1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Επτά τελικά τα σημερινά κρούσματα.Τα 4 στη Λεμεσό

Επτά τελικά τα σημερινά κρούσματα.Τα 4 στη Λεμεσό

By on 28 Ιουλίου, 2020 0 430 Views

Επτά είναι συνολικά τα νέα κρούσματα κορωνοιού που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Τρίτης (28/07).


Ενώ αρχικά το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει τρία μόνο νέα κρούσματα σε νεότερη ενημέρωση ανακοίνωσε άλλα τέσσερα από τα οποία τα δύο μάλιστα αφορούν πρόσωπα που δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ούτε επαφή με άλλο κρούσμα. Και τα τέσσερα εντοπίστηκαν στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα τα επτά κρούσματα αφορούν:

Το πρώτο θετικό στον ιό άτομο είναι Βούλγαρος που ήρθε στην Κύπρο χθες 27/7. Υποβλήθηκε σε τεστ στο αεροδρόμιο διότι εμπίπτει στις κατηγορίες που έχουν δικαίωμα να κάνουν την εξέταση στην Κύπρο.

Δύο άτομα που μένουν μαζί. Το ένα άτομο έχει ταξιδιωτικό ιστορικό από τις ΗΠΑ. Έκαναν το τεστ ιδιωτικά λόγω συμπτωμάτων.

Δύο άτομα επαφές ενός από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες και ήταν επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 24/7.

Και τα άλλα δύο είχαν παρουσιάσει συμπτώματα και υποβλήθηκαν στην εξέταση ιδιωτικά το ένα και μέσω των Μικροβιολογικών των Γενικών Νοσοκομείων.
Πρόκειται για πρόσωπα που δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ούτε επαφή με άλλο κρούσμα.

Συνεπώς, από 1,974 εργαστηριακές διαγνώσεις, εντοπίστηκαν σήμερα 7 κρούσματα με τον συνολικό αριθμός των περιστατικών της νόσου COVID-19 να ανέρχεται στα 1,067.