18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γ.ΚΟΥΜΑΣ:Ο καθένας μας πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος του

Γ.ΚΟΥΜΑΣ:Ο καθένας μας πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος του

By on 7 Οκτωβρίου, 2020 0 354 Views

Μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας μιλώντας στα ΜΜΕ ανέφερε:

“Η ΚΟΠ παίρνει από την ΟΥΕΦΑ τους κόκκινους φακέλους ή άλλες ειδοποιήσεις, τις οποίες από πέρσι πάνε ταυτόχρονα και στην Αστυνομία και . Η ΚΟΠ τιμωρεί οποιεσδήποτε παραβάσεις πειθαρχικά, με πρόστιμα και αφαιρέσεις βαθμών. Εκεί σταματά αυτό που μπορεί να κάνει η ΚΟΠ και έρχεται εκεί που υπάρχει υπόθεση, το ποινικό που το αναλαμβάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ανταλλάξαμε απόψεις, είναι οι ίδιοι στόχοι και τον δύο και εκείνο που κατάλαβα με τη συνομιλία που είχε με τον κ. Παπαχαραλάμπους είναι ότι και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν κόκκινοι φακέλοι στην ΚΟΠ και στην Αστυνομία, η Επιτροπή Δεοντολογίας που ανήκει σε μια πλατφόρμα του Συμβουλίου της Κοπεγχάγης, είναι σε επαφή με την Interpol κάτι που εμείς δεν έχουμε καμία σχέση και έχει και τα δικά της εργαλεία για την εξυχνίαση τυχών προσυνεννοημένων αγώνων.

Ο καθένας μας πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος του. Εμείς σαν ΚΟΠ ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος μας και η επιτροπή έχει τα δικά της εργαλεία για να ερευνά. Σε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε θα βοηθήσουμε και θέλουμε πίσω από τις κουρτίνες να έχουμε μια καλή συνεργασία.

Η επιτροπή έχει τη δική της πληροφόρηση, εάν και εφόσον αποδειχθεί θα την παραπέμψει σε εμάς. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δημιουργήσαμε μια σωστή γέφυρα συνεργασίας. Μετά από τους αγώνες της Εθνικής, η Επιτροπή θα έχει συνάνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ”.