18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Περίπατος για την Ομόνοια το ντέρμπι…3-0. Η Ανόρθωση σαν να μην κατέβηκε στο γήπεδο

Περίπατος για την Ομόνοια το ντέρμπι…3-0. Η Ανόρθωση σαν να μην κατέβηκε στο γήπεδο

By on 22 Δεκεμβρίου, 2020 0 565 Views

Πιο εύκολα απ ότι θα περίμενε ο Μπεργκ η Ομόνοια κέρδισε με άνεση 3-0 το ντέρμπι με την Ανόρθωση η οποία δεν κατέβηκε στο γήπεδο έτοιμη για ένα τόσο σημαντικό αγώνα.

Η Ομόνοια σκόραρε πολύ νωρίς ,στην πρώτη ευκαιρία και στην δεύτερη …πέτυχε το 2-0 και με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου πέτυχε το 3-0 και έβαλε τέλος σε όποιες ελπίδες μπορούσε να είχε η Ανόρθωση να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Πρωταγωνιστές της νίκης του τριφυλλιού ο Ασάντε που πέτυχε το πρώτο και το τρίτο γκολ καθώς και ο Λέτσιακς τον οποίο οι παίκτες της Ανόρθωσης μάρκαραν με τα μάτια από μακριά. Και τα τρία γκολ ξεκίνησαν από τον αριστερό μπακ της Ομόνοιας που αλώνιζε ανενόχλητος στην αριστερή πλευρά.

 Δεν ήταν μόνο η δεξιά πλευρά της Ανόρθωσης που ήταν απούσα… Τα αμυντικά χαφ ,Μαργκάσα και Νταουσβίλι δεν μπόρεσαν να ανακόψουν την ανάπτυξη της Ομόνοιας από την μεσαία γραμμή ενώ οι Χριστοφή, Μίχα  και Καλτσάς δεν βοήθησαν ούτε επιθετικά ούτε αμυντικά. Στην καλύτερη της φάση στο Α΄ ημίχρονο η Ανόρθωση σκόραρε με τον Καλτσά αλλά το γκολ ακυρώθηκε αφού ο Καλτσάς έφυγε από θέση οφσάιντ ενώ έφθασε στο 63΄να απειλήσει με μείωση στο σκορ όταν ο Ελουντού με κοντινή κεφαλιά ανενόχλητος αστόχησε. Με τέτοια Ανόρθωση μια καλή ,ήρεμη και φορμαρισμένη Ομόνοια είχε άνεση στο παιχνίδι της και δεν δυσκολεύτηκε να φθάσει σε μια μεγάλη νίκη μετατρέποντας το ντέρμπι σε εύκολη υπόθεση.

Οι διορθωτικές κινήσεις με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου από τον Κετσπάγια δεν πρόλαβαν να λειτουργήσουν αφού ήρθε το 3-0 και δεν υπήρχαν πλέον τα περιθώρια. Ανέβηκε μετά το 3-0 και προσπάθησε να μειώσει και είχε 2-3 καλές φάσεις αλλά ήταν άστοχοι οι παίκτες της ενώ η Ομόνοια έριξε το ρυθμό της και προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι στο δικό της γήπεδο βγαίνοντας αραιά στην επίθεση αφού το 3-0 ήταν ένα σκορ ασφαλείας. Η Ομόνοια ουσιαστική και ,γρήγορα αποτελεσματική έφθασε εύκολα στα γκολ και κτύπησε στις αδυναμίες της Ανόρθωσης στην άμυνα, ενώ η Ανόρθωση δεν διάβασε καλά τα δυνατά σημεία της Ομόνοιας με πιο τρανό παράδειγμα την ελευθερία που άφησε στον Λέτσιακς, ενώ ο Μίχα δεν μπόρεσε να οργανώσει επιθέσεις και ασφαλώς η προσπάθεια μετά το 3-0 δεν μετριάζει την απογοήτευση για την εμφάνιση και την βαριά ήττα αναμένοντας πλέον σημαντική ενίσχυση τον Γεννάρη αν θέλει να αντιδράσεις στη συνέχεια και να διεκδικήσει τους στόχους της

Αυτή ήταν η 4η σερί νίκη για τους «πράσινους» στο πρωτάθλημα, πράγμα που πετυχαίνουν για πρώτη φορά με τον Μπεργκ στον πάγκο

ΤΑ ΓΚΟΛ

5΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η Ομόνοια. Έγινε η μπαλιά του Λέζιακς από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στον Γκαλίτσιο και έφτασε στον Ασάντε ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

8΄ Το σουτ του Χριστοφή έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Παναγή.

14΄ Κάθετη του Τιάγκο στον Ασάντε ο οποίος έφυγε γρήγορα αλλά τον πρόλαβε ο Λόρια.

21΄ O Καλτσάς σκόραρε μετά από μπαλιά του Μαργκάσα αλλά σωστά ο β΄ βοηθός Παύλος Γεωργίου ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ και η σωστή απόφαση του επιβεβαιώθηκε και από το VAR.

26΄ ΓΚΟΛ. 2-0. Πάλι από αριστερά η Ομόνοια, έγινε η συρτή μπαλιά από τον Λέζιακς και ο Παπουλής σταμάτησε, έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

48΄ ΓΚΟΛ. 3-0. Ο Λέζιακς γύρισε την μπάλα από αριστερά, ο Λόρια έπεσε και έδιωξε με το χέρι μπροστά από τον Λοίζου αλλά η μπάλα κατέληξε στον Ασάντε ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.To VAR θα έπρεπε να εξετάσει τη φάση για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης αφού υπάρχει υποψία για την θέση του Λέτσιακς κάτι που δεν έγινε.

63΄ Ευκαιρία για την Ανόρθωση. Μπαλιά του Καλτσά και ο Ελουντού από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

69΄ Απειλεί εκ νέου η Ανόρθωση. Ο Χουσμπάουερ από καλή θέση δεν βρήκε στόχο και η μπάλα έφυγε έξω.

87΄Ο Λόρια αποκρούει κοντινό πλασέ του Κακουλλή που έφυγε από θέση οφσάιντ οπότε αν σημείωνε γκολ δεν θα μετρούσε αν το εξέταζε το VAR.

89΄Ο Παναγή από λάθος του Λέτσιακς έσωσε την εστία του αποκρούοντας το κοντινό σουτ του Καλτσά

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Παναγή, Σέχου, Λέζιακς, Λανγκ, Χούμποτσαν, Γκόμεθ, Κούσουλος, Παπουλής, Τζιωνής, Τιάγκο (85΄ Κακουλλής), Ασάντε (64΄ Μποτεάκ)

Στον πάγκο: Χρυσοστόμου, Πναγιώτου Κίκο, Μαυρίας, Γκόμες, Λοίζου,  Σενέ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Κ.Αρτυματάς, Κορέια, Μαργκάσα (46΄ Χουσμπάουερ), Νταουσβίλι, Μίχα, Καλτσάς, Χριστοφή (46΄ Ελουντού), Κβιλιτάια (81΄ Μανιάς0

Στον πάγκο Τζουρ, Π.Αρτυματάς, Κορρέα, Πηλέας, Παρούτης,  Χούσμπαουερ, Αμπαρτζουμιάν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ασάντε/ Νταουσβίλι, Αρτυματάς (3η)

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

VAR:  Χριστοφή Τιμόθεος

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος