28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γ.ΚΟΥΜΑΣ:Πριμοδότηση για τις ομάδες που θα παίζουν με τρείς Κύπριους

Γ.ΚΟΥΜΑΣ:Πριμοδότηση για τις ομάδες που θα παίζουν με τρείς Κύπριους

By on 24 Μαΐου, 2021 0 495 Views

Κατά καιρούς απασχολεί το θέμα της χρησιμοποίησης δύο Κυπρίων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα και το πρόστιμο στα σωματεία που δεν το πράττουν. Πολλοί εξέφρασαν την άποψη πως θα ήταν προτιμότερο να δοθούν οικονομικά κίνητρα, παρά να συνεχιστεί η μέθοδος των προστίμων. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας εξηγεί σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα balla.com.cy γιατί θα διατηρηθεί ο κανονισμός με το πρόστιμο, αλλά αποκαλύπτει ταυτόχρονα το νέο πλάνο για πριμοδότηση των ομάδων, καθώς και το λόγο που δεν μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός της υποχρεωτικής χρησιμοποίησης των Κυπρίων.

– Είχατε σημειώσει στο 5ετές σας πλάνο ότι θα πρέπει να επαναξιολογηθούν τα κίνητρα και κυρίως οι μηχανισμοί πίεσης για αξιοποίηση των Κύπριων ποδοσφαιριστών στις ομάδες τους. Ακόμη όμως έχουμε τον κανονισμό με τα πρόστιμα. Θα αλλάξει αυτό;

«Για πολλούς και διάφορους λόγους, και λόγω της παρουσίας 14 ομάδων, οι Κύπριοι είχαν επιλογές και αγωνίστηκαν αρκετοί φέτος. Ο Ολυμοπιακός για παράδειγμα έχει πέντε διεθνείς στην Εθνική. Οι Κύπριοι πρέπει να παίρνουν περισσότερο χρόνο. Θα παραμείνει ο ίδιος κανονισμός, λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ομοσπονδία επεξεργάζεται ένα πλάνο για τις ομάδες που θα χρησιμοποιούν τρεις Κύπριους ποδοσφαιριστές σε όλους τους αγώνες. Να υπάρχει μία επιβράβευση. Μία πριμοδότηση. Θα παραμείνει το πρόστιμο για τους δύο, αλλά όσες ομάδες έχουν τρεις Κύπριους σε όλη τη σεζόν, θα έχουν μία επιβράβευση».

– Υπάρχει περίπτωση αύξησης της υποχρεωτικής χρησιμοποίησης του αριθμού των Κυπρίων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα;

«Αυτό έχει να κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι θέμα διάκρισης. Γι’ αυτό και εμείς μιλάμε για παίκτες από τις ακαδημίες».

– Τι κίνητρα μπορούν να δοθούν για τις ακαδημίες;

«Δίνονται ήδη. Και από τα ποσά που δίνονται από την ΟΥΕΦΑ για τις ακαδημίες και η ομοσπονδία, όσο μπορεί οικονομικά βοηθάει. Χαιρόμαστε που κάποια σωματεία, ίσως και λόγω ανάγκης μέχρι ενός βαθμού, δίνουν ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες».