8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΝΤΟΛ:Χαρείτε λίγο. Τα παιδιά έπαιξαν με καρδιά. Αν κάποιος δεν το βλέπει αυτό, λυπάμαι…!

ΝΤΟΛ:Χαρείτε λίγο. Τα παιδιά έπαιξαν με καρδιά. Αν κάποιος δεν το βλέπει αυτό, λυπάμαι…!

By on 7 Νοεμβρίου, 2019 0 462 Views

Μετά την πρόκριση επί της Καραμπάχ ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Τόμας Ντολ, παρουσιάστηκε περήφανος και χαρούμενος για τους ποδοσφαιριστές του.

Για την κακή εικόνα του α΄ ημιχρόνου: «Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος για τα παιδιά γιατί μετά το 0-1 είδαμε πως υπάρχει ζωή στην ομάδα. Για άλλα πράγματα δεν μιλάω μαζί σας”.

Μετανιώσατε που σπαταλήσατε μια ώρα και μετά είδαμε ένα ΑΠΟΕΛ πολύ καλύτερο;«Πρέπει να εξηγήσω κάτι. Παίξαμε τρεις φορές με την Καραμπάχ. Πριν έρθω εδώ η ομάδα έχασε 2-1. Τώρα έχουμε δυο νίκες και μια ισοπαλία. Ξέρουμε και εμείς ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Το 0-1 ήρθε σε μια στιγμή που δεν είχαμε ξυπνήσει… Φυσικά και ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Αλλά αφήστε μας να μιλήσουμε και για κάποια θετικά πράγματα! Η Ντόρτμουντ έχανε 0-2 και το γύρισε… Είμαι πραγματικά χαρούμενος για τα παιδιά. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι ομίλου. Είμαστε η μόνη ομάδα για την Κύπρο… Χαρείτε λίγο. Τα παιδιά έπαιξαν με καρδιά. Αν κάποιος δεν το βλέπει αυτό, λυπάμαι…! Τίποτα άλλο, είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για τα παιδιά. Και τα παιδιά με πιστεύουν. Έπαιξαν με… μπαλάκια ανάμεσα στα πόδια. Με συγχωρείτε αν ήμουν απότομος πριν που κάνατε την ερώτηση. Πιστέψτε με σέβομαι πολύ τους δημοσιογράφους γιατί ξέρω πόσο δύσκολη είναι η δουλειά σας».

Για το σύστημα του ΑΠΟΕΛ: «Ξέρω ότι όλοι μιλάνε για το σύστημα στην Κύπρο. Το καλοκαίρι η ομάδα προετοιμάστηκε για 5-3-2, και το άλλαξα σε 4-3-3 αλλά δεν δημιουργούσαμε πολλές ευκαιρίες γιατί έχουμε στράικερ του τετραγώνου. Άλλά όταν χάνεις ευκαιρείς είναι εύκολο να πεις τι πρέπει να αλλάξει, ο καθένας έχει την γνώμη του. Στο Μπακού η ομάδα έδειχνε ότι έχει ασφάλεια και μπορούσε να αμυνθεί, μετά το 1-0 φοβηθήκαμε κάπως το παιχνίδι. Με οποιοδήποτε σύστημα τα λάθη θα συμβούν, θα χάσεις κάποιες φάσεις, και πρέπει να παίζουμε πιο γενναία, να μην περιμένουμε να βρεθούμε πίσω στο σκορ και μετά να αντιδράσουμε. Σήμερα το σύστημα το άλλαξα κατά διάρκεια του αγώνα σε 4-4-2, κάποιες φορές θα κερδίζεις, κάποιες φορές θα χάσεις. Η ομάδα το καλοκαίρι στήθηκε με άλλο σύστημα, αλλά είμαστε χαρούμενοι για την εμφάνιση, αν και μας έσωσε ο τερματοφύλακας σε κάποιες φάσεις. Μην ξεχνάτε είμαστε η μοναδική ομάδα στην Κύπρο που βρίσκεται σε ευρωπαϊκούς ομίλους».

Για τον Μάτιτς: «Επιτέλους κάποιος δεν με ρώτησε για τον σύστημα. Ο Μάτιτς είναι σε εξαιρετική φόρμα. Πολλοί παίκτες που ήρθαν στις προηγούμενες ομάδες δεν είχαν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους, και χρειάζονται λίγο διάστημα για να πιάσουν ρυθμό. Ξέρω την ψυχολογία των παικτών που θέλουν αποδείξουν, σίγουρα έγιναν λάθη σήμερα αλλά είδα και μια ομάδα που πιστεύει στην δουλειά που κάνει. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και δείξαμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Για παράδειγμα, ο Εφραίμ μπήκε στον αγώνα ανέλαβε ευθύνες και αυτό δείχνει πόσο σημαντικοί είναι όλοι οι παίκτες στο ρόστερ μας».

Για τον Σόουζα: «Θέλω να σας πω μια ιστορία που έγινε στα αποδυτήρια και μου δείχνει πόσο ειλικρινείς είναι οι παίκτες. Ο Σόουζα μου απολογήθηκε για την απόδοση του στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με την παραδοχή του μου δείχνει ότι δεν κρύβεται πίσω από τον προπονητή γιατί ξέρετε ότι στο ποδόσφαιρο ο πρώτος που φταίει είναι ο προπονητής. Χάσαμε πολλές μπάλες στο πρώτο μέρος, και παίζαμε πολύ με την δεξιά πλευρά και αμελήσαμε την αριστερή. Αλλάξαμε το σύστημα στο δεύτερο ημίχρονο, μας βοήθησαν οι αλλαγές Ρόμαν, Μούσα, Γιώργος και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια».