5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο αγώνας της χρονιάς σήμερα για το ΑΠΟΕΛ.Διλήμματα για δύο θέσεις στην 11αδα

Ο αγώνας της χρονιάς σήμερα για το ΑΠΟΕΛ.Διλήμματα για δύο θέσεις στην 11αδα

By on 20 Ιανουαρίου, 2021 0 785 Views

Όπως εξελίχθηκε η μέχρι τώρα πορεία του ΑΠΟΕΛ ο σημερινός αγώνας ίσως να κρίνει όλη τη χρονιά για το φετινό ΑΠΟΕΛ.Απέναντι στον Απόλλωνα στις 18:00(Cablenet 20/01) στο ΓΣΠ θα διεκδικήσει την πρόκριση στους 8 του κυπέλλου Κόκα-Κόλα και θα μείνει ζωντανό στη μάχη για ένα τίτλο που θα του εξασφαλίσει το εισιτήριο για έξοδο στην Ευρώπη και θα σώσει τη χρονιά αφού στο πρωτάθλημα μπορεί να ανέβει και άλλο με τον Πουρσαϊτίδη αλλά δύσκολα μθαμ προλάβει τομ τρένο της Ευρώπης.
Ο βαθμός δυσκολίας, είναι δεδομένος και άπαντες γνωρίζουν ότι η πρόκριση θα έρθει μόνο αν οι ποδοσφαιριστές υπερβάλουν εαυτούς στο γήπεδο.
Η αλλαγή προς το καλύτερο, είναι ευδιάκριτη, όμως και πάλι δεν αρκεί για να επιτευχθεί ο στόχος. Αυτή είναι η προτροπή του Σάββα Πουρσαϊτίδη που καλείται με τη σειρά του να βρει τρόπο για να  οδηγήσει την ομάδα του στον επόμενο γύρο.
Από αγωνιστικής πλευράς, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Ο «Πούρσα» καλείται να καλύψει το κενό του Κλωναρίδη δεξιά στην επίθεση με μοναδική κλασική επιλογή τον Ντονγκαλά.
Από εκεί και πέρα, έχει στη διάθεση του για τη μεσαία γραμμή τον Ανουάρ. Λογικά θα του δώσει φανέλα βασικού, όμως ποιος θα μείνει στον πάγκο; Ο Λουντέμο ή ο Σατσιάς; Και οι δύο πήγαν αρκετά καλά με την Πάφο.
Όσο για τον Τόμας Ντε Βινσέντι που έχει δικαίωμα να παίξει παραμένει ερωτηματικό αν μπορεί να βοηθήσει στην αγωνιστική κατάσταση την οποία διέρχεται.
Η αμυντική 4άδα δεν αναμένεται να αλλάξει με τους Νσούε, Ζόρζε, Σιέλη και Γουίλερ, όπως επίσης δεν αλλάζει ούτε ο Εφραίμ, ούτε και ο Μπεν Σαχάρ.
Άρα λοιπόν τα διλήμματα του κόουτς, είναι αν θα δώσει φανέλα βασικού στον Ντονγκαλά και ποιος θα μείνει εκτός στη μεσαία γραμμή για να παίξει ο Ανουάρ.