2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024

Η Δόξα στο 93΄πήρε παλικαρίσια το Χ. Με 10 δεν έχασε από τον Ερμή

By on 27 Φεβρουαρίου, 2021 0 531 Views

Εκεί που όλα έδειχναν πως ο Ονησίφορος Ρουσιάς θα είχε καθορίσει το αποτέλεσμα στο Μακάρειο, ήρθε ο Λουίς Κάρλος στο 90+3’ για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και να δώσει έναν παλικαρίσιο βαθμό στην Δόξα. Ο λυτρωτής της ομάδας του Κώστα Σακκά, είχε μπει στο παιχνίδι στο 90+2′!

Η ομάδα της Κατωκοπιάς, αγωνιζόμενη με 10 ποδοσφαιριστές από το 26’ του αγώνα λόγω αποβολής του Χριστοφή, έβγαλε τεράστια ψυχικά αποθέματα και πήρε ένα πολύ σημαντικό βαθμό με την τροπή που πήρε ο αγώνας.

Το τελικό 1-1, κρατάει την Δόξα στο +6 από τον Ερμή αφού ανέβηκε στους 31 βαθμούς. Από την άλλη, η ομάδα του Νικόλα Μαρτίδη, έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο, επειδή  δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμιτικό του πλεονέκτημα, αλλά και ούτε το προβάδισμα που είχε μετά το 83′.

Ο Ερμής είχε το δοκάρι στο 4’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φόλπρεχτ, όμως η Δόξα πήρε τα ηνία στη συνέχεια. Βρήκε αρκετές ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Σαντίκ στο επόμενο 10λεπτο και ήρθε η κόκκινη του Χριστοφή στο 26’ για να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο αμυντικός των γηπεδούχων, πάτησε τον Ρουσιά στο καλάμι, ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα αρχικά όμως αφού είδε την φάση από το VAR, άλλαξε την απόφασή του και απέβαλε τον ποδοσφαιριστή. Στο 43’ μάλιστα, ο ρεφ του αγώνα θα έπρεπε να αποβάλει τον Μπόλιεβιτς καθώς τον έσπρωξε και όχι να του δείξει μόνο κίτρινη κάρτα.

Δυνατό το παιχνίδι και στην επανάληψη, με τη Δόξα να αμύνεται μαζικά και να μην απειλείται ιδιαίτερα. Ο Ρουσιάς ωστόσο στο 83’ έβαλε τον Ερμή μπροστά στο σκορ σε ένα σημείο όπου οι γηπεδούχοι έδειχναν καταπονημένοι από την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν. Είχαν όμως την απάντηση με τον Λουίς Κάρλος στο 90+3’ μετά από γύρισμα του Κίκας, «κλέβοντας» ουσιαστικά τον βαθμό της ισοπαλίας.

4′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φόλπρεχτ η μπάλα σταμάτησε στo οριζόντιo  δοκάρι του Σισκόφσκι.

6′ Επικίνδυνο γύρισμα του Εγγλέζου από τα αριστερά, ο Καϊκέ έδιωξε σε κόρνερ πριν γίνει κάτοχος της μπάλας ο Σαντίκ.

10′ Μεγάλη ευκαιρία για την Δόξα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Οικονομίδη, ο Σαντίκ έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Καϊκέ.

16′ Γέμισμα του Σαντίκ στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά ο Κίκας που βρήκε σε ετοιμότητα τον Καϊκέ.

26′ Κόκκινη κάρτα για τον Μαρτίνο Χριστοφή! Με 10 συνεχίζει η Δόξα. Μετά από εξέταση της φάσης από τον Κυριάκο Χριστοδούλου στο VAR, φαίνεται πως ο αμυντικός της Δόξας πατάει με δύναμη τον Ρουσιά πάνω στο καλάμι. Σωστή υπόδειξη από τον ρεφ του αγώνα.

40′ Κίτρινη κάρτα στον Μπόλιεβιτς. Ο μέσος της Δόξας έσπρωξε τον διαιτητή ο οποίος έπρεπε να τον αποβάλει!

74′ Ο Ρουσιάς γύρισε με το κεφάλι στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Βάλπορτ έκανε το μονοκόμματο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία του Σισκόφσκι.

76′ Ο Δημητρίου μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή από τ’ αριστερά, το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Σισκόφσκι.

81′ Σκοράρει ο Ερμής από κοντά μετά από γύρισμα του Παπαθανασίου, ακυρώνεται το γκολ ως οφσάιντ. Ορθή απόφαση από τον β’ βοηθό, Ανδρέα Π. Ανδρέου.

83′ ΓΚΟΛ 0-1: Ανοίγει το σκορ ο Ερμής με τον Ρουσιά. Έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για φάουλ του Δημητρίου πάνω στον Ολιβέιρα (κτύπημα στο πρόσωπο)όμως τόσο ο διαιτητής όσο και το VAR δεν διαπίστωσαν παράβαση.

90+2′ Ο Ρουσιάς βρήκε τον Δημητρίου εντός περιοχής, που έκανε το πλασέ με τον Σισκόφσκι να αποκρούει με τα πόδια.

90+3′ ΓΚΟΛ 1-1: Σέντρα του Κίκας από τα δεξιά, ο Λουίς Κάρλος αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καϊκέ.

Δόξα (Κ. Σακκάς): Σισκόφσκι, Εγγλέζου (90+2′ Λουίς Κάρλος), Μπόλιεβιτς (86′ Καλό), Σαντίκ,Οικονομίδης, Μπιλάλ (46′ Γκίλσον), Χριστοφή, Ασαμόα (63′ Ολιβέιρα), Άδωνη, Μιντίκκης, Κίκας

Στον πάγκο: Παρασκευά, Μπουλότ, Γκολομπάρτ, Γκλισιτς

Ερμής (Ν. Μαρτίδης): Καϊκέ, Καραγκούνης (56′ Δημητρίου), Γαβριήλ, Ρουσιάς, Ντίας (67′ Μέιρα), Φόλπρεχτ, Κοβάσεβιτς (67′ Κύπρου), Βάλπορτ, Γκάταριτς (77′ Παπαθανασίου), Χολτ, Σιντιμπέ

Στον πάγκο: Φιρινίδης, Χριστοδούλου, Καϊσερλίδης, Σάντο, Παντελή

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπόλιεβιτς, Ολιβέιρα, Καλό / Ρουσιάς, Κύπρου, Χολτ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Χριστοφή(26΄)

Διαιτητής: Κυριάκος Χριστοδούλου

Α’ Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης

Β’ Βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου

4ος: Παναγιώτης Χατζηγεωργίου

VAR: Λούκας Σωτηρίου

AVAR: Χαράλαμπος Γεωργίου

Παρατηρητής: Μιχάλης Αργυρού