9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024

ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ:Άλλα βλέπει ο κόσμος και άλλα βλέπουν στο VAR

By on 20 Φεβρουαρίου, 2021 0 2433 Views

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Νεκτάριος Πετεβίνος μιλώντας στην κάμερα της Primetel εξέφρασε ανάμεσα σε άλλα παράπονα για τον μη καταλογισμό πέναλτι στη φάση του 14΄ και τη στάση του VAR.

“Το παιχνίδι για εμάς πήρε μια άλλη τροπή πάρα πολύ νωρίς, αφού η Ομόνοια κατάφερε να σκοράρει ουσιαστικά στην πρώτη της ευκαιρία και αντιλαμβάνεστε ότι αυτό συνήθως στα ντέρμπι επηρεάζει. Δεν είχαμε την απόδοση που θα έπρεπε, για να μπορέσουμε να είμαστε πιο διεκδικητικοί σε ένα παιχνίδι που σαφώς που δεν διέπεται από δάφνες ποιότητας, ούτε από πολλές ευκαιρίες, εξού και αποκτά μεγαλύτερη σημασία το να βλέπουμε κάποιες αποφάσεις που μας αφήνουν με απορία.

Όπως είναι η περίπτωση του 14ου λεπτού και η φάση που ζήτησε ο Κλωναρίδης το πέναλτι, όπου διαπιστώνουμε από την τηλεοπτική εικόνα πως η μπάλα χτυπάει καθαρά στο χέρι του ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας. Είναι εκεί που αρχίζεις να διερωτάσαι όταν παίρνεις απάντηση από τον διαιτητή του αγώνα πως αυτός προφανώς δεν το είδε και από το VAR του είπαν ότι χτύπησε στο σώμα. Τώρα τι τηλεοπτική εικόνα βλέπουν στο VAR και τι τηλεοπτική εικόνα ο κόσμος, είναι για να διερωτάσε γιατί άκουσα και τον σχολιασμό της φάσης. Αυτό πρέπει να προβληματίσει αυτούς που χειρίζονται το VAR.

Είναι ένα ζήτημα αυτό, το να βλέπουμε εμείς και όλος ο κόσμος άλλα και να βλέπει το VAR άλλα και να κρίνει αλλιώς και αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτά τα παιχνίδια παίζει το ρόλο του. Όμως δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι και θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο απαιτητικοί σε σχέση με το παιχνίδι που έρχεται με την Ομόνοια”.

Για το αν τους προβληματίζει γενικότερα η λανθασμένη χρήση του VAR…”Αυτό πρέπει να προβληματίσει αυτούς που χειρίζονται το VAR, γιατί το VAR είναι εκεί, είναι ένα εργαλείο που σου δείχνει μια πραγματική εικόνα. Όταν η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι χτύπησε η μπάλα στο σώμα και όχι στο χέρι τότε τι άλλο να πεις. Μένεις με την απορία αν εσύ βλέπεις αλλά και το VAR άλλα.  Αντιλαμβάνομαι υπάρχει και παραδοχή για τα λάθη αλλά αυτά τα λάθη πιθανόν να κρίνουν και παιχνίδια”.