1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Εννέα νέα κρούσματα στην Κύπρο.(Συνολικά 84)

Εννέα νέα κρούσματα στην Κύπρο.(Συνολικά 84)

By on 21 Μαρτίου, 2020 0 359 Views

Εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε το απόγευμα τους Σαββάτου(21/03) το υπουργείο Υγείας.

Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 84.

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη από τους Δρ. Γεώργιο Νικολόπουλο και Δρ. Ζωή Πάνα ανέφεραν πως, από τα νέα κρούσματα τα τρία είναι επαφές επιβεβαιωμένων περιστατικών και το ένα είναι επαγγελματίας υγείας.

Τα άλλα τέσσερα νέα κρούσματα ταξίδεψαν το προηγούμενο διάστημα, σε Ισπανία, Αγγλία και Πολωνία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

– Τρία άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη
επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

– Ένα άτομο επαγγελματίας υγείας από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

– Ένα άτομο που παρουσίασε συμπτώματα και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.

– Τέσσερα άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία), εκδήλωσαν συμπτώματα και
επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εννέα περιστατικών της νόσου COVID-19 και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 84 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 48 ήταν επαφές, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας. 

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη από τους Δρ. Γεώργιο Νικολόπουλο και Δρ. Ζωή Πάνα ανέφεραν πως, από τα νέα κρούσματα τα τρία είναι επαφές επιβεβαιωμένων περιστατικών και το ένα είναι επαγγελματίας υγείας. Τέσσερα πρόσωπα που ταξίδεψαν στο εξωτερικό με το ένα μάλιστα να είναι “ιπτάμενο” προσωπικό.

Η Δρ. Πάνα ανέφερε πως στο σύνολό τους οι νοσηλευόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι δεκατρείς και τέσσερις ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι.

«Από τους τέσσερις, οι τρεις βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και ένας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας», εξήγησε.
Πρόσθεσε πως, «έχουμε τρία εξιτήρια και είναι το ευχάριστο της ημέρας».

«Θα θέλαμε ως Επιτροπή επειδή διανύουμε και το Σαββατοκύριακο να παρακαλέσουμε όλους να τηρήσουν με ευλάβεια τα μέτρα. Τα μέτρα της απομόνωσης και ατομικής προστασίας. Οποιοδήποτε μέτρο και να ληφθεί δεν θα αποφέρει καρπούς εάν αυτή τη περίοδο ο καθένας από εμάς δεν επιδείξει υπευθυνότητα και δεν τα τηρήσει. Όλοι μαζί να παραμείνουμε σπίτι», είπε Δρ. Πάνα.

Ερωτηθείς εάν το νέο κρούσμα-επαγγλεματίας υγείας είναι γιατρός, ο Δρ.Νικολόπουλος είπε ότι πρόκειται για νοσηλευτή του ΓΝ Πάφου.

Όσον αφορά τα δείγματα που στάλθηκαν για εξετάσεις η Δρ. Πάνα είπε πως χθες στάλθηκαν 700 δείγματα, εκ των οποίων τα 400 έχουν δουλευτεί και τα υπόλοιπα θα δουλευτούν σήμερα.

Από πλευράς του ο Δρ. Νικολόπουλος ανέφερε πως «έχει εξεταστεί ένας μεγάλος αριθμός δειγμάτων που ξεπερνούν τις 3 χιλιάδες και αυτό είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθεια που κάνουμε για να ελέγξουμε το πρόβλημα. Εξετάζουμε τους ανθρώπους, βρίσκουμε τα θετικά κρούσματα και ελέγχουμε τις επαφές».

Όσον αφορά τα πρόσωπα που ταξίδεψαν και βρέθηκαν θετικά στον ιό, ο Δρ. Νικολόπουλος είπε πως «δεν υπάρχει εικόνα αν είναι πρόσωπα που βρίσκονται σε καραντίνα. Όλα τα διερευνούμε εάν υπήρξαν ωστόσο επαφές θα τις διερευνήσουμε και αυτές».