8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024

Κλοπ: “Η Τότεναμ είναι μία μηχανή αποτελεσμάτων”

By on 15 Δεκεμβρίου, 2020 0 502 Views

Ο Γιούργκεν Κλοπ εξήρε την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο Ζοζέ Μουρίνιο στην Τότεναμ, τονίζοντας πως θα ήταν λάθος από πλευράς Λίβερπουλ να εστιάσει μόνο στον περιορισμό των Κέιν και Σον στο επικείμενο ματς των δύο ομάδων.

Λίβερπουλ και Τότεναμ πήραν αμφότερες μόνο έναν βαθμό στα εκτός έδρας παιχνίδια τους με Φούλαμ και Κρίσταλ Πάλας αντίστοιχα την περασμένη Κυριακή και πλέον καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους από την ίδια αφετηρία, στο ντέρμπι κορυφής της 13ης αγωνιστικής της Premier League που θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης στο Άνφιλντ.

Από την πλευρά του ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το σύνολο που έχει χτίσει ο Ζοζέ Μουρίνιο και έκανε σαφές πως δεν αρκεί να περιοριστούν οι Χάρι Κέιν και Σον για να εξασφαλίσει το θετικό αποτέλεσμα η πρωταθλήτρια Αγγλίας.

“Ο Μουρίνιο έδειξε πως μπορεί να κάνει comeback. Είναι εντυπωσιακή η δουλειά του στην Τότεναμ. Είναι πολύ καλός ο φετινός τρόπος παιχνιδιού τους. Τους έχει μετατρέψει σε μια μηχανή αποτελεσμάτων. Παίρνουν τις νίκες ακόμη και δεν παίζουν καλά και είναι καλοί στην άμυνα.

Ακόμη και αν δεν επιτρέψουμε στο δίδυμο Σον-Κέιν να κάνει καλή εμφάνιση, θα έχουμε άλλους παίκτες να μας απειλούν. Είναι μια καλή ομάδα με πολλούς παίκτες που αποτελούν απειλή. Ο Μπέρχβαϊν είναι πολύ σημαντικός για τις αντεπιθέσεις τους.

Ο Εντομπελέ χρειάστηκε λίγο χρόνο αλλά τώρα έχει προσαρμοστεί 100% και οι Λο Σέλσο, Σισοκό και Χόιμπεργκ συνθέτουν ένα σωστό κέντρο. Δουλεύει καλά η ομάδα τους.

Για να είμαι ειλικρινής, στην ομάδα τους βλέπω πολλές ομοιότητες με τη δίκη μας. Η Tottenham παίζει πραγματικό ποδόσφαιρο. Ο Κέιν γυρίζει πίσω, όπως κάνει και ο Φιρμίνο και είναι δύσκολο να αμυνθείς εναντίον τους”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κλοπ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν μέσα στην εβδομάδα οι 20 ομάδες της Premier League για να συζητήσουν εκ νέου το θέμα των πέντε αλλαγών σε έναν αγώνα.

“Κάποιες φορές νιώθω σαν να είμαι ο μοναδικός που φωνάζει για τις 5 αλλαγές. Άλλοι προπονητές σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Οι δημοσιογράφοι δεν μας υποστηρίζουν. Απλά γράφετε όσα λέμε, αυτή είναι η αλήθεια.

Η πρώτη ψηφοφορία το καλοκαίρι έληξε 10-10, οπότε δεν αποφάσισαν όλοι κατά των πέντε αλλαγών. Εγώ ίσως δεν έχω αρκετές αλλαγές, για χρησιμοποιήσω και τις πέντε, αλλά δεν το κάνω για εμάς και δεν αποφασίζω μόνος μου. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και εγώ απλά ελπίζω να παρθεί αυτή η απόφαση για το καλό των παικτών”.