10 Μαΐου, 2024
  • 10 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τα απρόβλεπτα φέρνουν αλλαγές, αλλά δεν αλλάζουν το στόχο της Ανόρθωσης

Τα απρόβλεπτα φέρνουν αλλαγές, αλλά δεν αλλάζουν το στόχο της Ανόρθωσης

By on 24 Ιανουαρίου, 2021 0 659 Views

Mε απρόβλεπτα προβλήματα η Ανόρθωση ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ που θα διεξαχθεί σήμερα την Κυριακή(24/010 στο ΓΣΠ .Οι Νταουσβίλι και Αμπαρτζουμιάν συμπληρώνουν το απουσιολόγιο του Τιμούρ Κετσπάγια μαζί με τον Οκριασβίλι.Και αν ο τελευταίος απουσιάζει εδώ και δυο μήνες οι δύο νέες απουσίες είναι πλήγμα αφού ήταν βασικά στελέχη στην τακτική των τελευταίων  αγώνων  με θετικά αποτελέσματα.Ο Τιμούρ Κετσπάγια , λόγω και των απουσιών που προέκυψαν θα  προβεί σε αλλαγές προσώπων  στο αρχικό σχήμα ωστόσο θα περιμένουμε να δούμε στο γήπεδο αν θα αλλάξει  και τακτική ή θα κρατήσει το 3-6-1 που επιλέγει στα τελευταία παιχνίδια.

Εάν προωθηθεί ο Κ.Αρτυματάς στο κέντρο , τότε θα παίξει ο Γκαλίτσιος στα στόπερ. Εάν όχι, τότε δύσκολα θα διατηρηθεί ο συγκεκριμένος σχηματισμός και η Ανόρθωση θα παίξει με 4άδα στην άμυνα (σ.σ. 4-2-3-1) με τον Ελλαδίτη που μετά τις ανάσες που πήρε γύρισε με γκολ στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα και σίγουρα μπορεί να δώσει λύση είτε δίπλα στους Ρισβάνη και Βργκοτς ή στο δεξιό άκρο και  έτσι κι αλλιώς θα είναι στο αρχικό σχήμα.Άλλα σενάριο είναι οι Μπουσουλάτζιτς και Μαργκάσα να πάρουν θέση στην μεσαία γραμμή και να παραμείνει στόπερ ο Κ. Αρτυματάς.

Φυσικά είναι δύσκολο να μπει κάποιος στο μυαλό του Κετσπάγια και να προβλέψει ακριβώς τι θα κάνει αλλά το βέβαιο είναι ότι έχει στο μυαλό του τι αλλαγές θα κάνει για να κρατήσει σε ψηλό βαθμό την αμυντική λειτουργία της ομάδας και να βγεί στην επίθεση για το γκολ ή τα γκολ της νίκης.

Το παιχνίδι είναι αρκετά σημαντικό για την Ανόρθωση , που κατέρχεται σε αυτό με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις τρεις σερί νίκες. Αυτός είναι και ο στόχος, ούτως ώστε να διατηρηθεί κοντά στην κορυφή. Γιατί ενδεχόμενη νίκη σε αυτό το ντέρμπι θα της δώσει πολλά περισσότερα για τη συνέχεια, πέρα από τους τρεις βαθμούς.