

25΄ Γύρισε ο Πάβλοβιτς, έκανε το σουτ από πλάγια θέση αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μπέκοβιτς.

29΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Καραμπάχ, Ο Γκουεγέ βρέθηκε απέναντι από τον Μπέλετς αλλά μπερδεύτηκε, δεν βρήκε μπάλα, έπιασε αέρα και χάθηκε το τετ α τετ.

35΄ Σωστά ακυρώθηκε γκολ του ΑΠΟΕΛ με τον Πάβλοβιτς καθώς ο Σέρβος ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πήρε την πάσα από τον Χαλένιους.

40΄Απειλεί το ΑΠΟΕΛ. Ο Νικόλας Ιωάννου εξαπέλυσε έναν κεραυνό από μακριά και ανάγκασε τον Μπέκοβιτς σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

45+1΄ Ο Βούρος πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ζουμπίρ ο οποίος έβγαινε απέναντι από τον Μπέλετς.

46΄ Αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Στην θέση του Ζοαοζίνιο πέρασε ο Τάμαρι.

50΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Καραμπάχ. Μόνος ο Μίτσελ στην καρδιά της άμυνας του ΑΠΟΕΛ, έπιασε την κεφαλιά και ο Μπέλετς πραγματοποιησε εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ κρατώντας το 1-0.

53΄ Σουτ του Αράζ έξω.

55΄ Νέα εξαιρετική απόκρουση από τον Μπέλετς. Ο Μίτσελ έπιασε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και ο Σλοβένος τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ του είπε «όχι».

56΄ Πάλι ο Μπέλετς, απέκρουσε αυτή την φορά το σουτ του Ζουμπίρ.

57΄ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Μπαλιά του Τάμαρι από αριστερά, ο Πάβλοβιτς δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή.

59΄ ΓΚΟΛ. 1-1. Ισοφαρίζει το ΑΠΟΕΛ. Κόρνερ του Μάτιτς από αριστερά και με κεφαλιά ο Σόουζα κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα του Μπέκοβιτς.

61΄ Ο Τάμαρι έτρεξε και παραλίγο να προλάβει την μπάλα μπροτσά από τον Μπέκοβιτς.

63΄ Σουτ του Χαλένιους, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και έφυγε κόρνερ.

75΄ Σουτ του Ζουμπίρ από πλάγια έξω.

83΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Καραμπάχ. Ο Μεντβέντεφ άφησε στον Αράζ ο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

84΄ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Τσίμπησε την μπάλα ο Τάμαρι ο οποίος από καλή θέση έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

84΄ Καλή ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Φάουλ του Εφραίμ αλλά ο Τάμαρι που ήταν μόνος στο δέυτερο δοκάρι αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσ να βάλει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

88΄ ΓΚΟΛ. 2-1. Το γυρίζει το ΑΠΟΕΛ. Κόρνερ του Μάτιτς από δεξιά, ο Εφραίμ έκανε ένα εντυπωσιακό ανάποδο γυριστό σουτ, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Γκαράγεφ και κατέληξε στα δίχτυα.

ΑΠΟΕΛ (Τ.Ντολ): Μπέλετς, Σάβιτς, Ιωάννου, Βούρος, Ζοαοζίνιο (46΄ Τάμαρι), Μιχαίλοβιτς, Γκέντσογλου (60΄ Μπέζιακ), Μάτιτς, Σόουζα, Χαλένιους (75΄ Εφραίμ), Πάβλοβιτς
Στον πάγκο: Βάτερμαν, Μερκής, Αλωνεύτης, Άλεφ

ΚΑΡΑΜΠΑΧ (Γκ.Γκουρμπάνοφ): Μπέκοβιτς, Γκαράγεφ, Αίλτον, Μεντβέντεφ, Αράζ, Μίτσελ (83΄ Χουσείνοφ), Κιντάνα (16΄ Γκουεγέ) (76΄ Ρομπέρο), Σαντίγκοφ, Ζουμπίρ
Στον πάγκο: Βάγκνερ, Μαμάτοφ,  Χαόγεφ, Ρέρας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σόουζα/Αλμέιδα, Μίτσελ, Μπέκοβιτς

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 9.432
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Μανουέλ Σούτενμπεργκ (Ρόλαντ Μπράντνερ, Ρόμπερτ Στέιναχερ)