27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΟΥΡΙΝΙΟ: “Έχουμε 10 τραυματίες, να μας δείξει η Λίβερπουλ τη δική της λίστα”

ΜΟΥΡΙΝΙΟ: “Έχουμε 10 τραυματίες, να μας δείξει η Λίβερπουλ τη δική της λίστα”

By on 15 Δεκεμβρίου, 2020 0 485 Views

Ο Ζοζέ Μουρίνιο πέταξε το γάντι στον Κλοπ ενόψει του ντέρμπι κορυφής Λίβερπουλ – Τότεναμ, υποστηρίζοντας πως οι κόκκινοι έχουν ουσιαστικά μία μεγάλη απώλεια, αυτή του Φαν Ντάικ, και πως είναι υπερβολικοί όταν παραπονιούνται για τους τραυματίες.

ΟΖοζέ Μουρίνιο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τρίτης, παραμονή του ντέρμπι κορυφής μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τότεναμ στο Άνφιντ για την 13η αγωνιστική της Premier League και απέδειξε πως βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, ρίχνοντας αδιάκοπα βέλη στους αντιπάλους του.

Μεταξύ άλλων θέλησε να αποδομήσει τα επιχειρήματα των πρωταθλητών Αγγλίας πως ταλανίζονται από τραυματισμούς, υποστηρίζοντας πως η μοναδική μεγάλη απώλεια αυτή τη στιγμή για τους κόκκινους είναι ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ενώ επιχείρησε μία σύγκριση του έργου του στην Τότεναμ με αυτό του Κλοπ στην Λίβερπουλ μετρώντας τις ημέρες που βρίσκεται εκείνος και ο Γερμανός στον πάγκο των ομάδων τους.

“Νομίζω πως ο Άλισον δεν είναι τραυματίας. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ δεν είναι τραυματίας. Ο Ματίπ νομίζω ότι θα παίξει. Ο Φαμπίνιο δεν είναι τραυματίας. Ο Ρόμπερτσον δεν είναι τραυματίας. Ο Χέντερσον δεν είναι τραυματίας, ο Βαϊνάλντουμ δεν είναι τραυματίας, ο Σαλάχ δεν είναι τραυματίας, ο Φιρμίνο δεν είναι τραυματίας, ο Μανέ δεν είναι τραυματίας.

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ είναι τραυματίας και ο Φαν Ντάικ είναι ένας πολύ καλός παίκτης φυσικά. Αλλά δώσε μου τη λίστα τραυματιών της Λίβερπουλ και συγκρίνετέ την με αυτήν της καλύτερης ομάδας της Λίβερπουλ.

Μπορώ να σας δώσω μία λίστα με 10 τραυματίες στην Τότεναμ. Έχουμε δύο παιδιά της Κ-16 με τραυματισμούς, δύο άλλους της Κ-21 και δύο από την Κ-23. Έχουμε επίσης τον Λαμέλα και τον Τανγκάνγκα.

Και εδώ είναι η λίστα των 10 παικτών. Είναι όμως ο Λορίς τραυματίας; Όχι. Ο Αλντερβάιρελντ τραυματίας; Όχι. Ο Ντάιερ τραυματίας; Όχι. Ο Ρεγκιλόν τραυματίας; Όχι. Ο Κέιν τραυματίας; Όχι. Ο Σον τραυματίας; Όχι. Ο Λούκας Μόουρα τραυματίας; Όχι.

Οπότε, που είναι οι τραυματισμοί; Οι τραυματισμοί είναι φυσιολογικοί. Είναι τραυματίας ο Μίλνερ, τραυματίας ο Λαμέλα. Τα ξέρετε, όλες οι ομάδες έχουν τραυματισμούς. Η Λίβερπουλ έχει έναν μεγάλο τραυματισμό. Αυτόν του Φαν Ντάικ”, δήλωσε με νόημα ο Πορτογάλος τεχνικός, για να αναφερθεί κατόπιν στο διάστημα που βρίσκεται εκείνος στην τεχνική ηγεσία των σπιρουνιών σε σύγκριση με το αντίστοιχο του Κλοπ στους κόκκινους.

“Ο Γιούργκεν τα λέει αυτά επειδή αν δείτε τα αποτελέσματά μας αυτή τη σεζόν, χάσαμε ένα ματς στην Premier League και ένα στο Europa League, οπότε τα αποτελέσματά μας είναι πολύ θετικά.

Πιστεύω όμως ότι είναι πολύ νωρίς, και η περίοδος των καλών αποτελεσμάτων είναι μόνο για μερικούς μήνες και μία μηχανή αποτελεσμάτων είναι κάτι παραπάνω από αυτό.

Μία μηχανή αποτελεσμάτων είναι η Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια, μία μηχανή αποτελεσμάτων ήταν η Τσέλσι μου την περίοδο που πήραμε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα.

Είμαστε μία καλή ομάδα που δουλεύει σκληρά αλλά θα έλεγα πως η Λίβερπουλ είναι αποτέλεσμα, αν δεν κάνω λάθος, 1894 ημερών δουλειάς με τον Γιούργκεν. 1894 ημέρες, αν κάνω λάθος θα είναι για λίγες ημέρες.

Εμείς είμαστε το αποτέλεσμα δουλειάς 390 ημερών, αλλά αυτές οι 390 ημέρες είναι ψεύτικες, επειδή πιθανότατα αυτές οι 390 ημέρες δεν ήταν καν ημέρες δουλειάς αλλά ημέρες καραντίνας, μέρες που ήμασταν στο σπίτι ανήμποροι να δουλέψουμε. Οπότε από σχεδόν 2.000 ημέρες στις 300.

Για μας το να μπορούμε να ανταγωνιστούμε σε αυτό το επίπεδο είναι κάτι που με υποχρεώνει να δώσω τα εύσημα στους παίκτες μου και να τους πως ότι είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που κάνουν”.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο “special one” αποκάλυψε επίσης ότι ο Γκάρεθ Μπέιλ έχει χάσει προπονήσεις (ήταν εκτός από το ματς με την Κρίσταλ Πάλας την Κυριακή) και πως το πιθανότερο είναι ότι δεν θα προλάβει το ντέρμπι με την Λίβερπουλ.